Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново срутване на сграда в центъра на София

Featured Replies

Покривът на сграда се срути на столичната улица “Отец Паисий“ №87 малко след 19.30 часа в неделя. Сградата от години не е била обитавана и е общинска собственост.

По първоначални данни вътрешните греди на покрива са поддали. Това е причинило хлътване на покрива във вътрешността на сградата. Няма данни за пострадали. Екипи на полицията, пожарната и “Гражданска защита” правят оглед на мястото на инцидента и отцепиха района. Сградата е двуетажна и видимо необитаема. На мястото са се събрали любопитни граждани. Само преди десетина дни в центъра на столицата на улица "Алабин" 39 се срути цяла къща. При инцидента загинаха две млади жени.

news.dir.bg

О-хо-о-о-о...С тези темпове на разпадане, не мога да си представя София след 5-10 години, на какво ще заприлича! Слава Богу, в Пловдив нямаме такива проблеми, а като си помисля, че преди исках да се местя в София, добре, че си останах във Филибето! :)

• Автор
О-хо-о-о-о...С тези темпове на разпадане, не мога да си представя София след 5-10 години, на какво ще заприлича! Слава Богу, в Пловдив нямаме такива проблеми, а като си помисля, че преди исках да се местя в София, добре, че си останах във Филибето! :)

Явно не следиш много добре новините.Само преди седмица падна козирка на сграда в центъра на Пловдив.За малко да убие 2 жени.По чудо са се спасили.

Май столицата определено започна да се разпада. Определено строителните фирми напролет ще имат много работа....

Каквото и да ви говорят по телевизията в държавата няма контрол.

• Автор

Падна покривът на необитаема от 25 г. сграда

6_27c4e.jpgПокривът на сграда се срути на столичната улица “Отец Паисий“ №87 малко след 19.30 часа в неделя. Сградата от години не е била обитавана и е общинска собственост.

Kъщата не притежава качествата на паметник на културата, каза пред журналисти архитектът Влади Калинов, завеждащ “Контрол върху строителството” в Столичната община, предаде Агенция “Фокус”. Той обясни, че единствено покривът на сградата е поддал, тъй като конструкцията е дървена и че няма поражения върху оградните стени. Калинов допълни, че няма опасност и от самосрутване на сградата. По думите на архитекта обаче за всеки случай районът ще бъде обезопасен и хората от съседните сгради ще бъдат евакуирани. Полицията запечата сградата, а екипи на полицията я охраняват. В понеделник комисия ще решава дали сградата да бъде съборена или реставрирана. Улица “Отец Паисий” също остава затворена до пълното обезопасяване на района. Архитектът каза още, че от 1980 година къщата е необитаема и сградата е на около 40 години. Само преди десетина дни в центъра на столицата на улица "Алабин" 39 се срути цяла къща. При инцидента загинаха две млади жени.

news.dir.bg

Явно не следиш много добре новините.Само преди седмица падна козирка на сграда в центъра на Пловдив.За малко да убие 2 жени.По чудо са се спасили.

Абе, следя ги аз новините, но тук говорим за рухване на цяла сграда/и! Сега, че паднала една козирка във Филибето... ;)

• Автор
Абе, следя ги аз новините, но тук говорим за рухване на цяла сграда/и! Сега, че паднала една козирка във Филибето... ;)

И аз всеки ден се разхождам из улиците на Филибето и нямам желание да падне нещо върху мен та дори и то да е козирка.Да не дава господ да се случи.А и само за информация ако падне дори и козирка от 8-10 метра пак за някой може да е смъртоносно.Небъди толкова сигурна че като си във филибето и няма да стане нещо подобно.Напротив бъди винаги на щрек и се оглеждай от къде минаваш ;)

И аз всеки ден се разхождам из улиците на Филибето и нямам желание да падне нещо върху мен та дори и то да е козирка.Да не дава господ да се случи.А и само за информация ако падне дори и козирка от 8-10 метра пак за някой може да е смъртоносно.Небъди толкова сигурна че като си във филибето и няма да стане нещо подобно.Напротив бъди винаги на щрек и се оглеждай от къде минаваш ;)

Добре, благодаря за съвета, ще се вслушам в него и ще бъда нащрек!

Иначе си прав, ако говорим за фатално последствие и една тухла може да бъде достатъчна!

Дано нещо не съм те обидила, ти да не ми се разсърди сега?! ;)

• Автор
Добре, благодаря за съвета, ще се вслушам в него и ще бъда нащрек!

Иначе си прав, ако говорим за фатално последствие и една тухла може да бъде достатъчна!

Дано нещо не съм те обидила, ти да не ми се разсърди сега?! ;)

Не си ме разсърдила ;) незнам защо се си помислила така , но просто искам да те посаветвам , защото както ти така и аз и всички останали можем да станем едни от следващите жертви.Никой не е застрахован от това дано да не дава господ да става.На никой не го пожелавам дори и на най-големите си врагове

" Добро всеки му , зло никому"

С увъжение :

top_logo.jpg

Сградата на ул. "Отец Паисий", чийто покрив се срути снощи, е разрушена умишлено, сочат изводите на комисия, назначена от кмета на район "Възраждане" Ева Сеизова. Това съобщи пресцентърът на Столичната община.

Според експертите са премахнати основни носещи елементи на покривната конструкция, което е довело до рухването на покрива. С резултатите ще бъде запозната прокуратурата.

Комисията е назначена вчера след срутването на покрива на сградата, която е паметник на културата. В комисията участват експерти от общината и от Националния институт за паметниците на културата. Комисията има за цел да установи състоянието на сградата и причините за срутването.

Миналата седмица огромни парчета мазилка се срутиха от стара къща на софийската улица „Граф Игнатиев” 41.

Някой май почва да прави бизнес със старите сгради..... :nono::huh:vacation1.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.