Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

А1 искат да ми сменят мрежата от лан към оптика

Featured Replies

Здравейте, от а1 ми звънят и ми казват, че трябвало да ми подменят мрежата от лан към оптика и да ми инсталират нов рутер. За гр. София става въпрос... Значи единия ден ми звънят за ми предлагат гигабитов рутер за 1.99лв./м. (отказах го). После получих смс, че за да ми подобрят услугата, трябва да подменят мрежата и устройствата. Отново получавам обаждане, че рутера ми трябва за бъде подменен иначе няма да мога да ползвам услугата, попитах: Само рутера ли? Отговора: Да. Говорих със съпорта и ми казват, че трябва оптика да се прекара и рутер...

Някой запознат ако може да ми разясни това задължително ли е защото аз съм доволен от лан мрежата...

Благодаря!

преди 9 минути, sopolin4o написа:

Здравейте, от а1 ми звънят и ми казват, че трябвало да ми подменят мрежата от лан към оптика и да ми инсталират нов рутер. За гр. София става въпрос... Значи единия ден ми звънят за ми предлагат гигабитов рутер за 1.99лв./м. (отказах го). После получих смс, че за да ми подобрят услугата, трябва да подменят мрежата и устройствата. Отново получавам обаждане, че рутера ми трябва за бъде подменен иначе няма да мога да ползвам услугата, попитах: Само рутера ли? Отговора: Да. Говорих със съпорта и ми казват, че трябва оптика да се прекара и рутер...

Някой запознат ако може да ми разясни това задължително ли е защото аз съм доволен от лан мрежата...

Благодаря!

Ако А1 са решили да подменят цялата инфраструктура в района към FTTH ще ти трябва и друг "рутер" (кавичките не са случайни)

Ако преминаваш на друг план (на гигабит), то пак трябва да се смени рутера, ако сегашния няма гигабитов WAN

Оптиката изисква optical network terminal, ONT. Дали ще е „просто“ или комбинирано е друг въпрос.

Че си доволен е добре. Ако имаш финансова възможност, защо да не го направиш? Няма да е кой знае колко по скъпо а и ти вярвам, че няма да искаш максимума от гигабитовата им мрежа. Тео ти е отговорил на въпроса.Те няма да ти искат пари за медиа конвертор и рутер, но ти не им казвай че си имаш свой, ако наистина е твой. Днес си доволен от това, което имаш, а утре може да си и още по доволен( или безкрайно недоволен от техните машинации) Поставяш строги условия и да не ти мига окото. Въпросът реално се свежда до малко по скъп абонамент, но при положение че ползваш активно торенти, това е добре дошло за теб. От мен приятелски успех и отговори на въпроса на RAZE.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Какъв рутер ползваш в момента? Твой ли е?

Да, мой е. Zyxel

преди 5 минути, sopolin4o написа:

Да, мой е. Zyxel

А модела е ...

• Автор
преди 38 минути, Колев 74 написа:

Че си доволен е добре. Ако имаш финансова възможност, защо да не го направиш? Няма да е кой знае колко по скъпо а и ти вярвам, че няма да искаш максимума от гигабитовата им мрежа. Тео ти е отговорил на въпроса.Те няма да ти искат пари за медиа конвертор и рутер, но ти не им казвай че си имаш свой, ако наистина е твой. Днес си доволен от това, което имаш, а утре може да си и още по доволен( или безкрайно недоволен от техните машинации) Поставяш строги условия и да не ти мига окото. Въпросът реално се свежда до малко по скъп абонамент, но при положение че ползваш активно торенти, това е добре дошло за теб. От мен приятелски успех и отговори на въпроса на RAZE.

Те не казват, че искат пари. Безплатно било? Обаче аз не искам да променям нищо. Казват ако не подмениш, прекратявай договора и отивай при друг доставчик...

току-що, jhoro написа:

А модела е ...

ZyXEL NBG-418N v.1

Но той постига максималната скорост, за която плащам и не ми е нужно нищо повече.

Не си длъжен да плащаш допълнително такси за нещо, което те предоставят по договор, който вече си подписал. Някой там се опитва да те набута. Искай следващия път имената на който ти се обажда и говори с оператор.

ZyXEL NBG-418N v.1

Но той постига максималната скорост, за която плащам и не ми е нужно нищо повече.

Сапунерка - нищо особено. Но пък ти върши работа!

Те не казват, че искат пари. Безплатно било? Обаче аз не искам да променям нищо. Казват ако не подмениш, прекратявай договора и отивай при друг доставчик..

Вместо да ти го казват - нека те го прекратят.

Приятелю! Явно, политиката им е такава, което от своя страна е добре , и то много. Не може да стоим на едно място в областта на техниката. Не ти зная положението в София, но ако имаш покритие от Cooolbox, можеш спокойно да минеш на тях. Просто ще забравиш, че имаш доставчик на интернет. По вече мога да ти напиша на лично, защото не зная каква цена плащаш и това само за интернет ли е или и за телевизия. Аз плащам 28 лева за гигабитов интернет от същата фирма и по вече от 15-16 години не съм се чувал с тях за какъвто и да е проблем. Доволен съм като...ДОБИЧЕ!

Направих ти снимка.

2024-11-4 2-52-53.png

"Вместо да ти го казват - нека те го прекратят."

Това е много добра идея.

преди 8 часа, Колев 74 написа:

Аз плащам 28 лева за гигабитов интернет от същата фирма

тези 28 лв. на месец само за интернет ли са или включват плащане и за телефония и кабелна телевизия?

преди 2 минути, l-8 написа:

@цър-вул 'ха-ха' би трябвало да означава, че е само за интернет.

Естествено! Аз плащам 25 лева за 100 Mbps само интернет. За телевизия искат още 10. На друг доставчик, в прованса.

@jhoro аз до преди 5-6 години (май че беше 2019) за интернет, телевизия и някаква минимална телефония плащах 15 лв. на месец. обаче ми изтече договора и ми вдигнаха таксата на 35 лв. и за трите. после увеличиха на 40 и нещо и вече не мога да си спомня точно от кога плащам по 53 лв. на месец. това все при а1. 

а, да забравих плащам и един доп пакет max sport за 9 лв. на месец значи около 44 лв. без max sport-овете.

преди 8 минути, l-8 написа:

@jhoro аз до преди 5-6 години (май че беше 2019) за интернет, телевизия и някаква минимална телефония плащах 15 лв. на месец. обаче ми изтече договора и ми вдигнаха таксата на 35 лв. и за трите. после увеличиха на 40 и нещо и вече не мога да си спомня точно от кога плащам по 53 лв. на месец. това все при а1. 

а, да забравих плащам и един доп пакет max sport за 9 лв. на месец значи около 44 лв. без max sport-овете.

Ти сам виждаш, как са се променили тарифите.

• 1 месец по-късно...

Да използвам темата за А1. Ще минавам на A1 оптика и оптиката влиза в апартамента, но искат да ми слагат техен рутер, а аз си имам мой. Казаха ок, няма проблеми рутера ще играе роля на суич и ще си ползвам моя рутер, но проблема е, че техния рутер е доста голям и няма къде да го скрия с тези антени. Не предлагат ли ONT само като суич без антени и прочие? От магазина не бяха много сигурни дали имат само рутер ONT или имат такива варианти където нямат рутер простоии и игра роля само на преобразуват от оптика на LAN.

Нещо такова?

AIR2321.jpg

Ти пак си добре, на мен ми дадоха един голям безжичен кабелен рутер, въпреки че си имам мой, все още нямат оптика до нас. И без това имам сума ти и неща и кабели по бюрото, че и още едно голямо устройство 16х22 mm, което успях да скрия под бюрото, но няма как. Освен това и едно устройство за интерактивната им телевизия, поне то е доста по-малко по размери.

1-tc7200-20.jpg

В другите държави гледам предлагат такива малки оптични терминали, тука ако ми нахакат някой голям рутер да ми играе ролята само на преобразувател PON-LAN ще трябва да ме компенсират за заеманото място. Рутера ми е закачен на високо на стената, няма място за кабели и друг рутер до него голям.

20201111_100217.jpg

А1 рутера не го сменят, ще ти сменят модема.  Ако искаш по -бърз интернет може да купиш от тях, като дойдат до вас по мощен рутер. Ако си доволен от този, си остава той. Тъй като минаваш на оптика си смени и приемника за телевизията. Кажи им че искаш цифров такъв. Казва се PlayTV. Това при положение че си с аналоговия приемник, който няма HDMI.

Правят се на ударени и не сменят приемника, заедно с модема. Новият приемник ( това си е брандиран ТV бокс) е без пари.

Рутера и приемника са си твой проблем. Сменят ако им кажеш

Майко мила - в тая тема е станАло ... ГОЛЕМА БОЗА!

Ако ви чета всички глупости - и аз ще се объркам кое е прост ONT, кое ONT с рутер или изход за ТВ, кое е суич ...

Я се стегнете малко?

преди 1 час, Swifty1 написа:

А1 рутера не го сменят, ще ти сменят модема.  Ако искаш по -бърз интернет може да купиш от тях, като дойдат до вас по мощен рутер. Ако си доволен от този, си остава той. Тъй като минаваш на оптика си смени и приемника за телевизията. Кажи им че искаш цифров такъв. Казва се PlayTV. Това при положение че си с аналоговия приемник, който няма HDMI.

Правят се на ударени и не сменят приемника, заедно с модема. Новият приемник ( това си е брандиран ТV бокс) е без пари.

Рутера и приемника са си твой проблем. Сменят ако им кажеш

Аз в момента не ползвам никаква услуга от А1, имам оптика от друг доставчик, който Vivacom купиха и сега ги разкарвам защото не ми харесват. Абонамент за телевизия не ползвам, нямам приемници на български оператор. Няма да ползвам и от А1 телевизия. Имам си LAN кабел и рутер, оптиката на сегашния доставчик е отвън на етажа и нямам тяхно устройство вкъщи.

Аз винаги съм имал модем. Не знам точно за какво служи но оптиката влиза във него и оттам се свързва с рутера. Сигнала от рутера се ползва от приемника, от ТВ, лаптоп или всичко което има wi-fi. Aз съм на ДСС

От кутията на А1 ще пуснат ново кабелче ( оптика ). Старият кабел ( оптика ) идва oт  кутията на Vivacom

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.