Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на три девиаторни димера

Featured Replies

Здравейте искам да попитам да ли е възможно да се направи и каква марка и схема за монтаж ще ми е необходима другият вариант е два димера и кръста ключ желая да управлявам осветлението от три места моля за предложения с реле и бутони излиза по евтино но не ме устройва.

• Автор

Има изградена инсталация три точки с по четири кабела по квадрат и половина  и ми се искаше да ги ползвам незнам точно каква е била идеята или са го замислили като  два двойни девиаторни и един кръстат 

Най-вероятно, да. Не съм ползвал такива комбинирани ключове хем девиаторни хем димер. Ако е един димера ясно, но включиш два такива ключа как точно се регулира яркостта на лампите?

преди 6 минути, Stich1993 написа:

Има изградена инсталация три точки с по четири кабела по квадрат и половина  и ми се искаше да ги ползвам незнам точно каква е била идеята или са го замислили като  два двойни девиаторни и един кръстат 

А ти прозвънил ли си я тая инсталация, кой кабел къде излиза?

преди 1 час, Stich1993 написа:

Какво е двоен девиаторен ключ?

преди 1 час, Stich1993 написа:

Всички са проверени .

1404777459_shema-podklyucheniya-dimmera-4.jpg

Не те ли устройва варианта, "класическа схема" (два девиатора и кръстат), с добавен един обикновен димер (с безжичен контрол)?

• Автор
преди 1 час, ivan_pop написа:

Какво е двоен девиаторен ключ?

Сериен девиаторен ключ - двоен девиатор сх.6

dvoen-deviatoren-karmen-b.jpg

Благодаря в се пак ще пробвам два димера с кръстат 

преди 11 часа, Stich1993 написа:

Сериен девиаторен ключ - двоен девиатор сх.6

Т.е. два девиатора в един корпус.Всеки девиатор иска по 3 проводника за да се свърже.По-нагоре си писал. че има точки с по 4 проводника за двоен девиатор?

• Автор

Реших понеже не се получава да взема четери димера и да ги свържа в два отделни кръга ( ако не се получи ще пробвам с два единични девиатора един единичен кръста и един димер времето е лошо и се чудя с какво да се занимавам имам и едно питане има два вида кръстати клипове от сх 7 и сх 8 каква е разликата.

преди 5 часа, Stich1993 написа:

имам и едно питане има два вида кръстати клипове от сх 7 и сх 8 каква е разликата.

На мен са ми малко объркващи тези схема №.Това което зная е:

Схема 6-свързване на два девиатора.

Схема 7-свързване на кръстат ключ.

Схема 8-свързване на два девиатора плюс N на брой кръстати ключа.

преди 20 часа, Stich1993 написа:

два вида кръстати клипове от сх 7 и сх 8 каква е разликата.

Една е схемата за свързване с кръстат ключ:

1230965711529.jpg

Въпроса е: Изследвал ли си четирите "кабела" къде им е другия край? 

Принципно управлението е "по фаза", т.е. трябва да се види кой девиатор е свързан с лампата и към кой девиатор се подава фазата. 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Питах го и аз, а отговора беше:

на 30.11.2024 г. в 18:17, Stich1993 написа:

Всички са проверени .

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Питах го и аз, а отговора беше:

Нещо обяснението му не ми е понятно, т.е. тези четири кабела може да са за "серия" (два кръга лампи). За девиатор са нужни три кабела. За двоен девиатор са пет или шест.

• Автор

Какво толкова трябва да се изследват за забранени субстанции 

Беше неговият отговор 

преди 14 часа, (:IdioibI:) написа:

Една е схемата за свързване с кръстат ключ:

1230965711529.jpg

Принципно управлението е "по фаза", т.е. трябва да се види кой девиатор е свързан с лампата и към кой девиатор се подава фазата. 

Така е схемата е една ама ключове 

Той пита дали има някаква разлика при тях 

IMG_20241202_221159.jpg

преди 9 часа, Stich1993 написа:

Той пита дали има някаква разлика при тях 

В друг сайт въпросния продукт сх.8 е 7. Разликата е, че при Legrand няма винтчета,  т.е. за захващането на кабелите към клемите не се налага ползване на отвертка. 

По важно е това:

res_33e9c51184c0616736933d23e1d3a1d6.jpg

т.е. къде ще подвърже кабелите идващи от "L девиатора" и другите кабели идващи от "N девиатора".

п.п. Евентуално в сх.8 може би има шест клеми за свързване и ще трябва да се правят "мостове".  Самата схема за подвързване трябва да е под формата на листче прикачено към изделието.

• Автор

Благодаря ви това е много полезно 

Но за съжаление не е възможно свързването на три девиаторни димера последователно и стова темата се приключва.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.