Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

9" LCD телевизор SANG DVB-T HD 9005 (12/220 V) трябва ли да приема 6-те ефирни телевизии без допълнителни устройства ? (примерно декодер)

Featured Replies

Здравейте !
Телевизорчето е 9-инчово, на 12/220 V
Преди няколко месеца се виждаше линк към него в Технополис, но вече не го намирам.
Останал е само линк в SRAVNIbg с част от характеристиките му.
https://www.sravni.bg/c6226-televizori/p1531365-sang-dvb-t-hd-9005

Тази вечер по време на дъжд и облачност спря сигнала на сателитния приемник на Булсатком на големия телевизор,
и извадих малкия SANG да го пробвам дали ще хване ефирна наземна TV.
Антената му е единична, телескопична, под 1 метър дълга.

Сканирах автоматично няколко пъти - никъде не се спря, никакъв канал не намери.
Мастото е Генерал Тошево, на 13 км от румънската граница. Ако не български, да беше хванал румънски телевизии,
но и тях не откри.

В местната Фейсбук група ми написаха, че трябвал декодер. Били си донесли от Германия декодер и с него станало приемането на сигнала,
а без декодер нямало да стане.

Въпросът ми е : Този телевизор не е ли с пълен комплект вграден цифров приемник ?
Трябва ли му още нещо ? Било декодер, било външна антена ... чиния ... тръбна ...
ако ще онази за 96 лева, приемаща 5000 канала, от другата ми тема ?

Предварително Ви благодаря !

Ето ти малко по подробно за това телевизорче. За приемането трябва да може, но не зная какво е техническото му състояние и дали си го купил чисто нов!

https://bg.wikipedia.org/wiki/Цифрова_телевизия_в_България

DVB-T – Уикипедия

Цитат

Характеристики

DVB-T yes

Успех!

Въобще не е сигурно. Разходи се до Добрич за проба. Там е предавателя. Мощен, 5KW 29 канал 538MHz.. Подозирам че това не поддържа MPEG4, а само MPEGи заради това е изхвърлено. Евентуално ще хванеш чер екран със звук. За Румъния забрави, те са на DVB T2. Те са на съседния канал 30 546MHz Кюстенджа 2,5KW.

Ако "големият" ти телевизор не е по - стар от 10 години би трябвало да хванеш ефирната на него. Че и румънците ако са ти интересни, Влагата във въздуха поглъща високите честоти, особено сателитите над 10GHz. 

"Подозирам че това не поддържа MPEG4, а само MPEGи заради това е изхвърлено."

И още един отговор от мен - Попитал съм дали е ново купено, което ще рече, че може да е имало интервенция по него от ремонт и затова са го продали. Най вероятен е отговора на Филипов!

• Автор
на 11.11.2024 г. в 12:29, Колев 74 написа:

Попитал съм дали е ново купено, което ще рече, че може да е имало интервенция по него от ремонт и затова са го продали.

Не е ново, втора употреба е. Засега проверявам версията, че е напълно изправно.
Ще го занеса в сервиз в Добрич, и ще се изясни конкретиката на място.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.