Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Root права на Android ОС за ТВ. Как?

Featured Replies

Известно е, че ОС на "умните" телефони може да се "ритне" и да придобиеш "Root" права. Как да "ритнеш "умен" ТВ с въпросната ОС? 

Най-много да останеш без телевизор с подобни експерименти. Каква е целта на занятието и потърси ли за твоя модел телевизор дали някой го е направил и как?

Най-вероятно ще го „ритне“ към контейнера!

• Автор
преди 39 минути, Raze написа:

Най-много да останеш без телевизор с подобни експерименти. Каква е целта на занятието и потърси ли за твоя модел телевизор дали някой го е направил и как?

Експериментите са в бъдеще. В момента е само

идея. 

Целта на занятието е: В бъдеще ТВ да ми е основно за Интернет, защото компютърът ми "сдава багажа". Ще махам и "уния" си телефон. Това ще е единственото средство за комуникация с останалия свят. 

преди 23 минути, <:IdioibI:> написа:

идея. 

Целта на занятието е: В бъдеще ТВ да ми е основно за Интернет, защото компютърът ми "сдава багажа". Ще махам и "уния" си телефон. Това ще е единственото средство за комуникация с останалия свят. 

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

И???

преди 16 минути, <:IdioibI:> написа:

И???

Нали ти трябваха идеи как да го ритнеш, латиноса му пусна и няколко контролни изстрела :)

• Автор
преди 6 минути, ined написа:

Нали ти трябваха идеи как да го ритнеш, латиноса му пусна и няколко контролни изстрела :)

And???

Този експеримент трудно ще се получи. На телевизор и да инсталираш същите приложения като на телефона няма да работят както трябва, пробвал съм го, а и рут достъп за това не ти трябва.

преди 18 минути, Raze написа:

Този експеримент трудно ще се получи. На телевизор и да инсталираш същите приложения като на телефона няма да работят както трябва, пробвал съм го, а и рут достъп за това не ти трябва.

Много зависи- какво ще му трябва.

Конкретно Chrome и Team view не ми дава да инсталирам от Google Play.  ТВ-то си дойде с Open Brouser, който ми върши същата работа за сърфиране.

Може да иска руут, за да махне нещо - примерно Netflix. 

преди 53 минути, ined написа:

Тез хамериканци имат проблем с гнева :D

преди 1 час, <:IdioibI:> написа:

идея. 

Това не е възможно ,хардуера на телевизора не е достатъчно мощен за да е еквивалентен на лаптоп или таблет или телефон, именно за това има ограничен избор на приложения които се съобразяват с CPU и RAM в масовия случай CPU e четирядрен ,а рам паметта 1-2GB, ROM 8-16Gb тоест и да го root-неш това няма как да промени ограниченията на хардуерно и софтуерно ниво. Купи си таблет с 4GB рам и не си чупи телевизора.

За деинсталиране също може да се ползва 'adb' конзолата, не е нужен root достъп. Иначе аз просто деактивирам приложенията, които не ми трябват.

• Автор

Кажи го просто и кратко. Андроид не е ОС. ;)

преди 8 минути, Raze написа:

За деинсталиране също може да се ползва 'adb' конзолата, не е нужен root достъп. Иначе аз просто деактивирам приложенията, които не ми трябват.

Мислиш, че през "adb" мога да сложа su? 

преди 7 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Андроид не е ОС

А какво е? Как реши, че аз съм го измислил това? Прочети какво е 'adb', за какво се ползва и как се прави 'root' на android.

• Автор
преди 59 минути, Raze написа:

А какво е? Как реши, че аз съм го измислил това? Прочети какво е 'adb', за какво се ползва и как се прави 'root' на android.

При "умните' телефони може, но аз питам за умните ТВ. 

И какво не разбра до тук? За какво мислиш, че ще можеш да ползваш телевизор, който има 4 ядрен орязан процесор, 2 GB RAM и 16 GB диск например така, че да ти замести телефона и компютъра? Защо си мислиш, че като направиш root и всичко ще работи както на телефона? Root достъп трябва за специфични приложения и в някои случаи, останалите приложения си ги инсталираш и без това. Все още не е даден и модел на въпросния ТВ. Като толкова ти се занимава, пробвай с kingroot например:

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Все още не е даден и модел на въпросния ТВ.

Ето ти: Телевизор Orion 32

%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%

п.п. Въпроса е елементарен: Да сложа нещо което под друг Android работи. (на "мястото" на facebook примерно. или.. 

преди 2 часа, jhoro написа:

примерно Netflix

преди 20 минути, <:IdioibI:> написа:

Да сложа нещо което под друг Android работи. (на "мястото" на facebook примерно... )

Я обясни - как го разбираш това - "на "мястото" на facebook"?

• Автор
преди 2 минути, jhoro написа:

Я обясни- как га разбираш това - "на "мястото" на facebook"?

Не си махал "задължителни неща" от "умния" си телефон ли?

преди 13 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Не си махал "задължителни неща" от "умния" си телефон ли?

Не, не съм ваха "предварително инсталирани системни приложения"! Махал съм други, незадължителни. Пък и защо да махам нещо - сториджа ми е запълнен на 30-35%. Място бол.

преди 37 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Ето ти: Телевизор Orion 32

п.п. Въпроса е елементарен: Да сложа нещо което под друг Android работи. (на "мястото" на facebook примерно. или.. 

Ами сложи, кой те спира? Теглиш си подходящия файл, записваш на USB и инсталираш на телевизора. За това root не ти трябва. Опции колкото искаш, ама кой да потърси... Както ти казах, не очаквай да работят по същия начин като на телефон/таблет, ако изрично не са правени за телевизор.

или пробвай с това директно да ги изтеглиш и инсталираш на ТВ:

преди 4 часа, <:IdioibI:> написа:

Това ще е единственото средство за комуникация с останалия свят. 

Що така?

На кръчма няма ли да ходиш?

преди 42 минути, Miusuka написа:

Що така?

На кръчма няма ли да ходиш?

Трябваше да го попиташ така:

От кръчмата няма ли да излизаш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.