Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България без партии, какво се знае за това?

Featured Replies

преди 1 час, цър-вул написа:

Добре би било да има балансиращ център. Лошото е, че левицата не е никаква левица. Живи десничари, които се правят на леви.

Лично за мен значение няма леви, десни или център ще са в парламента ,важно е те да бъдат в полза на народа ,да не го противопоставят и разделят за един автобус избиратели, да чуват нуждите на народа и да работят в негов интерес ,а не за свои интерес, не искам да им слушаме техните проблеми и конфликти с които ни занимават и които изобщо не ни интересуват. Да заслужат с действията си заплатата която получават. Да бъдат по малко звисими от външни фактори и да отстояват националлнят ни интерес щот това да сме предсказуем ,послушен и изпълняващ всичко дет ни кажат партньор от западните ни партньори не ми изглежда много партьроско. 

• Отговори 55
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Абе..това е вярно...ама аз не бих разчитал много на омекнал трети....

• Без партии не може. 2 или 3-партийна система. Не 200 партии и съпътстващите ги субсидии. И субсидии само за тези преминали 20-25% бариера

• Прочетох един коментар,който....абе...прочетете го... Та...леко се замислих...коя точно партия...мисли за народа си....аз май не припознах никоя.....или поне им се губи баланса...

току-що, цър-вул написа:

Докато е така няма да има висока изборна активност.

Прочетох един коментар,който....абе...прочетете го...

Цитат

Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Та...леко се замислих...коя точно партия...мисли за народа си....аз май не припознах никоя.....или поне им се губи баланса...

• Автор
преди 22 минути, Proshark написа:

Та...леко се замислих...коя точно партия...мисли за народа си....аз май не припознах никоя.....или поне им се губи баланса...

Няма такава партия, едните се кланят на изток, другите на запад, за България ни една не мисли защото няма независима такава...
...иначе било демокрация, свобода...
мда.

Коментара който си цитирал много добре описва нещата.

преди 38 минути, Bubbles написа:

Няма такава партия, едните се кланят на изток, другите на запад, за България ни една не мисли защото няма независима такава...
...иначе било демокрация, свобода...
мда.

Коментара който си цитирал много добре описва нещата.

Аз се чудя..абе ..тия за 3 волтови ли ни имат!?...та с цялото си нахалство ...всеки път..на всички и всякакви избори...едно и също...и после...ниска избирателна активност....ами не е това причината ...причината е ,че се предлага "от глупав ,по-глупав"...номера минаваше..до едно време... ама избирателите ви не са от категорията на волт и половина...вече...

преди 20 минути, Proshark написа:

Аз се чудя..абе ..тия за 3 волтови ли ни имат!?...та с цялото си нахалство ...всеки път..на всички и всякакви избори...едно и също...и после...ниска избирателна активност....ами не е това причината ...причината е ,че се предлага "от глупав ,по-глупав"...номера минаваше..до едно време... ама избирателите ви не са от категорията на волт и половина...вече...

В ЦИК няма ограничение за регистриране на политически партии! :hush:

На всички избори се регистрират голям брой нови партии, но интереса към тях е минимален. :giggle1:

Най-много знаеш за коя партия гласуват хората, не е като да нямаме избор. Това е пълна лъжа както и другите ви коментари! ФАКТ!!! :grimace:

На последните избори изненада поднесоха гласовете за партия "Величие", която се разпадна! ФАКТ!!! Или може би и това не знаеш? Ти защо не гласуваш за някоя от неизвесните партии в избирателната листа? Последно колко партии имаше на листата? 24-25? :giggle1: Или като имаш големи възражения за партиите които се предлагат, защо ти не направиш/регистрираш партия? Нали си голям, велик, сигурно всички ще гласуват за великан като теб, ще събереш мнозинство и ще направиш кабинет. Ще решиш всички проблеми на България и защо не и на целия свят? :lol6:

Обещавам, че ако направиш партия - ще гласувам за нея, па ако ще и да съм единствения шапшал!!! :)

преди 23 минути, Proshark написа:

Трябва общество. А тук няма общество. На ниво съзнание сме в родовообщински строй. Семейство и другото не ни интересува. И като не ни интересува зад вратата на дома, това си получаваме.

преди 57 минути, Proshark написа:

Много сте ми смешни, как "наказвате" политиците, като ги оставите да си купят достатъчно гласове, че да те крадат :giggle1:

преди 5 часа, Nikita' написа:

Обещавам, че ако направиш партия - ще гласувам за нея, па ако ще и да съм единствения шапшал!!! :)

Не си струва да правиш партия заради един шапшал...

преди 11 часа, Proshark написа:

Работата е там ,че дори 5% да гласуват само на избори те същите отново ще са в парламента ,не губят нищо от ниската избирателна активност.

преди 29 минути, AAUUXX написа:

Работата е там ,че дори 5% да гласуват само на избори те същите отново ще са в парламента ,не губят нищо от ниската избирателна активност.

Тези които влизат в парламента ние ги определяме кои да са. 🙂 Точно затова е много важно да гласуваме всички на предстоящите избори. Който изберем - той ще влезе в пленарната зала и ще се опита да състави кабинет с който да управлява. 🙂 А това че все едни и същи влизат в парламента е така защото ние гласуваме всеки път за тях. 🙂 

преди 1 час, Nikita' написа:

Тези които влизат в парламента ние ги определяме кои да са. 🙂 Точно затова е много важно да гласуваме всички на предстоящите избори. Който изберем - той ще влезе в пленарната зала и ще се опита да състави кабинет с който да управлява. 🙂 А това че все едни и същи влизат в парламента е така защото ние гласуваме всеки път за тях. 🙂 

Вие дет гласувате си ги избирате ,аз не избирам никого.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Вие дет гласувате си ги избирате ,аз не избирам никого.

Чудесно, това означава, че нямаш претенции кой ще ни управлява. 🙂

преди 26 минути, Nikita' написа:

Чудесно, това означава, че нямаш претенции кой ще ни управлява. 🙂

Никакви претенции нямам ,стига да увеличават пенсията регулярно та да гоним европейците все някак не за друго. Нашето време отмина в преход ,сега е времето на младите да се борят за своите нужди и тези на децата си.

преди 40 минути, Киро Иванов написа:

Това, че човек не гласува, не го оправдава. Напротив. Това го прави по-виновен и от гласувалите.

Защо? Ако излезем всички да гласуваме какво ще бъде по различно от това което е ако гласуват само 40% например? Освен разликата ,че всички партии ще получат по малък в процентно съотношение от вота. 

Например при 100% изборна активност ще влязат ГЕРБ, ПП, ДПС ,БСП , Възраждане другите по малки партии ще останат извън парламента ,но какво от това след като те и да са в парламента не могат да съставят мнозинство за да управляват? За кого трабва да гласувам ако те са все едни и същи десетилетия?

• Автор
преди 30 минути, AAUUXX написа:

Защо? Ако излезем всички да гласуваме какво ще бъде по различно от това което е ако гласуват само 40% например? Освен разликата ,че всички партии ще получат по малък в процентно съотношение от вота. 

Например при 100% изборна активност ще влязат ГЕРБ, ПП, ДПС ,БСП , Възраждане другите по малки партии ще останат извън парламента ,но какво от това след като те и да са в парламента не могат да съставят мнозинство за да управляват? За кого трабва да гласувам ако те са все едни и същи десетилетия?

Ми не съм съгласен : Тези които не гласуват не харесват ГЕРБ, ППДБ, Възраждане, ДПС и прочее, това би следвало да значи че поне повечето от тях ще гласуват за различни от тези партии и посочените ще отидат в шеста глуха щото и да правят ала-бала няма как да изманипулират 6 милиона бюлетини така незабелязано. Вземи за пример парламентарните избори тука : На първия тур спечелиха нашите(Нациоцалния фронт), на втория тур всичкото мангасар се активизира и спечелиха комунистите.
За съжаление ни в конституцията ни в никой закон не е посочен минимум избирателна активност под който изборите да се касират служебно, ясно е че на всички им е писнало от тикви, шопари, курнелии, костадиновци, догановци, тошковци, кирчовци и кокорчовци както и всякакви други "Месии", но начина е това. Тъпото е, че повечето гласуващи харесват някаква партия но си мислят "Ма то и да гласувам за тия те нямат шанс да влязат в НС" и пак гласуват за някой от статуквото.

преди 1 час, Bubbles написа:

Ми не съм съгласен : Тези които не гласуват не харесват ГЕРБ, ППДБ, Възраждане, ДПС и прочее, това би следвало да значи че поне повечето от тях ще гласуват за различни от тези партии и посочените ще отидат в шеста глуха щото и да правят ала-бала няма как да изманипулират 6 милиона бюлетини така незабелязано. Вземи за пример парламентарните избори тука : На първия тур спечелиха нашите(Нациоцалния фронт), на втория тур всичкото мангасар се активизира и спечелиха комунистите.
За съжаление ни в конституцията ни в никой закон не е посочен минимум избирателна активност под който изборите да се касират служебно, ясно е че на всички им е писнало от тикви, шопари, курнелии, костадиновци, догановци, тошковци, кирчовци и кокорчовци както и всякакви други "Месии", но начина е това. Тъпото е, че повечето гласуващи харесват някаква партия но си мислят "Ма то и да гласувам за тия те нямат шанс да влязат в НС" и пак гласуват за някой от статуквото.

Разбирам което казваш ,логиката сочи да е така, практиката обаче казва  друго. За да гласуват масово хората първо е нужно политиците да се потрудят да ни убедят защо да гласуват тези хора за тях ,малките партии за които казваш че при масов вот ще изместят големите партии също няма как да се случи без добра кампания ,без да убедят защо хората да изберат тях вместо другите. Аз не бих си дал гласа на сляпо без да знам каква политика ще следва партията малка или голяма ако ще да бъде. 

Да питам нещо екзотично.... абе тия депутати що са толков много? Защо получават заплата? То не бяха съветници , експерти .... според мене трябва да им се плаща за свършена работа не просто заради престой в кулоарите на ПАРЛАМАнта. Тия се оядоха на наш гръб бре!

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Разбирам което казваш ,логиката сочи да е така, практиката обаче казва  друго. За да гласуват масово хората първо е нужно политиците да се потрудят да ни убедят защо да гласуват тези хора за тях ,малките партии за които казваш че при масов вот ще изместят големите партии също няма как да се случи без добра кампания ,без да убедят защо хората да изберат тях вместо другите. Аз не бих си дал гласа на сляпо без да знам каква политика ще следва партията малка или голяма ако ще да бъде. 

Така е, прав си, но дри и така българския гласоподавател масово си мисли че малката партия нямашанс и пакгласува за тикви, кировци и пр.

преди 24 минути, nikssi написа:

Да питам нещо екзотично.... абе тия депутати що са толков много? Защо получават заплата? То не бяха съветници , експерти .... според мене трябва да им се плаща за свършена работа не просто заради престой в кулоарите на ПАРЛАМАнта. Тия се оядоха на наш гръб бре!

Недей така бре, 'ко минат на норма милите ша измрат от глад.

преди 19 минути, Bubbles написа:

Така е, прав си, но дри и така българския гласоподавател масово си мисли че малката партия нямашанс и пакгласува за тикви, кировци и пр.

ПП бяха малка партия, ДБ също, ИТН, Възраждане и последно Величие направиха изненада. Това бяха все малки и неизвестни партии които сега стават все по големи. Така че българския гласоподавател знае много добре кой има шанс и кой не. 🙂 Щом гласуват и за големите.

преди 1 час, Bubbles написа:

Аз не правя така.

преди 22 часа, AAUUXX написа:

Мога да ти припомня през комунизма при Бай Тошовото време който не гласува как се отнасяха с него? 🙂 Тогава нали в паспорта записваха дали си гласувал или не си?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.