Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преводи в крипто, дължа ли данъци?

Featured Replies

Роднините ми пращат по 500 - 1000 лв на месец в USDT в бинанс, конверитирам ги в евро и си ги дърпам в банковата сметка.

Дължа ли нещо на държавата?

Реално погледнато, това е подарък и не смятам, че дължа нещо, но все пак да питам.

Разрешен от G-Dark

Реално погледнато - това е приход. Ако е от роднини по права линия, е необлагаем, ако не -дължиш данък. Но и в двата случая трябва да го декларираш.

• Автор
преди 5 минути, Rudy M. написа:

Реално погледнато - това е приход. Ако е от роднини по права линия, е необлагаем, ако не -дължиш данък. Но и в двата случая трябва да го декларираш.

Хората за да ги получат тия пари са си платили данъка вече, защо трябва пак да се плаща примерно ако леля ми ми праща, което не се води права линия? Има ли някакъв лимит под който не се проследяват такъв тип преводи? По тази логика братовчеда ми като ми прати 300 лв по сметката трябва да ги декларирам и да плащам данък, въпреки че братовчеда си е платил данък за да получи заплатата си 

преди 13 минути, FlackoTheOne написа:

Хората за да ги получат тия пари са си платили данъка вече, защо трябва пак да се плаща примерно ако леля ми ми праща, което не се води права линия? Има ли някакъв лимит под който не се проследяват такъв тип преводи? По тази логика братовчеда ми като ми прати 300 лв по сметката трябва да ги декларирам и да плащам данък, въпреки че братовчеда си е платил данък за да получи заплатата си 

Всичко се проследява и за всичко се иска документ откъде са парите.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Всичко се проследява и за всичко се иска документ откъде са парите.

В грешка си. Ако знаеш колко години съм копал крипто и си дърпах парите по сметката, познай колко данък съм платил, въпреки че върху копане се дължи данък, а за подарък по права линия не.

Имах случай когато направих 45к за една година в еконт, бях на 18 и не знаех, че дължа данъци, ето тогава ме метнаха с ревизии и глупости. Еконт изпраща инфо към НАП, за това се случи така. Бинанс и други институции не са български, предоставят информация само при поискване, а и тук става въпрос за малки суми подаръци до 1к лева.

преди 2 часа, G-Dark написа:

В грешка си. Ако знаеш колко години съм копал крипто и си дърпах парите по сметката, познай колко данък съм платил, въпреки че върху копане се дължи данък, а за подарък по права линия не.

Имах случай когато направих 45к за една година в еконт, бях на 18 и не знаех, че дължа данъци, ето тогава ме метнаха с ревизии и глупости. Еконт изпраща инфо към НАП, за това се случи така. Бинанс и други институции не са български, предоставят информация само при поискване, а и тук става въпрос за малки суми подаръци до 1к лева.

Не съм в грешка. А ти внимавай с НАП. Просто съвет! Това, че тук си затварят очите, не значи че не могат да те набарат! 

Не е много умно да се хвалиш в интернет как си копал и не си платил данъци. Дано не си дал лична информация при регистрацията, че тука има всякакви включително и данъчни и някой от тях може да реши да те издири и да провери колко си заработил и какви данъци си платил за това.

• Автор
преди 16 минути, ined написа:

Не е много умно да се хвалиш в интернет как си копал и не си платил данъци. Дано не си дал лична информация при регистрацията, че тука има всякакви включително и данъчни и някой от тях може да реши да те издири и да провери колко си заработил и какви данъци си платил за това.

Ще ме издирят по измисленния никнейм за неплатени данъци преди години xD

преди 55 минути, Емил Костов написа:

Не съм в грешка. А ти внимавай с НАП. Просто съвет! Това, че тук си затварят очите, не значи че не могат да те набарат! 

Не си в грешка, че може да се проследи, но си в грешка, че всичко се следи и всичко трябва да доказваш.

преди 21 минути, ined написа:

Не е много умно

да споделяш лична информация онлайн, по-добре си я изтрий от профила ;)

преди 14 минути, G-Dark написа:

В днешно време е изключително тъпо да си мислиш , че като си зад компютъра - можеш да правиш каквото си искаш и да ти се размине... 

Всичко някъде от някого се записва.

преди 22 минути, G-Dark написа:

Не е много трудно да се разбере, че си в кв. Хладилника (приблизително)

преди 4 минути, Belefor написа:

В днешно време е изключително тъпо да си мислиш , че като си зад компютъра - можеш да правиш каквото си искаш и да ти се размине... 

Абсолютно. Няма нищо скрито щом веднъж се е случило в мрежата. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

• Автор
  • Решение
преди 1 час, Belefor написа:

Като не разбираш много от киберсигурност, по-добре недей говори xD

преди 1 час, ostavime написа:

Не е много трудно да се разбере, че си в кв. Хладилника (приблизително)

преди 1 час, Belefor написа:

Това, че като модератор ми виждаш айпито и си се възползвал от това за да го споделиш на трета страна, в твоя случай е сървис, който ти позволява да видиш примерна локация е нарушение по закона за защитата на лични данни. Не се бой, нямам интерес и излишно време за такива като теб, а и айпито не е мое, това е динамично айпи което се сменя автоматично.

Ще ти кажа само, че си достатъчно глупав за да си мислиш, че айпито ти показва местоположението. Единственно може да ти покаже града, ако не ми вярваш вкарай своето айпи в сървиса, който си ползвал за ме "проследиш".

По-интересно и по-яко е, когато си обикновен юзър, като мен, без достъп до админските тулове на форума, да видиш айпито, мейла и мак адреса на устройствата от които влизаш във форума. Мак адреса заедно с айпито и малко черни мувове срещу isp-то ти, показва адреса, трите имена по договор, егн-то и телефонния ти номер. Само десет минути ми отне.

Както ти казах, не се бой, не мисля да споделям личната ти информация онлайн за да ти правят простотии хората от форума, но за в бъдеще внимавай какво си позволяваш да правиш с каквато и да е чужда информация, умното ни модераторче xD

преди 6 часа, G-Dark написа:

Като не разбираш много от киберсигурност, по-добре недей говори xD

Това, че като модератор ми виждаш айпито и си се възползвал от това за да го споделиш на трета страна, в твоя случай е сървис, който ти позволява да видиш примерна локация е нарушение по закона за защитата на лични данни. Не се бой, нямам интерес и излишно време за такива като теб, а и айпито не е мое, това е динамично айпи което се сменя автоматично.

Ще ти кажа само, че си достатъчно глупав за да си мислиш, че айпито ти показва местоположението. Единственно може да ти покаже града, ако не ми вярваш вкарай своето айпи в сървиса, който си ползвал за ме "проследиш".

По-интересно и по-яко е, когато си обикновен юзър, като мен, без достъп до админските тулове на форума, да видиш айпито, мейла и мак адреса на устройствата от които влизаш във форума. Мак адреса заедно с айпито и малко черни мувове срещу isp-то ти, показва адреса, трите имена по договор, егн-то и телефонния ти номер. Само десет минути ми отне.

Както ти казах, не се бой, не мисля да споделям личната ти информация онлайн за да ти правят простотии хората от форума, но за в бъдеще внимавай какво си позволяваш да правиш с каквато и да е чужда информация, умното ни модераторче xD

Направо ми пусни и банковата сметка. Може някой да преведе и някой лев. 

Може и тук

TYkc7AcM7NMKAp3XP641A53tSjJCR7b2CY

USDT

Или тук 

bc1qp0d5f4dcn2hwxd2paj62k562kzqd7squw6c2ya 

BTC

• 4 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.