Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нерешим от 5 години за мен проблем с онлайн игри

Featured Replies

Здравейте,

имам  един и същ проблем с цс 1.6 , цсго и сега цс2 от 5 години. Когато играя офлайн проблеми няма никакви и на 3-те игри.        Когато вляза онлайн нещо се случва ,не знам дори как да го описвам вече,нямам loss ,нямам choke , пингът няма значение ,пробвал съм с 1 пинг сървъри  / 50 пинг /100 пинг / 200 пинг. Получава се нещо като инпут лаг при движение на мишката(предполагам,че изцяло играта става проблемна,но понеже това ми е най-големият проблем за него ще говоря) особено когато започна да се стрелям с енемито(не само,но в този случай е най-тежко). Звучи като фпс проблем ,но няма дропове във фпс-а ,а и няма значение с какъв фпс играя,пробвал съм да го локна на 100 / 150 / 300 / 1000 . Интересното е ,че като вляза офлайн и вкарам в сървъра много ботове,компютърът започва да се товари и фпс-а пада ,но проблема ,който описвам го няма. Представете си го някак като  пуснат вертикал синк ,но не толкова голямо забавяне. Пускал съм теми в чуждестранни форуми,без успех.  Играя цс от 2000 година ,до 2018-9 никога не съм имал какъвто и да е проблем особено такъв  и не съм разбирал нищо от компютри(пускам компютъра и играта и това е). Последните 5 години съм прекарал стотици часове в търсене  и пробване на различни фиксове,никаква промяна.Бях се отказал за няколко месеца,но сега си взех пореден компютър този път 2ра ръка и просто пак се отчаях като видях и усетих как върви.  5600х  , gtx 1080 ,samsung 970 500gb  , 32gb 3600mhz ram , 850W seasonic platinum PSU - сегашен комютър.Няма проблеми с температурите.

1. Хардуер проблем - Сменил съм над 5 компютъра,мишки,рутери,кабели,монитори,pcie lan usb карти ,така че отхвърлям хардуер проблем.

2.Софтуер проблем- Многократно преинсталиране на уиндоус и линукс ,плащал съм и на оптимизатор(където професионалистите ги наемат :Д)  така че и това не трябва да е.

3. В чуждестранни форуми се говори за EMI и проблеми с електричество.Не е това ,понеже нямам проблеми офлайн и съм тествал компютрите на много места.

4. Интернет - Остана най-логичното,проблемът е ,че съм пробвал над 6-7 различни интернет доставчици.Навсякъде го имаше този проблем,но дали  някъде е бил по-малък или не ,ми е трудно да кажа,понеже търсех цялостно оправяне на проблема ,а като съм усетил ,че изобщо има проблем не съм се замислял повече ли е или не.

И така абсолютно нелогичен и нерешим за мен проблем.Просто вече не мога да повярвам,че може да се реши,но ако някой има някаква идея как да се оправи или какво изобщо го причинява,може да помогне.

Са обадиш на Илон Мъск да ти монтира неуролинк и няма да имаш инпут лаг - само си го помисляш и оня насреща се е трупясал.

преди 4 часа, hakaishiN написа:

Здравейте,

имам  един и същ проблем с цс 1.6 , цсго и сега цс2 от 5 години. Когато играя офлайн проблеми няма никакви и на 3-те игри.        Когато вляза онлайн нещо се случва ,не знам дори как да го описвам вече,нямам loss ,нямам choke , пингът няма значение ,пробвал съм с 1 пинг сървъри  / 50 пинг /100 пинг / 200 пинг. Получава се нещо като инпут лаг при движение на мишката(предполагам,че изцяло играта става проблемна,но понеже това ми е най-големият проблем за него ще говоря) особено когато започна да се стрелям с енемито(не само,но в този случай е най-тежко). Звучи като фпс проблем ,но няма дропове във фпс-а ,а и няма значение с какъв фпс играя,пробвал съм да го локна на 100 / 150 / 300 / 1000 . Интересното е ,че като вляза офлайн и вкарам в сървъра много ботове,компютърът започва да се товари и фпс-а пада ,но проблема ,който описвам го няма. Представете си го някак като  пуснат вертикал синк ,но не толкова голямо забавяне. Пускал съм теми в чуждестранни форуми,без успех.  Играя цс от 2000 година ,до 2018-9 никога не съм имал какъвто и да е проблем особено такъв  и не съм разбирал нищо от компютри(пускам компютъра и играта и това е). Последните 5 години съм прекарал стотици часове в търсене  и пробване на различни фиксове,никаква промяна.Бях се отказал за няколко месеца,но сега си взех пореден компютър този път 2ра ръка и просто пак се отчаях като видях и усетих как върви.  5600х  , gtx 1080 ,samsung 970 500gb  , 32gb 3600mhz ram , 850W seasonic platinum PSU - сегашен комютър.Няма проблеми с температурите.

1. Хардуер проблем - Сменил съм над 5 компютъра,мишки,рутери,кабели,монитори,pcie lan usb карти ,така че отхвърлям хардуер проблем.

2.Софтуер проблем- Многократно преинсталиране на уиндоус и линукс ,плащал съм и на оптимизатор(където професионалистите ги наемат :Д)  така че и това не трябва да е.

3. В чуждестранни форуми се говори за EMI и проблеми с електричество.Не е това ,понеже нямам проблеми офлайн и съм тествал компютрите на много места.

4. Интернет - Остана най-логичното,проблемът е ,че съм пробвал над 6-7 различни интернет доставчици.Навсякъде го имаше този проблем,но дали  някъде е бил по-малък или не ,ми е трудно да кажа,понеже търсех цялостно оправяне на проблема ,а като съм усетил ,че изобщо има проблем не съм се замислял повече ли е или не.

И така абсолютно нелогичен и нерешим за мен проблем.Просто вече не мога да повярвам,че може да се реши,но ако някой има някаква идея как да се оправи или какво изобщо го причинява,може да помогне.

Пусни един Tracert до IP-то на сървъра и ще си отговориш сам на въпроса.

Здравей,

Опитай пак, като този път изключиш Autonegotiation в настройките на мрежовата си платка. Задай твърда настройка на скоростта на мрежата си. По този начин ще си спестиш паразитния трафик, генериран от autonegitiation протокола. С Richard Burns Rally имах проблем с накъсване на аудиото на платка с nForce 4 4x навремето. Реших го точно по този метод.

• Автор

TheWiZRD :  19 години играя без проблем и изведнъж почвам да си внушавам,че имам проблем,който е почти толкова сериозен колкото пуснат вертикал синк , а офлайн проблем нямам ?

Ined:  Не знам колко разбираш от цс , но може да погледнеш акаунта ми във фейсит  https://www.faceit.com/en/players/sas0ry    (ело,статистика,соло ю)      това го могат 0.01 % от хората в света, така че аз съм роден с неуралинк и нямам нужда илончо да се намесва допълнително.

За съжаление от тогава всички статистики са надолу 25-35% + че конкуренцията е по-слаба защото и елото (нивото) ми е  значително по-ниско.

Емил Костов: Няма значение кой е сървърът ,ако е онлайн.Абсолютно във всички сървъри е едно и също. Пускал съм  сървър с ботове,проблем няма,киквам ботовете и влизат приятели в същия сървър и вече проблем има ( с 0 пинг съм ). Иначе от faceit ми дадоха някаква програма да я пусна и да им пратя резултати.Казаха,че няма проблем с връзката до тях.

Rammkopf:  Пробвал съм  ,без успех.

преди 2 часа, hakaishiN написа:

TheWiZRD :  19 години играя без проблем и изведнъж почвам да си внушавам,че имам проблем,който е почти толкова сериозен колкото пуснат вертикал синк , а офлайн проблем нямам ?

Не мога да знам, само мога да предположа.От това което съм видял като игра от теб(ако си този, за когото те мисля), не ми личи да имаш проблем.Доста добре си играеш.Ако имаш възможност отиди при познат и виж как се държат игрите при него, съответно смени неговата с твоята периферия и т.н.Всякакви настройки ми се струва излишно да ти казвам, но аз бих подходил по метода на изключването.Вероятно си пробвал non-steam?Монитора какъв е?

Подобна тема имаше преди няколко месеца в която решение на проблема няма. При мен пък всичко върви супер гладко без никакъв input lag, движението на мишката и т.н. с Custom операционна система съм, но имам известен Desync в онлайн игрите някъде от 2016, и аз играя от 2001 година CS 1.5, 1.6, Source и не знам на какво се дължи. От тогава съм сменил много неща, включително интернет доставчици, компютри, операционни ситеми, изчел съм всичко в интернет и т.н. и няма оправяне, което ме принуди да спра да играя онлайн.

Хубаво си сменил доставчици, но те какво точно са сменили? В къща ли си или апартамент? Ти може и да смениш кабела от рутера до компютъра ти, но дали кабела от улицата до жилището ти не слаган от БТК преди 20 години? Стрелям на сляпо, не казвам, че това е проблема, но ти си изчерпал почти всичко. 

• Автор

TheWIZRD: В нормални бг сървъри с по 20-30 човека просто нивото е друго, няма как да не мога да ги убивам колкото и зле да е ако за там говориш( и все пак ми е много по-трудно отпреди,мисвам дори в гръб,неща които трябва да се случват 1 път в живота ми се случват всеки ден ) ,но като вляза фейсит и ставам средно ниво и надолу. Да пробвал съм без стийм и на 1.6 и на цс го. В момента съм с црт монитор :Д ,но съм имал benq 2411p  и alienware 2518H и 2518HF, Legion 240хз някакъв,но пак няма логика да е от тези работи,защото офлайн няма нищо. И да ходих при приятел ,това беше едно от 1вите неща преди няколко год,имаше същия проблем просто не мога да кажа дали е до такава степен. Той не разбира ,не е много добър ,не различава 60 от 240хз.

arcovk: Откакто го имам това нещо просто не мога да кажа дали имам desync. От София ли си ? И на какъв доставчик ,ако да .      Никът ти ми е познат,може би сме се засичали някъде. Значи примерно като влезеш да играеш офлайн компетка с ботове или аймботз , после като влезеш фейсит или мачмейкинг не усещаш разлика в движението на мишката ?

N1K17y: Не разбирам,но и аз си помислих нещо подобно,че кабелите отвън може да не са сменяни  ,но поне последният доставчик знам ,че слага нови кабели оптика,а също  има проблем и при приятел и с мобилния интернет (много е трудно да кажа дали има някаква разлика малка,възможно е)

Rammkopf: Това,което предложи съм го пробвал и преди ,но веднага като съм усетил ,че си има проблем съм върнал на старата настройка понеже скоростта пада от 100мбита на 2-15.

Викам си ще пробвам пак,сложих го на 100мгбита в настройките на мрежовата карта,speedtest-a показва пак между 2 и 20мбита.  Пак играта е много далече от истината,но за 1 път усетих ,че  нещо прави  някаква положителна разлика. Така имам постоянен loss и choke между 0 и 3% поне в сървърите,в който тествах.

Чел съм ,че има някакъв интернет "dedicated line" или "leased line" , бил доста скъп. Не намерих информация в София за такова нещо,а можеше да тествам за 1 месец.

преди 57 минути, hakaishiN написа:

arcovk: Откакто го имам това нещо просто не мога да кажа дали имам desync. От София ли си ? И на какъв доставчик ,ако да .      Никът ти ми е познат,може би сме се засичали някъде. Значи примерно като влезеш да играеш офлайн компетка с ботове или аймботз , после като влезеш фейсит или мачмейкинг не усещаш разлика в движението на мишката ?

В момента съм на DilisNet, нямам никаква разлика от офлайн с ботове и онлайн, движението на мишката е гладко. Докато при оригиналният Windows се усеща минимален inputlag и в двата случая.

• Автор

arcovk: Направо не мога да повярвам ;Д

цър-вул:     Това наистина излиза  супер скъпо ; д , а скоростта е много ниска.

За какво изобщо се използва това нещо? И дали могат да се играят игри с 1мгбит, и дали според вас би помогнало?

О даже сега виждам ,че съм гледал  цените само за откриване на цифрова линия ,а месечен абонамент е отделно.

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте пак.Най-после успях да снимам с телефон 240фпс камера и мисля,че успях да докажа проблема,който имам.

Видеото е снимано вчера , около 15 минути е . Tелефона прегрява и има малко засичания,в самата игра ги няма. Има забавяне на мишката през цялото време,но избрах 3-те момента,които според мен са най-очевидни.

С 1 пинг съм(в абсолютно всеки сървър има проблем без значение пинг и локация щом е онлайн) и 240+ фпс през цялото време на 144хз екран.

Компютър:
5700x3d , gtx 1080 , 32gb 3600mhz , 850W platinum

https://youtu.be/ySTf1fo1_uc - Забележете 1вото движение леко надясно.

https://youtu.be/_WAqOyjrqTU - 1-то леко движение наляво и после 2-рото голямо и бързо движение надясно където се обръщам.

https://youtu.be/PZKgQyy-428 2-то движение наляво.

Няма смисъл да се повтарям ,че съм пробвал абсолютно всичко ,което съм намерил из интернет-а за последните години.
Дори не знам какво може да ми помогне.Някой ако му се занимава и му е интересно може да се опита да ми помогне.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.