Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е ръчно да се превключи (ограничи) 5G ? тоест смартфона ми има 5G но но да си работи САМО на 4G+ и да не преминава автоматично на 5

Featured Replies

Здрасти Банда !  

Възможно ли е ръчно да се превключи (ограничи) 5G ? тоест смартфона ми има 5G но да си работи САМО на 4G+ и да не преминава автоматично на 5. 

(( Xiaomi Poco X6 pro )) 

преди 21 минути, Dalaidido Lama написа:

Здрасти Банда !  

Възможно ли е ръчно да се превключи (ограничи) 5G ? тоест смартфона ми има 5G но да си работи САМО на 4G+ и да не преминава автоматично на 5. 

(( Xiaomi Poco X6 pro )) 

Всеки телефон има в менюто си избор на предпочитана мрежа. Някои вече нямат опцията 2g only.

преди 25 минути, maxthon написа:

Всеки телефон има в менюто си избор на предпочитана мрежа. Някои вече нямат опцията 2g only.

Кои нямат?

преди 56 минути, Dalaidido Lama написа:

Това е при Samsung Galaxy A33 5G

Callsettings.thumb.jpg.ee38b8b3c4ec0db86497fba9ed88bd09.jpg

Настройки -> Връзки -> Мобилни мрежи -> Мрежов режим

Пп. Махнал съм 5G защото много изтощава батерията.

преди 1 час, Dalaidido Lama написа:

Xiaomi Poco X6 pro

Ето видео, за твоя апарат

Помисли пак какво искаш и какво си написал! Как така хем да има 5Г, хем да е изключено?!? Като зададеш по-ниска скорост на мрежата, съответно няма как да ползваш по-високата. Превключиш ли на нещо по-ниско от 5Г, то ще остане като максимум.

преди 41 минути, jhoro написа:

Кои нямат?

На места, където вече няма 2г и 3г мрежи са изключени по подразбиране с кериър политики в модемите на телефоните. Тоест когато в телефона има сим карта на такъв оператор такива опции няма да има в менюто и логично.

преди 13 минути, maxthon написа:

На места, където вече няма 2г и 3г мрежи са изключени по подразбиране с кериър политики в модемите на телефоните. Тоест когато в телефона има сим карта на такъв оператор такива опции няма да има в менюто и логично.

Нищо конкретно не казваш.

Освен това показваш, че не знаеш - телефонията си е на 2G! Когато някой ти се обади - мобилните данни се изключват автоматично.

преди 27 минути, jhoro написа:

Освен това показваш, че не знаеш - телефонията си е на 2G! Когато някой ти се обади - мобилните данни се изключват автоматично.

И това как го измисли?

преди 15 минути, Raze написа:

И това как го измисли?

Стандартно- с акъл. Ти май нямаш?

преди 7 минути, jhoro написа:

Стандартно- с акъл. Ти май нямаш?

Аз имам, ама ти пишеш глупости. При мен не прекъсва интернета при разговор, само се смени от 5Г на H+. Така че пак си помисли какво пишеш.

преди 15 минути, Raze написа:

Аз имам, ама ти пишеш глупости. При мен не прекъсва интернета при разговор, само се смени от 5Г на H+. Така че пак си помисли какво пишеш.

Преди да пиша - мисля, не като теб. Проверено е много пъти.

преди 1 час, jhoro написа:

Джоре, я помисли до-добре. Също е проверено от мен. 

Горе в Балкана няман интернет и се налага да ползвам телефона за AP. Свързвам един лаптоп. Докато "сърфирам" чрез лаптопа (връзката минава през телефона) получавам обаждане. Аз продължавам да сърфирам и си провеждам разговора. 

Твоя телефон да не би да е аналогов? :) 

Цитат

GSM се отнася към мрежите за мобилни комуникации от второ поколение (2G), въпреки че през 2010 г. тя условно навлиза във фазата 2,75G (1G е аналогова клетъчна връзка, 2G – компютърно-четима клетъчна връзка, 3G – широколентова цифрова клетъчна връзка, управлявана (комутируема) от многоцелеви компютърни мрежи, включително от интернет) и към 2010 г. е най-разпространеният стандарт за мобилна клетъчна връзка в света. Мобилните телефони се произвеждат за работа в 4 диапазона от честоти: 850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz. В стандарта GSM се използва GMSK модулация.

:) 

п.п. Телефонията ползва приложение "телефон". Може да превключваш към друго приложение, а телефонията да е във фонов режи. ;) 

при а1 2g мрежата работи (в областен град). и интернета и телефонията. скоростта при мобилните данни достига до 210 kbps.

хм, значи от една и съща антена могат да излъчват и 2g, и 3g, и 4g сигнал. или пък като превключиш телефона на 'само 2g' той се връзва за друга клетка, която излъчва само 2g. леле, кви глупости написах! ся ко ша ма напраят! 

преди 6 часа, <:IdioibI:> написа:

Твоя телефон да не би да е аналогов? :) 

Ако не беше писал посред нощите и беше чел - по-нагоре съм написал.

Смятам, че последните постове са за разводняване. Авторът попита "Възможно ли е ръчно да се превключи (ограничи) 5G?" Показал съм как 

преди 2 минути, jhoro написа:

Ако не беше писал посред нощите и беше чел - по-нагоре съм написал.

Смятам, че последните постове са за разводняване. Авторът попита "Възможно ли е ръчно да се превключи (ограничи) 5G?" Показал съм как 

Джоре, теза ти, че човек не може едновременно да провежда телефонен разговор и да сърфира из интернет едновременно посредством телефона си я "разбирам", но да твърдиш, че

преди 8 часа, jhoro написа:

Когато някой ти се обади - мобилните данни се изключват автоматично.

не е коректно. 

Цитат

В стандарта GSM се използва GMSK модулация

...

2G мрежите са разработени като заместител на аналоговите клетъчни мрежи от първо поколение (1G). GSM стандартът първоначално описва цифрова мрежа, оптимизирана за пълнодуплексна гласова телефония. Това се разширява с течение на времето, за да включва комуникации на данни, първо чрез транспорт с комутация на верига, след това чрез пакетен пренос на данни чрез General Packet Radio Service (GPRS) и подобрени скорости на данни за GSM Evolution (EDGE).

Пускането или спирането на мобилните данни няма как да зависи от телефонията!  

Еволюционен високоскоростен достъп до пакети – Уикипедия

преди 9 часа, jhoro написа:

Колко по-конкретно от това? На места, където 2г и 3г мрежите вече са изключени има телефони с изключена опция да излиза избора на такива мрежи в менюто защото просто не им трябва.

Освен това показваш

Освен това изобщо това не е темата за разговор в момента. На къде я засилваш? Някои оператори позволяват използване на данни по време на разговор при 2г. При нас поради минималния ресурс използван за 2г мрежите поне при оператора използван от мен (Виваком) данните по време на разговор се изключват.

Ами значи проблема е в твоя телевизор. При мен няма такъв проблем, не прекъсва интернета при разговор.

преди 1 час, maxthon написа:

При нас поради минималния ресурс използван за 2г мрежите поне при оператора използван от мен (Виваком) данните по време на разговор се изключват.

При Йетел е същото. Когато си "ровя" на телефона - разбирам, че някой ще ми се обади, преди още да позвъни. Защото ми изписва "В момента сте офлайн".

Още веднъж ще напиша

преди 2 часа, jhoro написа:

Авторът попита "Възможно ли е ръчно да се ограничи 5G?" Показал съм как 

Защо - това е отделен въпрос.

Аз ползвам А1 и няма никакъв проблем, когато говоря да сърфирам в интернет както през WiFi, така и през мобилните данни от оператора. За първи път чувам двете неща да са свързани и да не можеш да ползваш интернет, когато говориш. 

Колкото до данните 5G, 2G-3G и т.н, аз също ръчно съм избрал да съм само на LTE/3G/2G. 

Screenshot_20241023_111550_Call settings.jpg

Иначе мога да кача и клипче как тече разговор, а аз си отварям страници и т.н. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 1 час, jhoro написа:

При Йетел е същото. Когато си "ровя" на телефона - разбирам, че някой ще ми се обади, преди още да позвъни. Защото ми изписва "В момента сте офлайн".

Може да е от модела на телефона.

На Йетел докато говоря на високоговорител съм търсил неща в интернет.

ПП: сега проверих, от 5Г минава на 4 Г

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.