Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

одобрявате ли работата на бнт като обществена медия?

Featured Replies

бнт е обществена медия, финансира се от държавния републикански бюджет, т. е. от парите на данъкоплатците, и следователно нейното съдържание и работата й би трябвало живо да интересува всеки български гражданин.

доволни ли сте от работата на бнт?

помага ли бнт в борбата с корупцията, източването на републиканския бюджет, източването на нзок, ддс измамите, контрабандата, и т. н.?

Това все пак е телевизия. Не е съд, прокуратура, полиция, разследващ орган и т.н. Да, имат и такива репортажи, но все пак това не е основната дейност и идея на БНТ. Да се бораят с корупцията и другите изброени неща би следвало да се занимават други държавни институции. 

Иначе, когато гледам телевизия, то това е БНТ. По някакъв начин ми се струва по-обективна, по-обрана, водещите не са такива дразнители и т.н.  Другите 2-3 водещи медии не са ми ОК. 

А и има предавания, които по другите телевизии ги няма. За история, за образование, за култура, за земеделие, за фолклор...

От БНТ гледам малко от сутрешният блок, новините в 18 часа и коментарните предавания. Още от деня, Референдум и Панорама.

Точно защото е БНТ е държавна е пълна с всякакви некадърници и връзкари дето за нищо не стават, частника отдавна да ги е изгонил повечето. 

• Автор
преди 35 минути, ostavime написа:

Това все пак е телевизия. Не е съд, прокуратура, полиция, разследващ орган и т.н. Да, имат и такива репортажи, но все пак това не е основната дейност и идея на БНТ.

бихте ли пояснили малко по-подробно - какви според вас би трябвало да бъдат основните дейности на една обществена телевизия?

преди 18 минути, ined написа:

Точно защото е БНТ е държавна е пълна с всякакви некадърници и връзкари дето за нищо не стават, частника отдавна да ги е изгонил повечето. 

Mоже ли пример/и? Нещо конкретно. В това предаване, този не става, защото...

преди 12 минути, l-8 написа:

бихте ли пояснили малко по-подробно - какви според вас би трябвало да бъдат основните дейности на една обществена телевизия?

Аз ли да поясня? Не се занимавам с телевизия. Питайте Кошлуков. Цял закон има дори. 

За някакви конкретни притеснения ли става въпрос или само така ми се струва? За необърнато внимание може би? Някакъв пропуск? 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

• Автор
току-що, ostavime написа:

Аз ли да поясня?

темата не е насочена специално към вас, но защо не - активен гражданин, модератор на един от най-големите интернет-форуми в родината - най-вероятно има изградена идея какво точно трябва да е съдържанието и с какво трябва да се занимава обществената телевизия.

Харесва ми такава, каквато е. Както казах, има хора, които цял живот се занимават с телевизия. Това са учили. Това работят. Аз ли да им давам акъл? Не. Всеки да прави това, от което разбира. 

На мен БНТ ми харесва. Нямам препоръки към ръководството. 

Ще се радвам да чуя и вашето мнение. Може и по зададените въпроси от предния пост. Явно има нещо конкретно. 

• Автор
преди 4 минути, ostavime написа:

благодаря за отговора!

И за българските а и за френските национални медии откъм информация и публицистика мога да кажа само едно :

Все пак по БНТ ИсторияБГ, Последния печели и още едно две рпедавания са доста добри.

• Автор
преди 47 минути, цър-вул написа:

първо, една малка забележка, (моля да извините арогантността и нахалството ми, че си позволявам да не се съглася с културтрегер от ранга на митко новков, но) - частните телевизии могат, и се занимават с обществени теми и предавания. но го правят единствено на добра воля. утре, ако иска, една частна телевизия от политематична става музикална и никой 'не може да й каже и копче'. всичко зависи от волята на собственика/собствениците. освен това, една частна 'обществена тв' може да си избира темите, които да разглежда. може да говори за корупция, но може и да не говори. освен това може да говори по дадена тема по определен начин, какъвто на нея й харесва.

докато при истинската обществена телевизия, програмното съдържание не би следвало да се определя от кефа на 5, 10 или стотина души. програмното съдържание на истинската обществена телевизия би трябвало да се определи и дефинира от възможно най-голям кръг от хора.

към момента, програмното съдържание на 'обществената ни тв' се определя от няколко човека - кандидатът за ген. директор с някаква измислена от него концепция и членовете на сем. 5-6 човека, които я одобряват, концепцията. а плаща целият народ. (отделен е въпросът, че на народа не му пука какво е програмното съдържание на телевизията, която издържа с данъците си.)  

статията повдига повече въпроси отколкото да дава отговори и само внася допълнително объркване.

та, имат ли право обикновените данъкоплатци/обикновените хора да изказват мнение относно програмното съдържание на обществената телевизия? 

преди 1 час, ostavime написа:

Харесва ми такава, каквато е. Както казах, има хора, които цял живот се занимават с телевизия. Това са учили. Това работят. Аз ли да им давам акъл? Не. Всеки да прави това, от което разбира. 

Ще се радвам да чуя и вашето мнение. Може и по зададените въпроси от предния пост. Явно има нещо конкретно. 

...не е така...

...може да са работили дълги години...да са професионалисти...

...но в крайна сметка-,,рибата се вмирисва откъм главата"...

...най-силния период беше с директор Хачо Бояджиев...

...сега чакам да сменят ,,соросоидно-евро-джендърската" посока...

...не че се каня да гледам телевизия де...

...ама ще сменят ,,ветропоказателите" посоката...

...стой та гледай...

• Автор
току-що, Т.Христов написа:

He.

какво бихте искали да се промени?

• Автор
току-що, Т.Христов написа:

Шеф да стане Костадинов.

шефът на 'възраждане'? опасявам се, че към момента е невъзможно.

преди 1 час, _nib_ написа:

...не е така...

...може да са работили дълги години...да са професионалисти...

...но в крайна сметка-,,рибата се вмирисва откъм главата"...

...най-силния период беше с директор Хачо Бояджиев...

...сега чакам да сменят ,,соросоидно-евро-джендърската" посока...

...не че се каня да гледам телевизия де...

...ама ще сменят ,,ветропоказателите" посоката...

...стой та гледай...

Сега, отново наблягам на това, че не съм тесен специалист в тази облас, но все пак ще питам. Нали се включих в темата вече. Не си оставям магарето в калта. 😋

На предишните зададени от мен въпроси към автора на темата, а и не само на него, но и на други участници, отговор не получих, но нищо, това е типично. Уж се опитваш да развиеш някаква тема, но самият ти не даваш никакво мнение по нея. Карай, свикнали сме. 

Но да се върнем на твоя пост, теб искам да питам само едно. Като не е така, как е? Кажи ми сега как е?

Без естествено да отваряш Google, както правят 99% от пишещите тук (в конкретния случай и аз го направих, само за да разбера нещо за Хачо Бпяджиев, но все пак ти беше този, който намесваш неговото име, явно си запознат, а аз не съм, та за това си позволих да погледна). Моля те, кажи ми, какво помниш ти от директорството на Бояджиев в БНТ? Предаване ли помниш някое, водещи ли помниш някакви... какво точно толкова те впечатли от неговото управление от преди вече 30 години? Той е управлявал точно една година. Да, само една година. Сигурен съм, че нямаш точна идея кога. Какво толкова успя да направи той за една година управление между 1995 и 1996 година? 

преди 14 минути, ostavime написа:

Сега, отново наблягам на това, че не съм тесен специалист в тази облас, но все пак ще питам. Нали се включих в темата вече. Не си оставям магарето в калта. 😋

На предишните зададени от мен въпроси към автора на темата, а и не само на него, но и на други участници, отговор не получих, но нищо, това е типично. Уж се опитваш да развиеш някаква тема, но самият ти не даваш никакво мнение по нея. Карай, свикнали сме. 

Но да се върнем на твоя пост, теб искам да питам само едно. Като не е така, как е? Кажи ми сега как е?

Без естествено да отваряш Google, както правят 99% от пишещите тук (в конкретния случай и аз го направих, само за да разбера нещо за Хачо Бпяджиев, но все пак ти беше този, който намесваш неговото име, явно си запознат, а аз не съм, та за това си позволих да погледна). Моля те, кажи ми, какво помниш ти от директорството на Бояджиев в БНТ? Предаване ли помниш някое, водещи ли помниш някакви... какво точно толкова те впечатли от неговото управление от преди вече 30 години? Той е управлявал точно една година. Да, само една година. Сигурен съм, че нямаш точна идея кога. Какво толкова успя да направи той за една година управление между 1995 и 1996 година? 

...разнообразието помня...

...сапунки...не помня...

...публицистиката беше на ниво...

...всички гледни точки бяха представени...

....,,Улицата" на Теди Москов...външна продукция...

...сега какво е?...

...гошко...любенов...какво му разбира капацината от политика?...

...нищо...

...ама нали следва ,,правилната" линия...

...с една дума като почна кови' цирка...та цяла петилетка вече ще стане как върви...аджендата...

@_nib_Първо, ужаснo трудно за четене е всичко, което си написал. Не разбирам защо са многоточията в началото и в края на редовете, защото това не са изречения, а някакви откъслечни, несвързани думи поставени на ред. 

Иначе ще помоля за конкретика, ако е възможно разбира се, за което попитах и @ined 

Кажи за разнообразието, кои предавания помниш от 1995 година? А и нима очакваш за тези 30 години БНТ да не се промени ли? Да си остане там, в миналото? Давай примери. 

Кажи кои са сапунките по БНТ? Може ли имена на такива сериали, филми, продукции? Те, от БНТ, подпомагат българското кино. Има чудесни БГ сериали. Ако ги класифицираш като сапунки, то явно имаш странно разбиране за кино. Не знам, може и да си кино критик... известен. 

Кажи коя публицистика беше на ниво тогава и коя не е на ниво сега? Давай конкретно, ясно и точно. 

Кои гледни точки не са предсавени сега? Може би имаш предвид това, че се следва Евроатлантачиската линия? Про американска? Това ли визираш? 

Сега какво е? Отоговри ми, ако можеш? Какво е сега? 

Предаването на Героги Любенов е предаването с най-висок рейтинг в БНТ. Мачка всичко друго в събота и неделя между 8 и 11 часа. Няма БТВ, няма Нова ТВ. Та какво точно имаш против него? Той не е политик, а много добър журналист, водещ. 

Нещо за Ковид ли ще говорим ли не те разбрах?! Може би ще намесим и ваксините? 

И ако може да има поне едно цяло изречение в следващия пост, ще ме спечелиш като събеседник. 

преди 13 часа, l-8 написа:

шефът на 'възраждане'? опасявам се, че към момента е невъзможно.

Ще перефразирам - в момента големите телевизии са на хранилка при Шорош.

преди 1 час, ostavime написа:

@_nib_Първо, ужаснo трудно за четене е всичко, което си написал. Не разбирам защо са многоточията в началото и в края на редовете, защото това не са изречения, а някакви откъслечни, несвързани думи поставени на ред. 

Иначе ще помоля за конкретика, ако е възможно разбира се, за което попитах и @ined 

Кажи за разнообразието, кои предавания помниш от 1995 година? А и нима очакваш за тези 30 години БНТ да не се промени ли? Да си остане там, в миналото? Давай примери. 

Кажи кои са сапунките по БНТ? Може ли имена на такива сериали, филми, продукции? Те, от БНТ, подпомагат българското кино. Има чудесни БГ сериали. Ако ги класифицираш като сапунки, то явно имаш странно разбиране за кино. Не знам, може и да си кино критик... известен. 

Кажи коя публицистика беше на ниво тогава и коя не е на ниво сега? Давай конкретно, ясно и точно. 

Кои гледни точки не са предсавени сега? Може би имаш предвид това, че се следва Евроатлантачиската линия? Про американска? Това ли визираш? 

Сега какво е? Отоговри ми, ако можеш? Какво е сега? 

Предаването на Героги Любенов е предаването с най-висок рейтинг в БНТ. Мачка всичко друго в събота и неделя между 8 и 11 часа. Няма БТВ, няма Нова ТВ. Та какво точно имаш против него? Той не е политик, а много добър журналист, водещ. 

Нещо за Ковид ли ще говорим ли не те разбрах?! Може би ще намесим и ваксините? 

И ако може да има поне едно цяло изречение в следващия пост, ще ме спечелиш като събеседник. 

Чакай сега.

Ти си мислиш че помня всичко по дни и часове.

И се хващаш за всяка запетая.Може да не е само като генерален директор и може и като програмен директор да е бил.

Както писах по-горе не помня какви сапунки са давали.

Спешно отделение помня,досиетата хикс...

А не съм спрял и никой да харесва и гледа български сериали или нови филми.

Ако мерна някой в маймундите-стига ми да прочета коментарите.

Аз им вярвам.

Наивен съм.

Ако пишат-не става,не тегля.

Не че нямам място,ама няма смисъл.

За цирка от 20-та година вметнах че всичко беше тенденциозно,едностранчиво показвано.

Друга гледна точка не се допускаше,беше забранена.

Същото е сега и със СВО-то.

С БНР-същата работа.Отказаха ме.Мен върлия фен.С колекция от 50 радиоприемника.

Няма Хоризонт вече.Тотал щета.

За мен има само Фолк радио-91.6 Бургас и Радио Хоро.

Въпрос на личен избор му се казва на това. Особено в днешно време той е огромен. Преди не е имало. БНТ и толкова. Пълно информационно затъмнение. Никаква база за сравнение. 

С годините обаче и с появата на частните медии нещата много се промениха. 

Аз те питах кое от сегашните предавания по БНТ не ти харесва и защо? Не казваш. Коя продукция не ти харесва? Кой водещ? Или пък в миналото. Кое е било по-добро от сега? Кои предавания, кои водещи? Не по дни и часове, дори по години не те питам. Но да казваш просто - преди беше супер, а сега не става... пак не е ОК. Или не казваш точно това? 

Продължавате да ровите и да живеете с носталгия по това минало време. 

Темата е дали одобряваме работата на БНТ като обществена медия? Аз лично нямам особени забележки. Има от всичко. Не може да се хареса на всички. 

преди 20 часа, _nib_ написа:

Както писах по-горе не помня какви сапунки са давали.

Робинята Изаура не може да не си я спомняш.

Що се отнася до Г. Любенов, не ми допада много, но е въпрос на вкус. Лично аз предпочитам Христина Христова.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.