Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Супер реалистични картини!

Featured Replies

https://www.iwoman.bg/snimki/7618-Super-realistichni-kartini.html2016/11/17/0251704001479385342

Някои картини са рисувани толкова прецизно, че е трудно да осъзнаем, че е рисувана картина, а не снимка.

Как се рисуват супер реалистичните картини?

Има ли някакви трикове? Ползва ли се някаква компютърна техника, или всичко се прави с четката?

Защо великите художници от миналото не са рисували толкова реалистично колкото днешните суперреалисти?

Това е рисунка публикувана от българка, която твърди че дори не е истинска художничка, а любител:

Може да е илюстрация на 1 човек

Това е оригиналната снимка по която е рисувана.

Може да бъде изображение с 1 човек и плитки
Открийте разликите!

Долу лявата ръка на негърката като я гледаш, ако имаш набито око ще забележиш че средния и безименния и малкия пръст на ръката ѝ са без обем и разкривени. Има и много други нередности , ама не ми се пише.

Няма нужда от трикове, миналия век като ходех на подготвителни курсове по рисуване на живи и мърдащи сбръчкани бабички и старци, и аз ги рисувах само с молив и гума да са като снимки, ако ги гледаш от 3 метра.
Лицата им ги рисувахме на бели картони достатъчно големи за да са в реалния им размер.
Едно гадже студентка по външна търговия беше много учудена, че са като снимки направо.
А една друга направо ме пита:
- „Ама наистина ли ти си ги рисувал?“

А гаджето ми гъркинята ( студентка по медицина в София ) си я свалих като ѝ бях предложил да ѝ направя скулптурен портрет от пчелен восък. Една голяма красавица от Ливан на име Надиа ме покани в апартамента в който живеят със сестра ѝ, пак да ѝ правя скулптурен портрет, ама ми излязоха с номера че си била имала вече гадже тя, та сестра ѝ направи опит да се уреди направо със съпруг, ама аз не исках.
После една англичанка искаше да проверяваме как може да стане да се оженим, пак покрай рисунките. Тя беше на мнение, че съм много умен и талантлив.

Келепир голям има от тая работа да се научи млад човек да рисува и прави скулптурни портрети. Сваля си коя си иска за гадже и те така.

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Това е рисунка публикувана от българка, която твърди че дори не е истинска художничка, а любител:

То още малко ще твърдиш, че има и прераждане...

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Циците не са лоши. Ма хич.

Е, не е като на козичката, но стават...

преди 41 минути, The Lone Star написа:

То още малко ще твърдиш, че има и прераждане...

Е, не е като на козичката, но стават...

А какво общо имат козичките в случая, че ги намесваш?!

• Автор
преди 5 часа, Белгиеца написа:

Долу лявата ръка на негърката като я гледаш, ако имаш набито око ще забележиш че средния и безименния и малкия пръст на ръката ѝ са без обем и разкривени. Има и много други нередности , ама не ми се пише.

И какво като са леко разкривени и леко не съвпада всичко? Ако е рисувано върху снимка, може умишлено да се изкриви тук-там, за да изглежда наистина ръчно рисувана.

А ти след като си толкова добър художник, че докарваш картините да изглеждат реалистично като снимка, защо не ни покажеш нещо рисувано лично от теб.

Това не е рисунка...

• Автор
преди 1 час, Teemo v.3 написа:

Това не е рисунка...

Жената твърди, че дори не е професионален художник. Но и аз мисля, че има някакви шашми . Вижте горе гущера. Възможно ли е да се нарисува толкова реален?

А за тези какво ще кажете?

Удивително реалистични рисунки

https://www.highviewart.com/gurme/udivitelno-realistichni-risunki-1563.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwpbi4BhByEiwAMC8JnUT0R2iwn3vCfjfX1GzLBUdYro7QJolDzX5aUYtVD4Pqg2qa8XmHGBoChp8QAvD_BwE

Реалистични рисунки, които изглеждат като перфектни фотоси

https://www.highviewart.com/izkustvo/realistichni-risunki-koito-izglezhdat-kato-perfektni-fotosi-5774.html

А това е на едно друга българска художничка

Няма налично описание на снимката.

Може да е творба на диня

Ани Ехиян

https://www.facebook.com/photo?fbid=8856810237668165&set=gm.8866481293380023&idorvanity=386042268090677

преди 53 минути, _Aumi_ написа:

Има един чалъм, който ползват уличните художници, дето русуват "по снимка":

Когато клиента даде снимката, тя се сканира /на добър хардуер/, обработва се (ако е необходимо) в светлата стая и/или фото магазина, след което се принтира в/у текстилното платно - с 30-40% прозрачност. Всичко това, до тук отнема около 2 часа. После "художника" просто рисува в/у принт-а с разните там боички. Резултата е такъв, че човек без специфични познания, не може да схване измамата

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Absolute_Reality_v16_Himba_woman_with_traditional_clothing_3.jpg

• Автор
преди 32 минути, Teemo v.3 написа:

Absolute_Reality_v16_Himba_woman_with_traditional_clothing_3.jpg

И това ли са рисунки?

Spoiler

https://www.picturethisgallery.com/art/artist/steve-hanks/

Да Ви запозная с моя любимец- "Богът на акварела!!!" . Такава природна дарба едва ли скоро ще види бял свят. Единствен и неповторим. За жалост вече не е между живите.

ps. Има доста негови творби е нета(Steve Hanks). На който му е интересно , може да се наслади на творчеството му.

• Автор
преди 14 минути, <^> написа:
  Покажи скритото съдържание

https://www.picturethisgallery.com/art/artist/steve-hanks/

Да Ви запозная с моя любимец- "Богът на акварела!!!" . Такава природна дарба едва ли скоро ще види бял свят. Единствен и неповторим. За жалост вече не е между живите.

ps. Има доста негови творби е нета(Steve Hanks). На който му е интересно , може да се наслади на творчеството му.

Уникален е!

преди 22 часа, _Aumi_ написа:

И това ли са рисунки?

Изглежда е създадено чрез AI. То вече не може да си сигурен, че са истински рисунки, освен ако не ги видиш на живо, AI е доста добър в създаването на такива изображения.

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.