Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с FileZilla

Featured Replies

Здравейте. 

Инсталирах FileZilla на компютър в локалната ми домашна мрежа. С цел да го ползвам като домашен сървър. Нещо обаче не тръгва работата. Спрял съм му защитната стена, отворил съм портове 20 и 21, на рутера му спрях и SPI Firewall.

На въпросния компютър имам инсталиран EMBY сървър, който достъпвам както в локалната ми мрежа така и през външна мрежа. Този компютър също съм го направил да се пуска дистанционно през външна мрежа. 

Нещо обаче с FileZilla не се получава. 

Когато пусна сървъра изглежда така

Clipboard03.jpg.cf0559debb36589226c1225f4d40a0aa.jpg

Когато се опитам да го достъпя през друг компютър от локалната мрежа и от външна се получава това

Clipboard02.jpg.a50894f7e5456a94a0db1822dba3cbf0.jpg

На сървъра изписва това

Clipboard04.jpg.212afdf89b61e1d6616e1b31996dee0f.jpg

Като пробвам Test FTP Configuration излиза това 

Clipboard01.jpg.3b62136b447fffb95dee144098693542.jpg

Ако на мястото на локалното IP на компа сложа реалното ми IP през което достъпвам компютъра от външна мрежа излиза същия надпис.

Някой някаква идея?

Това IP от последната снимка - 192.168.0.122 е локалното ти, виж кое ти е външното IP, което ти дава доставчика и пробвай от там.

току-що, Raze написа:

Това IP от последната снимка - 192.168.0.122 е локалното ти, виж кое ти е външното IP, което ти дава доставчика и пробвай от там.

Е той е написал, че и с реалното IP става същото..

Значи има някаква забрана от рутера/оператора или настройка, която трябва да се направи.

How to set my IP address so that external user can log on - FileZilla Forums

• Автор

Същото нещо се получава и като добавя реалното ми IP в програмата.

Тези портове 49152-65534 всички ли трябва да ги отворя в рутера или само 21?

Clipboard05.jpg.792e049e72ec973a766ddcc7dd287878.jpg

Рутера ми е TP-Link AX 1500

Мога да сложа снимки на това как съм отворил порта в рутера.

преди 48 минути, dushi написа:

Clipboard01.jpg.3b62136b447fffb95dee144098693542.jpg

Ако на мястото на локалното IP на компа сложа реалното ми IP през което достъпвам компютъра от външна мрежа излиза същия надпис.

Трябва да е външният ip адрес. И си промени TLS mde или порта за да е достъпен сървърът по FTP over TLS

• Автор

Това се получава след тест с реалното ми IP

Clipboard06.jpg.b114eeb59e5efbf10d6614418decd65e.jpg

Clipboard07.jpg.7e348b6a6d4b5a3bb92f9e8219ea6d95.jpg

преди 7 минути, цър-вул написа:

Трябва да е външният ip адрес. И си промени TLS mde или порта за да е достъпен сървърът по FTP over TLS

Къде да направя тази промяна. Това май не съм го чувал.

• Автор

Разбрах къде ама какво трябва да въведа тука?

Clipboard08.jpg.cf78bc72816797ac06e88935b7643086.jpg

• Автор

Сега изглежда така, но пак същата работа, не ще да се свързва.

Clipboard09.jpg.97d1340dcced90b95a8789f1a54641c3.jpg

Автора каква е целта на занятието с Filezilla?

Ако е просто връзка и прехвърляне на файлове от една машина на друга можеш да си нагласиш локалната мрежа или например да позлваш следващата програма, тя сканира цялата локална мрежа и ти дава достъп до всяка открита машина като можеш да си добавиш и пряк път в My computer за по-лесно.

https://www.advanced-port-scanner.com/

Безплатна е.

• Автор
преди 6 минути, Bubbles написа:

Автора каква е целта на занятието с Filezilla?

Ако е просто връзка и прехвърляне на файлове от една машина на друга можеш да си нагласиш локалната мрежа или например да позлваш следващата програма, тя сканира цялата локална мрежа и ти дава достъп до всяка открита машина като можеш да си добавиш и пряк път в My computer за по-лесно.

https://www.advanced-port-scanner.com/

Безплатна е.

Целта е достъп до файлове на този компютър от външна мрежа. Иначе през My computer виждам всичко в компютъра през локалната.

преди 5 минути, dushi написа:

Целта е достъп до файлове на този компютър от външна мрежа. Иначе през My computer виждам всичко в компютъра през локалната.

Ах извинявай не съм те разбрал правилно значи.

А Айпито реално ли ти е?
Защото дори и да не е от типа 192.168 пак може да не е видимо особено ако доставчик ти е Виваком.

Мда ако разбнирам правилно бил си към булсатком а те вече са Виваком, тоест ако не си си платил за реално АйПи това с което разполагаш не се вижда извън твоята локална мрежа.

@Емил Костов Ще ти обясни по-добре от мен.

• Автор

Имам и реално, през него достъпвам компютъра от всякакви устройства, защото на него имам инсталиран Emby сървър. Проблем има само с FTP сървъра. Него не мога да достъпа и през локалната мрежа.

преди 5 минути, dushi написа:

Имам и реално, през него достъпвам компютъра от всякакви устройства, защото на него имам инсталиран Emby сървър. Проблем има само с FTP сървъра. Него не мога да достъпа и през локалната мрежа.

Добре да уточним :

1. У вас в локална мрежа имаш достъп до Ембата и до всички машини но не и през Filezilla.
2. Като излезеш от вас имаш достъп само до Ембата но не и до файловете на машините.

3. Ни у вас нито навън имаш достъп до сървъра на Filezilla.
4. Цел - Достъп до файлове когато не си у вас.

Правилно ли съм разбрал?

С други сървър програми пробвал ли си?

• Автор

Правилно. В домашната мрежа през Remote desktop виждам другия комп и мога да правя всичко на него. В домашната мрежа през My computer виждам всичко шервано. В домашната мрежа виждам Емби сървъра от всички устройства. В домашната мрежа не виждам Filezilla, снимки съм сложил по-горе. 

От външна мрежа се свързвам с Емби сървъра. От външна мрежа мога да включа компа през приложението Wake on Lan. От външна мрежа не мога да се свържа с Filezilla.

Целта е достъп до определени файлове, както и качване на такива когато не съм в къщи. 

Пробвах да направя ФТП сървър по описания в линка начин, но не стана работата. https://cloudzy.com/blog/how-set-ftp-server-windows-10/

преди 8 минути, dushi написа:

Правилно. В домашната мрежа през Remote desktop виждам другия комп и мога да правя всичко на него. В домашната мрежа през My computer виждам всичко шервано. В домашната мрежа виждам Емби сървъра от всички устройства. В домашната мрежа не виждам Filezilla, снимки съм сложил по-горе. 

От външна мрежа се свързвам с Емби сървъра. От външна мрежа мога да включа компа през приложението Wake on Lan. От външна мрежа не мога да се свържа с Filezilla.

Целта е достъп до определени файлове, както и качване на такива когато не съм в къщи. 

Пробвах да направя ФТП сървър по описания в линка начин, но не стана работата. https://cloudzy.com/blog/how-set-ftp-server-windows-10/

В такъв случай нещо с портовете вероятно не е наред както и по-нагоре са отбелязали.
За всеки случай опитай с друга програма как ще са нещата, бих предложил тази от следващия линк, тя дава същите възможности но без ФТП, просто задаваш потребител и парола за достъп : http://www.rejetto.com/hfs2/?f=dl

Апропо този TP Link рутер на доставчика ли е или твой?

• Автор

Мой.

Дава ми това като цъкна на далнлоад 

Not Found

The requested URL was not found on this server.

преди 7 минути, dushi написа:

Мой.

Ами значи проблема може да е и там.
Аз имам също TP Link зад рутера на доставчика и редовно ми прави маймунджилъци точно от типа който ти описваш, предполагам че е от разликата във видовете мрежи(Щото и аз съм един разбирач на мрежите хаха), в такъв случай ако имаш възможност прекарай сървъра на Filezilla през основния рутер.

• Автор

Аз нямам основен рутер. Доставчик ми е Булсатком и имам само една джаджа ONT 4100V в която влиза оптичния кабел. 

преди 11 минути, dushi написа:

Аз нямам основен рутер. Доставчик ми е Булсатком и имам само една джаджа ONT 4100V в която влиза оптичния кабел. 

Това не пречи да имаш проблем с рутера, обади се на доставчика, вероятно ще ти дадът техен рутер.

• Автор

Като говорим за рутери, пробвах следното. 

Към моят си рутер TP-Link включих едно устройство, което което го играе NAS. Отворих му порт 21 и него мога да достъпвам през външна и вътрешна мрежа. Значи проблема не е в рутера.

Не е от доставчика проблема, а в портовете. FTP сървърите и клиентите използват два режима на връзка- активен и пасивен. Така че, освен 20 и 21, трябва да се зададе някакъв range за пасивния режим - (примерно 5000 - 5100)  от Use custom port range. Този  range, също трябва да се "отвори" в рутера. И не на последно място да се дадат права на сървъра в стената

• Автор
преди 11 минути, teo-glavata написа:

Не е от доставчика проблема, а в портовете. FTP сървърите и клиентите използват два режима на връзка- активен и пасивен. Така че, освен 20 и 21, трябва да се зададе някакъв range за пасивния режим - (примерно 5000 - 5100)  от Use custom port range. Този  range, също трябва да се "отвори" в рутера. И не на последно място да се дадат права на сървъра в стената

Това хубаво ама трябва ли да ги отварям един по един 5000, 5001... Или може в рутера да се зададе нещо от сорта 5000-5100? Или да отворя само два 5000-5001 и тях да конфигурирам в пасивен режим? Като цяло сега са както е по подразбиране в програмата  49152-65534

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.