Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизор до 1000 лв

Featured Replies

Здравейте, 

моля за съвет при избор на телевизор до 1000лв с големина 43-55 инча. Старият ми телевизор е Philips 43PUS7150/12 С 3D и ambilight и ми служи вярно десет години, но счупих дисплея. Клоня  към марка различна от Philips като отделно от цената 1000лв ще закупя алтернатива ambilight, но при този избор в момента трудно ще направя избор без компетентно мнение. Предпочитам телевизор с оптимални параметри на качество на картина за сметка на големина и смарт функции. Гледам, че има в момента промоционални телевизори Панасоник (PANASONIC TX-50MX700E 4K Ultra HD LED SMART TV, GOOGLE TV, 50.0 ", 126.0 см)с пет години гаранция в технополис, заслужават ли си ? Ако някой е ползвал алтернатива на ambilight която си заслужава моля да сподели (примерно нещо от сорта The Lytmi Neo Sync 2). Моля ако може да се намерят и QLED ТВ, що годе качествени телевизори за тези пари да споделите някой друг модел. Благодаря предварително.

Племенниците много се радват на 3D функцията на стария ми телевизор, има ли все още такива телевизори ?

Толкова много приказки, а нищо смислено. Щом държиш на картината - отиваш в магазина и гледаш. Може да поискаш да ти пуснат всякакви режими. Като харесаш нещо - поръчваш си го онлайн от същата верига- за да можеш да го върнеш до 14 дни без обяснения.

Пп. Няма да коментирам марки и видове дисплеи, щото за мен е важно - да се вижда нещото.

Без да правя реклама, виж ТОЗИ. От 15 ще е на промо за черен петък и цената му ще е още надолу.

Адаш, здравей. Посочил си  модели на "Панасоник".  Отдели им по вече време и ако ти хареса някой от тях, ти го препоръчвам. А Амбилаин и всичко останало се прави за да се шашне народа със свтлини. Теб те интересува как работи телевизора, а не друго. Успех и напиши какво си купи.

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Човека иска Панасоник,ти предлагаш Телефункен.Ако беше така аз щях да предложа Daewoo 55, за има няма 800 лева ,qled android.

преди 3 минути, nusho73 написа:

Човека иска Панасоник,ти предлагаш Телефункен.Ако беше така аз щях да предложа Daewoo 55, за има няма 800 лева ,qled android.

Темата "по-общо" е телевизор до 1000. ;) 

п.п. Принципа е: Не гледай общо "рекламираните" ТВ. ;) Панасоник е от този тип. ;) 

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Темата "по-общо" е телевизор до 1000. ;) 

п.п. Принципа е: Не гледай общо "рекламираните" ТВ. ;) Панасоник е от този тип. ;) 

Да прав си,вземаш телевизор на късмет,а работи, я не

преди 3 минути, nusho73 написа:

Да прав си,вземаш телевизор на късмет,а работи я не

Доволно съм "сърбал попарата" на SONY!!! ;) 

преди 25 минути, (:IdioibI:) написа:

Доволно съм "сърбал попарата" на SONY!!! ;) 

За „SONY - VESTEL“ ли говориш?

Ако искаш качествено..... само sony последните серии. Сони е с най-добрият процесор за видообработка//въпреки,че не техен /. Само сони последните олед тв......другото е компромис. Казвам ти го от гледане на лг олед c8-7год.

Сони но само върховите серии.... другите не ...

преди 1 минута, jhoro написа:

:offtopic_s:Ко речи??? Не разумем от чуждици. :) Я си знам само: 

Spoiler

:) 

преди 37 минути, jhoro написа:

Какво има на Vestel,ти май не си в час

И където и да ги. Правят като няма контрол на качеството,така става

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

:offtopic_s:Ко речи??? Не разумем от чуждици. :) Я си знам само: 

Затвори скритото съдържание

:) 

Това сигурно е новият етикет на..."Сливенска перла" Хайде, наздраве!

преди 13 часа, steffan_87 написа:

Здравейте, 

Предпочитам телевизор с оптимални параметри на качество на картина за сметка на големина и смарт функции. Гледам, че има в момента промоционални телевизори Панасоник (PANASONIC TX-50MX700E 4K Ultra HD LED SMART TV, GOOGLE TV, 50.0 ", 126.0 см)с пет години гаранция в технополис, заслужават ли си ? Ако някой е ползвал алтернатива на ambilight която си заслужава моля да сподели (примерно нещо от сорта The Lytmi Neo Sync 2). Моля ако може да се намерят и QLED ТВ, що годе качествени телевизори за тези пари да споделите някой друг модел. Благодаря предварително.

Племенниците много се радват на 3D функцията на стария ми телевизор, има ли все още такива телевизори ?

Имаш 5 години гаранция на Панасоника - вземай.

Ако все пак искаш 55 инчов Qled - https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-TOSHIBA-55QA7D63DG-4K-Ultra-HD-QLED/p/10729?tab=featuresTab  

И двата телевизора са от поточните линии на ВЕСТЕЛ.

3D то умря.

Качеството на картината при ъпскейл(разпъване на екрана от ниска резолюция SD/HD към UHD/4К )е най добра при Sony/LG/Samsung/Panasonic/TCL/Hisense.
Това най общо казано, за ТВ от марките.Но, при различните им класове варират.

Друг важен фактор е технологията на дисплея:OLED/мини LED/QLED/LED. Пак са категоризирани по добри откъм лоши.

Също и подсветката играе важна роля във качеството на изображението и колкото повече ярък е един дисплей и добре осветен при LED ТВ: ,FALD/ Direct LED/Edge LED.

И другия важен фактор е ОС, на умния ТВ.

Която, може да не се счита за важна ако не се използват приложенията често или имате Android TV BOX, под ръка.

Sony, Philips, TCL, имат модели ТВ (не всички, с Google TV).

Колегите са отговорили изчерпателно...Аз бих могъл да добавя моето лично(скромно) мнение...Най-акуратна,точна,реалистична и въздействаща картина бих подредил така:Sony,Panasonic,LG,Samsung...Може да прозвучи странно,но цените в Технополис(примерно) също са до известна степен ориентир ,стига да става за един и същ клас телевизори...Близо до ума е,че никой не би продавал скапан телевизор на супер скъпа цена,защото никой не би си го купил...Имам вкъщи Panasonic LED ,който работи отлично...Предимството на този,който сте посочили е,че е с Google TV и ще позволи да си изберете различни плейъри за филмите...Голям плюс е и 5-те години гаранция...Поздрави !!!

Забравих да спомена за вида на матрицата при LED:
VA-по добро черно (по лоши ъгли на видимост), IPS-по-точни цветове, недобро черно
Тук може да сравняваш спецификациите на модели ТВ-ри и монитори:

https://www.displayspecifications.com/bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.