Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка Xiaomi губи информацията качена на нея

Featured Replies

Здравейте,

купих Xiaomi 2TB Usb 3.0 Flash. Поставяеки я в USB порта, флашката се вижда. Прехвърлям информамия от твърдия диск. Докато флашката е свързана с компютъра, информацията е налична. След сваляне на флашката и повторно поставяне, информоцията я няма.Какво да правя. 

преди 14 минути, любител написа:

Здравейте,

купих Xiaomi 2TB Usb 3.0 Flash. Поставяеки я в USB порта, флашката се вижда. Прехвърлям информамия от твърдия диск. Докато флашката е свързана с компютъра, информацията е налична. След сваляне на флашката и повторно поставяне, информоцията я няма.Какво да правя. 

Не вярвам да е 2ТВ.

Опитай с това да я премериш и да видиш колко е.

преди 51 минути, любител написа:

купих Xiaomi 2TB Usb 3.0 Flash.

Би ли споделил цената?

Аз преди време си купих от там SSD. Проблемът е, че на лаптока показва, че е 2TB, пък като го разкача и го вържа към компютъра е само 500GB. Ама е евтин. И поне има къде да си държа ценната информация.

преди 1 час, любител написа:

от Алиекспрес

с дебело подчертаване за оригиналност.Явно не е така.😒

Ако цената е 500 лева да, но ако не е просто това е ментак! 

преди 2 часа, любител написа:

от Алиекспрес

с дебело подчертаване за оригиналност.Явно не е така.😒

За китаеца е въпрос на национална гордост имали възможност да те прецака да го направи

преди 26 минути, цър-вул написа:

3-5лв и е 32/64GB

Знам аз че участвате в далаверата, ама да не ви излагам сега ;)

Аз също днес получих една евтина мини флашка от Алиекспрес уж 64 ГБ(с по голям заявен капацитет евтините са почти винаги фалшиви или ужасно бавни), а се оказа 8 ГБ. Сега китайците могат да им слагат всякакви надписи, етикети - SONY, KODAK,  Xiaomi , Lenovo и т.н., 500ГБ, 1ТБ, 2ТБ и пак са фалшиви

b2.jpg

Аз такива не връщам, а искам частичен рефунд. За да я върнеш до Китай, макар че е грамове в БГ пощи преди години ми поискаха към 8-10 лв, но проследяващия номер бе до границата, а за да ми признаят връщането китайците искаха да е с пълен проследяващ номер - тоест чак до адреса в Китай на изпращача, такъв "пълен" tracking number бе много по скъп от стойността на флашка. 

Затова сега искам частичен рефунд - да ми върнат част от сумата(поне 80%) и винаги се получава, а конкретно тази флашка бе 0,73$

b3.jpg

Пичос и пички, не знам какво е финансовото състояние на пишещите, ама в Зора се продават флашки 64 гъби на Kingston за под 13 лв. Не правя реклама, а споделям цената.

преди 12 минути, parmobil написа:

Пичос и пички, не знам какво е финасовото състояние на пишещите, ама в Зора се продават флашки 64 гъби на Kingston за под 13 лв. Не правя реклама, а споделям цената.

И не само гам.

Такава има и за под 9 лв., като е и USB-C, дори са прилични скоростите на четене - 100 мегабайта/запис 50 мегабайта (някъде ги дават и по-високи), въпреки че са далеч от USB-C:

Памет Kingston, DataTraveler, DT 70, 64GB, USB Type-C 3.2, Black, флаш памет, преносима

Флаш памет 64GB Kingston DataTraveler 70, черен - KIN-USB-DT70-64GB KIN-USB-DT70-64GB - на топ цена от Ардес

има я и в технополис. Двоен размер се намира и за около 15 лева и така нататък. Въпроса е доколко са читави и може да се разчита на тях. Аз преди година и нещо взех една 256 ГБ от емаг на промоция за Общо: 34,98 лв.

USB Flash памет ADATA UV150, 256GB, USB 3.2, Черен - eMAG.bg

, която правеше проблеми - на някои USB портове спираше да работи, трябваше да я извадя и вкарам пак, на 2-3 пъти в началото се бъгваше и трябваше наново инициализация, докато преди няколко месеца съвсем спря да се разпознава. Пратих им я, дадоха ми нова, за момента работи добре, въпреки че няма кеш и скоростта на запис пада от 70-80 мегабайта до почти 0, след малко се качва, пада и така нататък. На четене държи 100 мегабайта. Въпроса е, че аз не бих разчитал на подобен хардуер да съхранявам важна информация, за такова нещо хубав механичен диск или SSD е най-добре. Флаш паметта става да качваш филми за телевизора, ако нямаш мрежа, за пренасяне на неважна информация, запис на инсталации и инсталиране и разни подобни операции.

преди 12 часа, parmobil написа:

Пичос и пички, не знам какво е финансовото състояние на пишещите, ама в Зора се продават флашки 64 гъби на Kingston за под 13 лв. Не правя реклама, а споделям цената.

Има, но са с бавна скорост на четене и запис. За малки файлчета стават. Но ако тръгнеш да записваш нещо голямо ще ти скъса нервите.

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Има, но са с бавна скорост на четене и запис. За малки файлчета стават. Но ако тръгнеш да записваш нещо голямо ще ти скъса нервите.

https://zora.bg/product/dtxm-64gb?utm_source=ag_search

Е това си купих преди няколко месеца. Скорости не съм мерил, но backup на Windows 11 (малко под 34 gb) го направи за 7 мин. Толкова ми показа EaseUS Todo Backup. Аз не съм засичал.

Искам тази флашка с фалшив 64 ГБ размер да се зададе да се показва и ползва само с реално изполваемия си - 8 ГБ, мисля че имаше такъв начин с програмката BOOTICE, дори май бе описан в стара тема от този форум, но сега не мога да открия?

Не е това 

защото по спомен първо се опрделяха реалния размер сектори с h2testw_1.4 и после се задаваха с BOOTICE

Пример за решаване на проблема:

А ресурсът за решаването на проблема:
https://www.usbdev.ru/

Вариант под Linux:
https://fight-flash-fraud.readthedocs.io/en/stable/usage.html#how-to-fix-a-fake-drive

на 5.11.2024 г. в 7:51, цър-вул написа:

Пример за решаване на проблема:

А ресурсът за решаването на проблема:
https://www.usbdev.ru/

Като получих флашката  h2testw показваше, че към 8 ГБ са ОК от 64ГБ и наистина записах 2 файла/филми по около 2ГБ, които се възпроизведоха от начало до край без проблем.

Пробвах този метод и положението тотално се влоши. С първата програма ChipGenius_ се определи производителя на чипа и според него подбрах втората програма, която да форматира флашката(само тя разпознава флашката) и вече тя какво прави не разбрах точно, но флашката стана 32 ГБ, пълна с грешни сектори и вече и 1ГБ файл/филм не ноже да се запише/възпроизведе.🤢

f2.jpg

f1.jpg

f3.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.