Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да бъда адвокат на лицето х, ако официално не съм регистриран като такъв

Featured Replies

Лицето X иска да ме наеме като адвокат, и се налага да изискам класифицирана информация от полицията. Може ли полицията да ми откаже тази информация под предлога, че не съм официално регистриран адвокат.

И защо мислиш, че в софтуерния форум Калдата има специалисти по нидерландско право, които дават безплатни консултации?... :D 

преди 11 минути, Коркодила написа:

Лицето X иска да ме наеме като адвокат, и се налага да изискам класифицирана информация от полицията. Може ли полицията да ми откаже тази информация под предлога, че не съм официално регистриран адвокат.

Никоя държава/орган няма да предостави класифицирана информация на лице, дори и да е адвокат.

• Автор

А ми защото може би си има и разпоредби за целия ЕС. Или някакъв принцип, който важи за цял свят.

преди 27 минути, Коркодила написа:

Лицето X иска да ме наеме като адвокат...

Прави разлика, между адвокат и процесуален представител!

Колкото до класифицираната информация - вече са отговорили.

Ако лицето Y се окаже любовник на лицето X и лицето Y е адвокат на ответната страна, става конфликт на интереси. Не дай боже, лицето да се окаже и задник, да поиска интимни услуги в замяна, ще завържете един любовен равностранен триъгълник, където страните a=b=c. Казано словом: a е b, и c е bНяма значение кой е a, кой е c и къде е b. Внимавай в какво влизаш, да не стане като вечната загадка на гинеколога: къде бъркам?

преди 47 минути, teo-glavata написа:

Никоя държава/орган няма да предостави класифицирана информация на лице, дори и да е адвокат.

На доктор и на боклуджия всичко се казва.😁

Коркомире питай на https://lex.bg ама не ми се вярва да получиш положителен отговор.

преди 1 час, Коркодила написа:

Не, не можеш. Защо си поставяш така питането? Имаш ли такива права? Юридическо образование?

Да, полицията може да откаже достъп до класифицирана информация, ако не си регистриран адвокат, тъй като достъпът до такава информация обикновено се дава само на адвокати, които отговарят на определени изисквания, включително регистрация в адвокатска колегия. Това гарантира, че адвокатът е надлежно лицензиран и се подчинява на етични и професионални стандарти. За да получиш достъп до класифицирана информация, обикновено трябва:

Да си официално регистриран адвокат и член на адвокатската колегия.

Да докажеш, че исканата информация е необходима за защита на интересите на клиента.

Да се съобразишсъс съответните процедури за защита на класифицирана информация.

Ако не си регистриран адвокат, най-вероятно няма да получиш достъп до тази информация поради ограниченията за поверителност и защита на информацията

• Автор
преди 31 минути, Bubbles написа:

боклуджия

Пиши се боклукчия. Тоя дето ти е дал диплома за даскал да отиде и да скочи от моста на Витиня.

преди 28 минути, Коркодила написа:

Пиши се боклукчия. Тоя дето ти е дал диплома за даскал да отиде и да скочи от моста на Витиня.

Намерил се кой да дава акъли за дипломи ... :D

• Автор
преди 35 минути, Rammkopf написа:

Намерил се кой да дава акъли за дипломи ... :D

Абе Капут, пий си пърцуцата удари една злобарка и лягай, че утре пак си на обекта в 5:30ч.

Класифицираната информация вече я имам вече. Хонорара ми е уреден плюс хотел и разноски. Както винаги пак сам си реших проблемите. Темата е за ключ!

преди 32 минути, Коркодила написа:

Абе Капут, пий си пърцуцата удари една злобарка и лягай, че утре пак си на обекта в 5:30ч.

Кроки, тук знаем, че си неостър. Ама защо искаш да се обнародва из цялата мрежа?

преди 3 часа, Коркодила написа:

Полицията при всички случаи ще ви откаже! Например, изискваш видео запис от улична камера. Достъп и права над записът имат само полицията. Не може да се отдава свободно на произволни лица без съдействие от полиция. Тоест, полицията е ангажирана и натоварена да разследва и да предоставя записите само за контролни органи, а не на произволни граждани и цивилни, както желаете да се обявите. Утре водя Иван и им казвам, че той ще ме защитава. Е, не става.

преди 2 часа, Коркодила написа:

И двете са правилни, зависи само от това какво и как искаш да кажеш. 🙂

Айде поздрав.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Класифицираната информация вече я имам вече. Хонорара ми е уреден плюс хотел и разноски. Както винаги пак сам си реших проблемите. Темата е за ключ!

Еее, капут, капут, ама от уважение си ме написал с главна буква! Щом изпитваш такова страхопочитание и към капутите, не знам тогава ти какъв си.

Ако класифицираната информация е сметката за тока на лицето X, сигурно са ти я дали, да.

Понякога искрено се забавлявам с комплексите ти и начина, по който ги избиваш. И ти, и другия нескопосник на юг от тебе, с Дачията.

преди 6 часа, teo-glavata написа:

Цитат

Как се предоставя достъп до класифицирана информация на НАТО и на ЕС в организационната единица и как се удостоверява правото на такъв достъп пред чуждестранни власти?

Лицето, на което ще се предоставя такъв достъп, трябва да заема длъжност (или да изпълнява задача), включена в списъка на длъжностите или задачите в организационната единица, за които се изисква достъп до класифицирана информация на НАТО и/или на ЕС, при спазване на принципа „необходимост да се знае“, да има валидно разрешение за достъп до класифицирана информация със съответното ниво, да е обучено за работа с класифицирана информация на НАТО и/или на ЕС, като писмено е декларирало, че съзнава отговорностите си, свързани със защитата на тази информация.

ДКСИ, съгласно правомощията си по чл. 9, т. 10 от Закона за защита на класифицираната информация, в случай на необходимост, когато се изисква потвърждението да е издадено от Националния орган по сигурността по искане на друга държава или международна организация, потвърждава пред съответните чуждестранни власти, че лицето притежава съответното разрешение. За целта служителят по сигурността на информацията на организационната единица, чийто служител е лицето, изпраща в ДКСИ следната информация:

конкретния повод и нивото на класификация на информацията, до която ще има достъп лицето;

три имена на латиница по лична карта, дата и място на раждане;

точен електронен адрес и лице за кореспонденция, където да бъде изпратено потвърждението;

копие на декларация/и, че съзнава отговорностите си, свързани със защитата на класифицираната информация на НАТО и/или ЕС.

Във всички останали случаи на необходимост от удостоверяване правото на достъп на съответните лица, потвърждението може да бъде издадено от служителя по сигурността на информацията на организационната единица, чийто служител е лицето, като компетентен орган по сигурността на съответната организационна единица, съгласно ЗЗКИ, Политиката на НАТО по сигурността СМ (2002) 49, Директивата на НАТО по персонална сигурност AC/35/D/2000REV8 и Правилата по сигурността на Съвета (2013/488/ЕС).

Често задавани въпроси | Държавна комисия по сигурността на информацията

Кроки едва ли е такова лице.

преди 4 часа, Коркодила написа:

Класифицираната информация вече я имам вече.

Добре, че те считаме за "въздухар". => Защото, ако някой разбере, че незаконно я имаш, то може изобщо да не те видим във форума. :) 

Защо заекваш? -> Нещо си изнервен. Може да те е хванало страх, че са та "надушили" властите и затова се допитваш тук. :)  Да не се укаже, че си съучастник в извършеното престъпление?

преди 12 часа, teo-glavata написа:

Това не е така. 

Адвокатите получават достъп до Класифицирана информация, но само за конкретно дело за, което са наети. Важи принципа "Необходимост да се знае"

Но трябва да е регистриран, като адвокат от техния си орган (Адвокатския съвет или там както му е името)

ЗЗКИ:

Чл. 39. (1) Не се извършва проучване за надеждност по отношение на: 1. председателя на Народното събрание; 2. президента на Република България; 3. министър-председателя; 4. (изм. - ДВ, бр. 71 от 2016 г.) заместник-министър председателите и министрите; 5. главния секретар на Министерския съвет; 6. народните представители; 7. (доп. - ДВ, бр. 55 от 2004 г.) съдиите от Конституционния съд, съдиите, прокурорите, адвокатите и следователите; 8. (нова - ДВ, бр. 28 от 2016 г., доп. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор и инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет. (2) Лицата по ал. 1, т. 1, 2 и 3, считано от момента на встъпването им в длъжност, получават по право достъп до всички нива на класифицирана информация за срока на заемане на длъжността им. (3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 2016 г.) Лицата по ал. 1, т. 4, 5, 6, 7 и 8 получават, считано от момента на встъпването им в длъжност, по право достъп до всички нива на класифицирана информация за срока на заемане на длъжността им при спазване на принципа "необходимост да се знае" 

Споко, на наш Гащьо му е скучно, пак се е насмукал сам в кочината си под наем и си търси компания.

преди 13 часа, Коркодила написа:

Класифицираната информация вече я имам вече

Вече, вече ли е или вече е вече?

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Споко, на наш Гащьо му е скучно, пак се е насмукал сам в кочината си под наем и си търси компания.

Какво да го правиш.... опитва се да събере пари за някоя по хубава кола....я 20 годишен дизеляк я 15....За по добро и акъла и парите не му стигат.

• Автор
преди 2 часа, Belefor написа:

Вече, вече ли е или вече е вече?

Какво да го правиш.... опитва се да събере пари за някоя по хубава кола....я 20 годишен дизеляк я 15....За по добро и акъла и парите не му стигат.

Ти, защото имаш и за това караш само на лизинг. Стой си в кочината ЮАР и не се обаждай като на барабан лявата палка.

преди 5 часа, Rammkopf написа:

Напускай кораба бе Капут!

Напускай кораба бе Капут!

Аз не съм мишка като тебе, да го напускам току-тъй. Докато кадърните хора сме си уредили живота в родината си, ти си я напуснал, за да лапаш наготово трохите на "развитите държави", понеже иначе за х*й не ставаш. Умееш да ни забавляваш, та ако твоята фадрома те зареже, може да тръгнеш с някой пътуващ цирк - поне ще намериш себе си. Ако лъвът не те е намерил преди това, де.

Пак оценявам уважението с главна буква, но това не променя факта, че си жалка космата огризка, обсебена от комплекса на дребното човече. С всеки свой пост го потвърждаваш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.