Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за Камера за Видеонаблюдение

Featured Replies

Здравейте, 

Препоръчайте ми, Хубава камера за тези пари.

Бюджет 250.

Ако може и две за тези пари стига да си струва покупката.

Интернета е 100 Mbps.

Разрешен от Corvax

Здрасти,

С риск да стана банален, сигурно 100 пъти сме го казвали, но камера се избира по спецификация, според приложението. Не според бюджета. Бюджетът е важен, но той идва, едва след като се уточни заданието - какво наблюдаваме (хора, пътища, автомобили), откъде го наблюдаваме (от 2 метра, от 5 метра, през улицата), къде ще наблюдаваме (вътре или вън).

• Автор
преди 13 минути, Rammkopf написа:

Здрасти,

С риск да стана банален, сигурно 100 пъти сме го казвали, но камера се избира по спецификация, според приложението. Не според бюджета. Бюджетът е важен, но той идва, едва след като се уточни заданието - какво наблюдаваме (хора, пътища, автомобили), откъде го наблюдаваме (от 2 метра, от 5 метра, през улицата), къде ще наблюдаваме (вътре или вън).

Става въпрос за на село отпред в къщата.

преди 6 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Става въпрос за на село отпред в къщата.

Аз съм избрал

ICsee Външна камера NEW FULL HD Wateproof 360 - RobiCam

image.png.73ec8666dfe97fcbbca7450f027f792d.png

Вижда се как снима в тъмното ...

Успех!

п.п.  Покрай комшиите съм се "докосвал" и до други, но там и приложенията и т.н. са "отврът". (Лично мнение!!!) -> Споделям опит!

https://www.uniview.com/Products/Network_Cameras/Easy_Series/EasyBasic_Series/IPC3614LB-ADF28K-H/

Модификация ADF28K, с 2,8-милиметров обектив, ако ще купиш 1. Ако вземеш 2 - с 4мм обектив (ADF40).

преди 2 часа, <:IdioibI:> написа:

Аз съм избрал

ICsee Външна камера NEW FULL HD Wateproof 360 - RobiCam

image.png.73ec8666dfe97fcbbca7450f027f792d.png

Вижда се как снима в тъмното ...

Успех!

п.п.  Покрай комшиите съм се "докосвал" и до други, но там и приложенията и т.н. са "отврът". (Лично мнение!!!) -> Споделям опит!

Отврат, не се различава абсолютно никакъв детайл. Как може да ги купувате тези боклуци? Точно такива камери ми поръчаха да подменя миналия месец в една сграда. Станала кражба и изобщо не се виждало лицето на крадеца. Късмет, че бил "добър" познайник на полицията. Полицаите го познали по осанката, като видели записа, и го прибрали.

С тези боклуци, само се лъжеш, че наблюдаваш нещо.

преди 1 час, Rammkopf написа:

Модификация ADF28K, с 2,8-милиметров обектив, ако ще купиш 1. Ако вземеш 2 - с 4мм обектив (ADF40).

И каква е цената? 

За цена/качество и начин за разпознаване, моята ми върши работа, независимо, че е "боклук". :) Особено на село!!!

Бърза справка показа, че този модел вече не е наличен, сега има този:

https://www.emag.bg/ip-kamera-4mp-2-8mm-obektiv-ir-30m-poe-ip67-unv-ipc3614lb-sf28-a/pd/D32L1GMBM/

преди 2 часа, <:IdioibI:> написа:

И каква е цената? 

За цена/качество и начин за разпознаване, моята ми върши работа, независимо, че е "боклук". :) Особено на село!!!

Попе!

Тасзи камера дето си я монтирал , я премести в хоремага на по светло, че да виждаш посетитрелите и да свършваш по рано работния ден!

преди 46 минути, Колев 74 написа:

Попе!

Тасзи камера дето си я монтирал , я премести в хоремага на по светло, че да виждаш посетитрелите и да свършваш по рано работния ден!

За какво да я местя???

Имам монтирани камери и на други места.

image.png.d5c0f6f5614ddb427b6914ea14333930.png

п.п. Най-тъжното нещо в живота е похабената младост в следствие на страхове. ;) 

Плача, ПЛАЧА!!! Като ви гледам как си харчите парите за тези боклуци, с качеството на китайски играчки от магазин за 1 лев, плача.

Сензор SmartSens SC2235 и процесор XM530WX, с 3,6-милиметрова оптика. Ти на това "КАМЕРА" ли му викаш? Като ще си купуваш китайска камера, поне питай каква. Ти си купил най-евтините въртялки, дето като падне малко слънцето, един номер не могат да разчетат. Какво си го задраскал тоя заден номер? На това SUBARU, не можем да го разчетем Impreza ли е, Legacy ли е, нищо не се вижда на задния капак. А е под носа на камерата. На теб ТОВА ли ти е "видеонаблюдението", наистина?!

Човек, с такава картофена камера ще ти разбия колата под носа ти и ще я замъкна да я разпродам на части. С такъв видеозапис, дори да се обърна да погледна право в обектива, няма доказване, че съм бил аз. Да не говорим, че тез пластмасови играчки, като ги плесне от 15-20 метра чашка за въздушна пушка, 22-ри калибър 15-16gr, нищо не остава от тях.

Идеални са, ако просто искаш да видиш дали е ден или е нощ навън. И дали вали. :)

преди 2 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

За какво да я местя???

Имам монтирани камери и на други места.

image.png.d5c0f6f5614ddb427b6914ea14333930.png

п.п. Най-тъжното нещо в живота е похабената младост в следствие на страхове. ;) 

Като показвате снимки от камера, поне давайте някакъв ориентир за вида на камерата и оптиката, както и за разстоянието до обектите

Ето от камера 5 MPx/2,8 mm оптика

cam.jpg

Ето и от мене една селска камера. Това е 4Mp / 2,8mm Uniview. Колата се пада на около 6-7 метра от камерата.

2024-11-02_14-57-40-870~3.jpg

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Ето и от мене една селска камера. Това е 4Mp / 2,8mm Uniview. Колата се пада на около 6-7 метра от камерата.

2024-11-02_14-57-40-870~3.jpg

Е, аз не споменах модела на камерата, защото.......съм ти обещал :beer:

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Е, аз не споменах модела на камерата, защото.......съм ти обещал :beer:

Искрено съм ти благодарен, за което. 🙏 :)

преди 21 минути, teo-glavata написа:

Като показвате снимки от камера, поне давайте някакъв ориентир за вида на камерата и оптиката

Както и информация за цената. ;) 

п.п. Не всички работим и парите ни зависят от пенсията или от социалните помощи. :) 

преди 10 минути, Rammkopf написа:

Искрено съм ти благодарен, за което. 🙏 :)

То, по мои скромни наблюдения, и Uni-to се представя доста добре - почти като ония :) 

Uni-то са много добра марка. Освен твоите, Uniview са другите, с които работя ексклузивно. Специално NVR-ите им имат "секретна" функция, която ги прави още по-добри за парите си. Няма dahua-mahua. :D

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Uni-то са много добра марка. Освен твоите, Uniview са другите, с които работя ексклузивно. Специално NVR-ите им имат "секретна" функция, която ги прави още по-добри за парите си. Няма dahua-mahua. :D

Е, сега ми постави задачка за уикенда :) 

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Е, сега ми постави задачка за уикенда :) 

Ами, ако си вдигнеш и телефона днеска, най-накрая, ше взема и да ти разкажа за тях. :D

преди 6 минути, Rammkopf написа:

Ами, ако си вдигнеш и телефона днеска, най-накрая, ше взема и да ти разкажа за тях. :D

Гледам Ф1 сприната :) А имам и багер в двора......

преди 51 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Както и информация за цената. ;) 

п.п. Не всички работим и парите ни зависят от пенсията или от социалните помощи. :) 

За да не обръщам темата в голословно "камерата МИ е много ПО-ДОБРА от камерата ТИ", има два "измислени" производителя, които правят доста компетентни сглобки и имат официални магазини в AliExpress. Единият е (не се смейте) AzisHN, другият е Voldreli.

Voldreli ги ползвам предимно за части, но предлагат и наготово сглобени камери.

От AzisHN, тези са много добри камери на много добра цена (еднакви са отвътре, корпусът е различен):

https://www.aliexpress.com/item/1005005210600008.html

https://www.aliexpress.com/item/1005005714191040.html

Дойната крава от Voldreli е тази:

https://www.aliexpress.com/item/32997359036.html

Можеш да си я поръчаш в няколко разновидности, като всичките идват със сензори на SONY и процесори на GOUKE или NextTech. Много са читави и могат да се ремонтират/модифицират лесно. Разликата между най-ниския клас (3 мегапиксела, със SONY IMX307) на тази камера и тези, които ти показваш горе, е буквално като деня и нощта. Купи си една такава, ще видиш за какво говоря. Смятам, че цената е много поносима. И ще разберете защо ви бутам далеч от Касаба.

Ето, издадох ти една тънка тайна от кухнята. Да не каже после някой, че съм бил лош. :D

преди 28 минути, teo-glavata написа:

Гледам Ф1 сприната :) А имам и багер в двора......

Охо, ясно, ти си се захванал да почиваш. :D

:offtopic_s:

преди 11 минути, Rammkopf написа:

Охо, ясно, ти си се захванал да почиваш. :D

Не почивам...ама багера е 600 лв на машиносмяна, а трябва да свърши "черната" работа, за да мого тия дни да довърша (най - после) с моето малко багерче тоя двор. Нямашси на представа какъв камънак излиза :) 

преди 1 час, teo-glavata написа:

:offtopic_s:

Не почивам...ама багера е 600 лв на машиносмяна, а трябва да свърши "черната" работа, за да мого тия дни да довърша (най - после) с моето малко багерче тоя двор. Нямашси на представа какъв камънак излиза :) 

Айде, че после влизаш в моя. :P

• Автор
на 2.11.2024 г. в 8:57, Rammkopf написа:

https://www.uniview.com/Products/Network_Cameras/Easy_Series/EasyBasic_Series/IPC3614LB-ADF28K-H/

Отврат, не се различава абсолютно никакъв детайл. Как може да ги купувате тези боклуци? Точно такива камери ми поръчаха да подменя миналия месец в една сграда. Станала кражба и изобщо не се виждало лицето на крадеца. Късмет, че бил "добър" познайник на полицията. Полицаите го познали по осанката, като видели записа, и го прибрали.

С тези боклуци, само се лъжеш, че наблюдаваш нещо.

Препоръчай ми, която ще снима добре вечер.

Целта е да се вижда хубаво.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.