Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Palit GTX970 проблем

Featured Replies

Здравейте.

Имам следният проблем:

Играех ЦСС и ПС-то заби. Рестартирах хардуерно и при рестарта уиндоуса сложи някакви ъпдейти. Ходих насам натам из нета и после реших да гледам един филм онлайн, и преди още да го пусна (избирах просто) монитора ми изгасна. ПС-то си работи, но няма видео сигнал и монитора е в стенд бай режим. Понеже имам и Линукс инсталиран стартирах под Линукс, при което малко след зареждането на операционната система се случи същото - монитора изгасна. При това положение вече почнах да се притеснявам. Стартирах отново уйндоус и исках да променя някои неща ... още малко след зареждане на операционната система и изгася монитора, а компа си работи. Не пищи не свети нищо просто няма видео.

Следващата стъпка беше да преинсталирам Уиндоус. Инсталирах го. Оставих само инсталацията с нейните си драйвери и на дъното квото имам само съм сложил. Нищо друго. Вчера цял ден почти си работеше без да съм пускал игри само. Филми, Ютуб ... просто нормална работа. Днес реших да пусна една игра и да видя кво ще стане. Пуснах World Of Sea Battle, която е непретенциозна в общи линии откъм хардуер и лека. Пуснах я на ХАЙ графиката не на ултра както си я играех преди. Поработи 5мин може би и угасна монитора отново.

Та въпросът ми е какво мога да направя, за да знам със сигурност кво точно се случва и кое е за смяна, изхвърляне, поправка или и аз не знам какво точно?

ПС-то е купувано около 2017г(не помня) и до момента не е имало някакви признаци за ... счупване да кажем.

Благодаря предварително на помощниците!
Приятен ден!

Хардуер:

дъно:   ASRock Z170 Extreme4
ЦПУ:    Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz   3.50 GHz
    (клокван е за малко да видя кво ще дигне и тва е и то отдавна - нищо впечатляващо - 4,2)
cooler: noctua nh u14s
ВГА:       Palit GTX970 (НИКОГА не е клкоквана или бърникано по нея - даже за спорта) 
Памет:  АДАТА 2х8 (не съм сигурен за модела и не ми се вади да видя точно, но ако е важно ...)
ХДД:     CT240BX200SSD1 и 2 ТБ Сеагейт някъкъв ( - || -)
ПСУ:    Seasonic SS-620GB 620W Active PFC F3

PS: В BIOS мам настройка само за Primary Graphics Adapter и не ми е ясно ако е избрана видео картата и тя не работи дали изобщо ще мога да го пусна? Защото до момента тя вади некви сигнали ма ако сдаде багажа да не увисна и хич да не мога и да го пусна!

Имаш вградено видео в процесора Intel® HD Graphics 530. Можеш да премахнеш/извадиш 970 и да включиш кабела от монитора в букса на дънната платка. Пробвай с ниски настройки да поиграеш с вграденото видео.

image.png.9dcea5aa13eba9e543c62edf42d29d56.png

Ако видеокартата 970 не е сервизирана никога до сега, няма да е зле да се смени термопаста, термопадове и да се почисти от човек който го е правил и няма да я повреди.

Пробвай и с друг кабел да свържеш монитора с картата.

• Автор

Аз си поиграх известно време с ЦПУ видеото и то работи, но е ... гола вода принципно.  Видео картата не е пипана до момента по никакъв начин освен смяна на драйвери 

• Автор

Вчера цял ден с виндосовските драйвери които са 530 нещо си(сравнително нови като гледах най-новите) само ЦПУ-З погледнах за няколко минути и беше към 50градуса и там памети куди и прочие всичко беше нормално на пръв поглед. Теста ми беше днес да пусна игра и ... угаси монитора.

Можеш ли да пуснеш мониторинг на температура на видеото и да следиш какво се случва при различни сценарии?

При точно определена игра ли се случва или при всички? Да си сменял нещо преди да започне проблема - монитор, резолюции, честоти?

• Автор

Не защото при сценария в който съм в момента предишните пъти още при зареждане на операционната система гасеше монитора. Аз сега ходих да я духна на компресор и имаше малко полепнал пепел по отбелязаното място, който го изчистих с финна  четка.

видео1.jpg

Ами вероятно изключва заради прегряване, а това което си направил почти с нищо не помага. Трябва да се свали радиатора и да се почисти старата паста, след което да се замени с нова. Възможно е от вътрешната страна да има и малък радиатор на това място с термолепенки, които са за смяна. Вижда се оригиналната пломба на болтчето на радиатора, което говори, че никога не е сменяна паста.

преди 41 минути, Емил Костов написа:

Видеокартата просто си заминава.

Крайно време е...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.