Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно адаптер за лаптоп тип Wifi?

Featured Replies

От tp-link може да се очакват всякакви изненади, които са почти винаги основния заподозрян при проблеми с достъпа до Интернет!

преди 21 часа, Phantom007 написа:

...
. Ползвам слушалките Galaxy Buds 2, които са с Bluetooth v 5.2, а сегашната ми карта е само с Bluetooth v 5.0. Исках да ползвам по-нова версия на Bluetooth и, ако може, Wi-Fi 6 ax.Но явно не се поддържат новите карти за лаптопа.

bt5.4

Стик BT5.4 само за $1.79.
Купих го за десктопа ми под бюрото, когото включвам от дъжд на вятър веднъж месечно.
Да, имам BT-приемник и чрез стика вече мога  да слушам MP3-ки за фон. Разликата с твоя Bluetooth v5.0 не е голяма, що се касае аудио-поток и на Galaxy Buds2 ще им е все тази към твоя или към моя. Звукът ще е идентичен и в двата случая.

Bluetooth v5.0 е протокол. Bluetooth v5.2 също е протокол. Bluetooth v5.4 и той е протокол.

Samsung Galaxy Buds2 (SM‑R177) е закъснял отговор, той е догонване, защото качественото аудио транслирано по Bluetooth vХ.Х започна от кодека на CSR  наречен aptX и протокол Bluetooth v4.0.

aptX порасна на aptX HD и aptX LL. Това бе забелязано и SONY разработи свой кодек - LDAC, koйто надви aptX.
И ето, че Samsung догониха с кодек Samsung's Scalable Codec (SSC). Това е фирмен кодек за модели Galaxy и той не е активиран по подразбиране. 
Windows 10/11 не разполага с Samsung's Scalable Codec и съответно слушалките Galaxy Buds 2 няма да звучат по замисъл на Samsung.

вифи

Остави заводската wifi карта на доизживяване и си купи нещо такова. Този модел поддържа Injection - много як инструмент.
Лаптопът е инкубатор на интерференти електромагнитни шумове и вградената wifi карта е подложена на тормоз от тях. А предложения модел съединен, чрез кабел не страда от подобни. Разбирай изнесена карта през usb-порт е предимство пред вградена.  Често се среща в скъпи карти липса на BT-модул. Това не е икономия, а инженерно решение. И често се среща в евтини модели изключването на BT-модул, да  подобри качеството на WiFi връзката.

Поздрави!

• Автор
преди 44 минути, Profruit написа:

bt5.4

Стик BT5.4 само за $1.79.
Купих го за десктопа ми под бюрото, когото включвам от дъжд на вятър веднъж месечно.
Да, имам BT-приемник и чрез стика вече мога  да слушам MP3-ки за фон. Разликата с твоя Bluetooth v5.0 не е голяма, що се касае аудио-поток и на Galaxy Buds2 ще им е все тази към твоя или към моя. Звукът ще е идентичен и в двата случая.

Bluetooth v5.0 е протокол. Bluetooth v5.2 също е протокол. Bluetooth v5.4 и той е протокол.

Samsung Galaxy Buds2 (SM‑R177) е закъснял отговор, той е догонване, защото качественото аудио транслирано по Bluetooth vХ.Х започна от кодека на CSR  наречен aptX и протокол Bluetooth v4.0.

aptX порасна на aptX HD и aptX LL. Това бе забелязано и SONY разработи свой кодек - LDAC, koйто надви aptX.
И ето, че Samsung догониха с кодек Samsung's Scalable Codec (SSC). Това е фирмен кодек за модели Galaxy и той не е активиран по подразбиране. 
Windows 10/11 не разполага с Samsung's Scalable Codec и съответно слушалките Galaxy Buds 2 няма да звучат по замисъл на Samsung.

вифи

Остави заводската wifi карта на доизживяване и си купи нещо такова. Този модел поддържа Injection - много як инструмент.
Лаптопът е инкубатор на интерференти електромагнитни шумове и вградената wifi карта е подложена на тормоз от тях. А предложения модел съединен, чрез кабел не страда от подобни. Разбирай изнесена карта през usb-порт е предимство пред вградена.  Често се среща в скъпи карти липса на BT-модул. Това не е икономия, а инженерно решение. И често се среща в евтини модели изключването на BT-модул, да  подобри качеството на WiFi връзката.

Поздрави!

Добре, но колко качествена може да бъде стоката от Aliexpress? Ще разгледам дали има модели на Tplink или друг по-качествен производител, ако намеря.

Зависи. Китайците правят понякога много успешни и евтини неща или продават 'нови' от рециклирани компоненти. Един вид, все едно купуваш нещо втора употреба, но 'ново' и на още по-ниска цена.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Зависи. Китайците правят понякога много успешни и евтини неща или продават 'нови' от рециклирани компоненти. Един вид, все едно купуваш нещо втора употреба, но 'ново' и на още по-ниска цена.

Съгласен съм, но не всичко там е качествено. Попадал съм и на много лоша стока.

Така е. Аз затова гледам коментари и си преценявам според типа на стоката дали е възможно това, което се продава, да е на толкова ниска цена. Иначе, най-скъпото ми нещо от али-то до момента е китайско дъно+32 GB RAM+14/28 интел процесор втора употреба комплект за около 230 лева. За момента всичко работи според описанието, а има и по-евтини комплекти с подобни компоненти. Също е добре да се гледа продавача/стоката какъв рейтинг има и какви са коментарите, ако има такива.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.