Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с клониране на МАС адрес

Featured Replies

Привет.

Имам Интернет на Виваком и техен рутер. Искам да сменя рутера с мой TPLink Archer AX72. Свързах се с поддръжката и обясних желанието ми. От отсрещната страна получавам пълно съдействие. Махам техния рутер и слагам моя. Диктувам на младежа МАС адреса и той го въвежда в тяхната система, но връзка няма. Оказа се, че рутери TP Link искат малко повече внимание заради крайната цифра на МАС адреса. Младежа прехвърли задачата на колегите от техническия отдел, които имали повече възможности за настройки, като ме увери, че проблемът ми ще бъде решен и то по телефона. Но дотогава мога да пробвам чрез клониране на техния МАС адрес на моя рутер. Свързвам моя рутер и в опцията за клониране на МАС адреса въвеждам този на Виваком, но Интернет не тръгва. Пробвах с една цифра нагоре-надолу, но не се получава. След всяка промяна рестартирам рутера. Къде може да греша ?

• Автор
преди 12 минути, Rammkopf написа:

Не му давай "Clone Current Device MAC", използвай "Use Custom MAC Address" и пиши адреса на ръка.

И този вариант не сработва.

Това, което са ти казали, ми звучи като люта простотия. Най-много в твоя квартал да е имало местен доставчик, който е работел през PPPoE, Виваком да са го купили и сега да трябва да настройваш PPPoE профил в новия рутер. Или някой VLAN, например. Как влизат Виваком у вас, с UTP кабел ли?

• Автор

Да, имаше доставчик, който Виваком купи. Да, настройката беше през PPPOE. А самите настройки на рутера още си стоят. Не съм правил reset на рутера. А май трябва, защото сега стои име и парола за интернета, които не са валидни ... ? Интернета от Виваком влиза през UTP кабел /не е оптика/.

преди 1 час, 2249 написа:

Да, имаше доставчик, който Виваком купи. Да, настройката беше през PPPOE. А самите настройки на рутера още си стоят. Не съм правил reset на рутера. А май трябва, защото сега стои име и парола за интернета, които не са валидни ... ? Интернета от Виваком влиза през UTP кабел /не е оптика/.

Човече, трябват ти настройките за PPPoE, никакви MAC-ове недей клонира. Или си ги виж тези настройки от стария рутер, или звъни на Виваком да ти ги кажат. Не ги чакай да ти звъннат те, вече си потънал в списъка с тикети. Обади им се ти.

преди 10 часа, 2249 написа:

Привет.

Имам Интернет на Виваком и техен рутер. Искам да сменя рутера с мой TPLink Archer AX72. Свързах се с поддръжката и обясних желанието ми. От отсрещната страна получавам пълно съдействие. Махам техния рутер и слагам моя. Диктувам на младежа МАС адреса и той го въвежда в тяхната система, но връзка няма. Оказа се, че рутери TP Link искат малко повече внимание заради крайната цифра на МАС адреса. Младежа прехвърли задачата на колегите от техническия отдел, които имали повече възможности за настройки, като ме увери, че проблемът ми ще бъде решен и то по телефона. Но дотогава мога да пробвам чрез клониране на техния МАС адрес на моя рутер. Свързвам моя рутер и в опцията за клониране на МАС адреса въвеждам този на Виваком, но Интернет не тръгва. Пробвах с една цифра нагоре-надолу, но не се получава. След всяка промяна рестартирам рутера. Къде може да греша ?

Стига ръсихте глупости. Не си казал правилния МАК адрес! ТОЧКА! 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Стига ръсихте глупости. Не си казал правилния МАК адрес! ТОЧКА! 

Щото на включен в мрежата ви рутер, вие тоя MAC изобщо не го виждате, нали? 😆

• Автор

В крайна сметка след намеса на поддръжката вече всичко е наред. Установи се следното:

- МАС адреса на стикера под рутера е за LAN

- МАС адреса, който излиза в настройките на рутера, е за WAN /този е нужен на техниците за да направят връзката/

- връзката става през РРРОЕ с въвеждане на име и парола

преди 9 часа, Rammkopf написа:

Щото на включен в мрежата ви рутер, вие тоя MAC изобщо не го виждате, нали? 😆

Напротив, вижда се. Все пак зависи и каква е услугата. Но гарантирам, че не се казва правилният МАК адрес на ВАН-а на рутера. Поне 50 случая такива съм имал, да не кажа и повече.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Напротив, вижда се. Все пак зависи и каква е услугата. Но гарантирам, че не се казва правилният МАК адрес на ВАН-а на рутера. Поне 50 случая такива съм имал, да не кажа и повече.

Аз знам, затова ти се чудя защо се възпаляваш чак така. Ако колегата е про, ще види адреса в системата и ще му стане ясно. На мен директно са мимказвали: "А, то това е някакъв МикроТик - 78:9A..." и ми казва MAC-a. Изобщо не ме чака да му го диктувам аз.

Както и да е.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Аз знам, затова ти се чудя защо се възпаляваш чак така. Ако колегата е про, ще види адреса в системата и ще му стане ясно. На мен директно са мимказвали: "А, то това е някакъв МикроТик - 78:9A..." и ми казва MAC-a. Изобщо не ме чака да му го диктувам аз.

Както и да е.

На новите, които са през ТЕЛНЕТ, НЕТ1 или N3 не винаги може да се види, особено ако нямат интернет сесия.

на 18.09.2024 г. в 12:07, Rammkopf написа:

Това, което са ти казали, ми звучи като люта простотия. Най-много в твоя квартал да е имало местен доставчик, който е работел през PPPoE, Виваком да са го купили и сега да трябва да настройваш PPPoE профил в новия рутер. Или някой VLAN, например. Как влизат Виваком у вас, с UTP кабел ли?

С PPPoE е само Networx. Изключвам АДСЛ услугите.

И между другото затова се поядосах - Оказа се, че рутери TP Link искат малко повече внимание заради крайната цифра на МАС адреса - НЕ Е ВЯРНО.

• Автор

Емил пък се бил поядосал ... :D

Това са думи на твой колега от поддръжката, с когото говорих.

Като си толкова пич що не ми писа на лично да ми помогнеш ? "Здрасти, Емил от форума на Калдейта съм, дай да видим какво може да направим ..." М ?

преди 1 час, 2249 написа:

Емил пък се бил поядосал ... :D

Това са думи на твой колега от поддръжката, с когото говорих.

Като си толкова пич що не ми писа на лично да ми помогнеш ? "Здрасти, Емил от форума на Калдейта съм, дай да видим какво може да направим ..." М ?

Нямам право поради правила на компанията. А това с МАК адреса на ТП-линк рутерите, дето го е казал колегата се отнася ама за нещо съвсем друго, което се правеше преди, за да имаме достъп до тезу рутери.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.