Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5G изчезва при неактивност или изключен екран?

Featured Replies

Здравейте!

Искам да попитам дали е нормално когато екранът на моя смартфон Galaxy A34 5G изгасне, иконката за 5G в лентата на състоянието да изчезва, и да остава само 4G. И когато го светна, иконката да се покаже отново. Все едно, че спира 5G-то. Същото се случва и ако телефонът престои 5 секунди без да правя нищо на него, макар да свети отключен. Някой друг среща ли това явление? Ако да, само в България ли го има? И само при Самсунг ли?

преди 21 минути, aleksang12 написа:

Здравейте!

Искам да попитам дали е нормално когато екранът на моя смартфон Galaxy A34 5G изгасне, иконката за 5G в лентата на състоянието да изчезва, и да остава само 4G. И когато го светна, иконката да се покаже отново. Все едно, че спира 5G-то. Същото се случва и ако телефонът престои 5 секунди без да правя нищо на него, макар да свети отключен. Някой друг среща ли това явление? Ако да, само в България ли го има? И само при Самсунг ли?

Забрани тая простотия наречена 5G начаса! Също така VoLTE и VoWIFI

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 18 минути, aleksang12 написа:

Здравейте!

Нормално, има енергиен план да пести батерия, като го "светнеш" надува и се свързва с 5G клетките. Пример моя дори и LTE не показва, а ако съм на wifi въобще не го включва!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Забрани тая простотия наречена 5G начаса! Също така VoLTE и VoWIFI

Ти го уби, направо да взима шайбов/аналогов телефон :chinese:

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нормално, има енергиен план да пести батерия, като го "светнеш" надува и се свързва с 5G клетките. Пример моя дори и LTE не показва, а ако съм на wifi въобще не го включва!

Ти го уби, направо да взима шайбов/аналогов телефон :chinese:

Нито ми се слушат глупости, нито съм го накарал да взема телефон с шайба. Не си намерил човека, с който да се заяждаш, особено пък за това нещо. Дал съм му съвет, нека да го пробва. За 10 минути се прави тази настройка в телефна. 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Нито ми се слушат глупости, нито съм го накарал да взема телефон с шайба. Не си намерил човека, с който да се заяждаш, особено пък за това нещо. Дал съм му съвет, нека да го пробва. За 10 минути се прави тази настройка в телефна. 

И аз така, глупости не ми се четат :newspaper:

преди 30 минути, aleksang12 написа:

Здравейте!

Телефона пести енергия, реална полза от 5G няма.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Забрани тая простотия наречена 5G начаса!

Абсолютно съм съгласен с това.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Също така VoLTE и VoWIFI

Но това защо ? Volte  позволява гласовите повиквания да стават през 4/5G мрежата ,а не да се превключва към 3G ,минуса е по бързо падане на батерията ,плюса е по качествен звук, но ако ти вика по телефона жената /гаджето че си я забрвил на паркинга пред мола си е чист минус.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Телефона пести енергия, реална полза от 5G няма.

Абсолютно съм съгласен с това.

Но това защо ? Volte  позволява гласовите повиквания да стават през 4/5G мрежата ,а не да се превключва към 3G ,минуса е по бързо падане на батерията ,плюса е по качествен звук, но ако ти вика по телефона жената /гаджето че си я забрвил на паркинга пред мола си е чист минус.

Пробвай да видиш като няма обхват какво се случва или като базовата станция е натоварена и ще останеш мегаучуден! 

току-що, Емил Костов написа:

Пробвай да видиш като няма обхват какво се случва или като базовата станция е натоварена и ще останеш мегаучуден! 

Като няма обхват телефона преминава от 5/4G на 3G, 2G ,ако е на автоматичен избор на мрежа разбира се :)

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

И аз така, глупости не ми се четат :newspaper:

За 5 минути мога да те навра в кучи гъз както се казва, просто ще си загубя работата. Ама и теб няма да те има след това. След като 18 години се занимава с такава помия е малко смешно даже да ме коментираш. Но ти си такъв. И не само ти. Има тука 10-на бота в тоя форум и те така! Нека постващият като ако иска да пробва пък, дръгото няма значение.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Като няма обхват телефона преминава от 5/4G на 3G, 2G ,ако е на автоматичен избор на мрежа разбира се :)

И край с VOLTE! Започва да прекъсва разговорът, да разпада или да се чува металически глас! Пробвай! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

И край с VOLTE! Започва да прекъсва разговорът, да разпада или да се чува металически глас! Пробвай! 

Това е вярно именно за това и батерията пада по бързо ,крайното стъпало компенсира ,повишава мощността си за да поддържа връзка с клетката за да се проведе разговор нормално ,но понякога това не е достатъчно и минава дори на 3G.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Това е вярно именно за това и батерията пада по бързо ,крайното стъпало компенсира ,повишава мощността си за да поддържа връзка с клетката за да се проведе разговор нормално ,но понякога това не е достатъчно и минава дори на 3G.

Батерията пада заради простотията наречена 5G, която я няма. Това, че ти излиза на екрана не значи, че базовата станция поддържа този стандарт и скорост. Но пък за овцете всичко е точно. Разговорите страдат заради VoLTE! Това е уникално измеслена простотия и до ден днешен е само проблем! 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Разговорите страдат заради VoLTE! Това е уникално измеслена простотия и до ден днешен е само проблем! 

Аз го ползвам от както операторите го имат като опция ,преди това имаха HD voice , да си призная не успявам да открия разлика по отношение на качество сравнимо с Volte. HD voice кодека работеше дори при 2G.

Аз го ползвам от както операторите го имат като опция ,преди това имаха HD voice , да си призная не успявам да открия разлика по отношение на качество сравнимо с Volte. HD voice кодека работеше дори при 2G.

Когато ти се случи, да не се оплакваш! :) Не се шегувам ама никак! 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Когато ти се случи, да не се оплакваш! :) Не се шегувам ама никак! 

Да не ти пука, случвало се е да прекъсва многкратно ,дори да прекъсне разговор ,набирам отново и не се тревожа излишно.

Хубава вечер Емо :)

Да не ти пука, случвало се е да прекъсва многкратно ,дори да прекъсне разговор ,набирам отново и не се тревожа излишно.

Хубава вечер Емо :)

Вечерта винаги е хубава. А аз така коментирах ( вярно агресисвно и непрофесионално), защото постоянно се занимавам с това. Жив и здрав брат! 

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Вечерта винаги е хубава. А аз така коментирах ( вярно агресисвно и непрофесионално), защото постоянно се занимавам с това. Жив и здрав брат! 

Емо , прав си и е така, както го спомена. И аз няма да коментирам 5G, щото не е никакво 5G. A че има 10 15 всезнайковци , които разбират от всичко, мисля че отдавна си го забелязал, за да те учудва. Теглиш им една майна на ум и си живееш живота.

преди 29 минути, Емил Костов написа:

За 5 минути мога да те навра в кучи гъз както се казва, просто ще си загубя работата. Ама и теб няма да те има след това. След като 18 години се занимава с такава помия е малко смешно даже да ме коментираш. Но ти си такъв. И не само ти. Има тука 10-на бота в тоя форум и те така! Нека постващият като ако иска да пробва пък, дръгото няма значение.

Уж казахме без глупости ... от къде тази фрустрация или то си има причина, особено човек, когато тръсне нещо необмислено?

Към постващия, не обръщай много внимание на колегите понеже понякога са им доста противоречиви знанията по даден въпрос, просто забравят за момент, че не всички живеем в прованса :magnifier:

Благодаря на всички за отговорите!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.