Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ботълнек на RX 7800 XT с Ryzen 5 5600

Featured Replies

• Автор

Извинявам се за пропуска. Захранването е PSU SEASONIC G12 GM-750 GOLD, гледам емаг има XFX SPEEDSTER MERC 310 AMD Radeon™ RX 7900 XT на добра цена, въпреки че не знам колко е ок да купувам от там такова нещо

Вече на 7900 ще и 'отеснее' процесора. Не че няма да имаш високи кадри, но с процесор от по-новото поколение със сигурност кадрите ще са повече. Освен това скоро излизат нови видеокарти на AMD и NVIDIA, ако не ти е спешно изчакай.

• Автор
преди 39 минути, Raze написа:

Вече на 7900 ще и 'отеснее' процесора. Не че няма да имаш високи кадри, но с процесор от по-новото поколение със сигурност кадрите ще са повече. Освен това скоро излизат нови видеокарти на AMD и NVIDIA, ако не ти е спешно изчакай.

Прав си, да, излизат, но и аз се чудя... Новите видеа, дали няма още повече да утежнят положението с този процесор. Ботълнека сигурно ще е още по-голям с по-новите и мощни видеота, пък то работата е там, че когато стигна до смяна процесор, автоматично с него ще върви дъно ам5 сокет и съответно рам памет. Вариантите в случая са или да взема не толкова мощно видео, където ботълнека с процесора няма да е толкова голям (т.е 7800хт то). Или да взема нещо от новото 8ххх поколение, което ще дойде, ама както споменах, ботълнека със сигурност ще е по-голям, дори да взема еквивалент на 7800 хт (не съм се интересувал, дали въобще има х-ки лийкнати или официални на новите видеа), което води до смяна на дъно, процесор и рам. Доста се оскъпява всичко :D

Иначе мисля, че това като опция е ок за добър ъпгрейд към ам5 хубав процесор и тн. който ще подхожда добре на едно видео от новата 8ма серия амд

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Нищо няма да ти 'утежнят', просто няма да можеш да ги ползваш на максимум.

Да имам впредвид, ще се издразня, като видя в нета бенч с моето хубаво ново видео, но с доста повече фпс, понеже съм със стар процесор :D Затова какво мислиш за това предложение по-горе, към 1.5 ще стигнат мисля за достойна основа (процесор, дъно и рам) на новата видео карта 

преди 4 часа, Mord3Kai написа:

Прав си, да, излизат, но и аз се чудя... Новите видеа, дали няма още повече да утежнят положението с този процесор. Ботълнека сигурно ще е още по-голям с по-новите и мощни видеота, пък то работата е там, че когато стигна до смяна процесор, автоматично с него ще върви дъно ам5 сокет и съответно рам памет. Вариантите в случая са или да взема не толкова мощно видео, където ботълнека с процесора няма да е толкова голям (т.е 7800хт то). Или да взема нещо от новото 8ххх поколение, което ще дойде, ама както споменах, ботълнека със сигурност ще е по-голям, дори да взема еквивалент на 7800 хт (не съм се интересувал, дали въобще има х-ки лийкнати или официални на новите видеа), което води до смяна на дъно, процесор и рам. Доста се оскъпява всичко :D

Иначе мисля, че това като опция е ок за добър ъпгрейд към ам5 хубав процесор и тн. който ще подхожда добре на едно видео от новата 8ма серия амд

Не се вижда какво си сложил в количката.

• Автор
преди 13 часа, Velcho Andreev написа:

Не се вижда какво си сложил в количката.

Ryzen 7 7700x, ASUS TUF GAMING B650-PLUS и 32GB (2x16GB) DDR5 6000 MT/s CL36 Kingston FURY Beast RGB EXPO

преди 6 минути, Mord3Kai написа:

Ryzen 7 7700x, ASUS TUF GAMING B650-PLUS и 32GB (2x16GB) DDR5 6000 MT/s CL36 Kingston FURY Beast RGB EXPO

Като за захранване, ако взема по-мощна видеокарта, например 7900 и за да съм спокоен, се чудя за MSI MAG A850GL ATX 3.0 PCIE5 или DeepCool PQ850M, 850 W

преди 8 часа, Mord3Kai написа:

Като за захранване, ако взема по-мощна видеокарта, например 7900 и за да съм спокоен, се чудя за MSI MAG A850GL ATX 3.0 PCIE5 или DeepCool PQ850M, 850 W

Препоръчвам ти това дъно - https://thx.bg/asrock-b650-steel-legend-wifi, ако е на близка цена с Асус-а.

Захранване - https://thx.bg/seasonic-focus-gx-atx3-2024-gold-850w или https://thx.bg/super-flower-leadex-vii-xg-atx-30-gold-850w.

Рам паметта гледай да е cl 30/32. Примерно - https://www.vario.bg/corsair-vengeance-dimm-kit-32gb-cmk32gx5m2b6000z30https://thx.bg/gskill-flare-x5-black-32gb2x16gb-ddr5-6000mhz-cl30.

Ryzen 7700x на каква цена ще го вземеш. Също, процесорния охладител какъв е.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Привет колеги, сложихме новото видео - 7800 ХТ. Както бях споменал, качвам малко бенчове на две AC игри и на Tomb Raider.

AC Valhalla:

• 6750 XT - Среден фпс - 90, мин - 18, макс - 204;
  • 7800 XT -  Среден фпс - 119, мин - 26, макс - 195
  1. Резолюция: 1440p
  2. AA - High
  3. Графики - Ultra

AC Origins

Тук нещата са ми много интересни и озадачаващи... Само мога да кажа, че и на двата бенча с различните видеа имам 75 среден фпс, което първо е странно, от една страна защото 7800 ХТ е 40% по-бърза, от друга, който е запознат с поредицата AC игри, сигурно знае че именно Valhalla още от релийза си нашумя с това, че е много товареща игра, а при нея имам близо 55 фпс отгоре. Не виждам по-настройките на игрите да има нещо различно и специфично, но както и да е.

При ROTTR имаме скок от среден фпс 82 на 103, всичко общо взето на макс и на 1440п. При SOTTR имаме среден фпс 150, отново със сходни настройки (нямам скриин от бенча със 6750хт и не помня при нея колко изкарвах, но беше със сигурност по-малко)

Преди да сложим новата карта, с ddu-to махнахме драйверите на старата и след това инсталирахме новите. Като цяло съм доволен от резултата. Когато сменя и процесора, мисля че видя още по-голяма разлика и така. Благодаря на всички, които се включиха и ми помогнаха при избора на новото видео :) Пожелавам ви година изпълнена със здраве, успехи и като цяло, хубави моменти!

• Автор

E не е нещо фрапиращо откъм кадри, но аз съм си доволен :)

Аз съм се наточил на 5080 :) В момента съм с 7800x3D и 3070TI... Дано видя разлика :)  

Иначе при теб браво - добри кадри!

преди 42 минути, Belefor написа:

Аз съм се наточил на 5080 :) В момента съм с 7800x3D и 3070TI... Дано видя разлика :)  

Ако ти е читава 3070Ti можеш да свирнеш като я продаваш...

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

5070 щяла да има производителността на 4090, но това с AI, както казват. Все пак 5080 ще е звяр със сигурност

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.