Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за жилище

Featured Replies

Здравейте,

Имам следния проблем. Живея в панелка, на втория етаж. Съседите отгоре и отдолу са си монтирали климатици от няколко години и звукът им ме дразни. Накарах единия, с по-шумния, да сложи тампони, но резултатът не е особено добър. В крайна сметка, няма как да ги накарам да си махнат климатиците, освен ако не влезна в някакви криминални схеми. Жилището ми е голямо, ок. 80 m^2, но и в другите стаи се чуват климатици на съседи. Сега, вярно е, че слухът ми е изключителен, поне за някои честоти, което по-скоро е някакъв вид физиологичен проблем. Но, смятам, че и други хора имат подобни проблеми.

Затова съм решил да си купя друго жилище. В момента съм поел няколко важни задачи и нямам време сериозно да се оглеждам, но след няколко месеца ще започна. Искам жилището да е в града, а къщите тук наистина са скъпи и едва ли ще мога да си позволя (но все пак ще ги проуча). Смятам за реално да купя двустаен апартамент, за сам човек. По възможност, близо до този, когото ще превърна в нещо като работилница или лаборатория. Просто търся място, където да спя и чета спокойно.

Въпросът ми е, какъв тип строеж е най-препоръчителен, за да се предава шумът от климатици минимално през стените? Разумно ли е, особено ако купя нещо "на тухла", да му направя вътрешна изолация с подобна цел, върши ли работа?

преди 1 час, Sargon III написа:

Затова съм решил да си купя друго жилище.

То и при новия апартамент може да има на съседите климатици отвън или в бъдеще да има. Иначе тухла плюс външна топлоизолация върши работа, но за човек с нормален слух (личен опит). Евентуално вътрешна шумоизолация да сложиш в краен случай. Но отвориш ли прозореца лятото всичко свършва...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.