Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хубав ли е този хард?

Featured Replies

Maxtor 80GB/7200/SATA2/8MB -Моля ви кажете струва ли си да се купи този хард втора ръка ? Цена още незнам,как и с какво мога да пробвам харда да не би да му има нещо-за да не ме преметнат,моля помагайте.

С уважение Стелио! ;)

Зависи от бройката, пробвай го с Everest да не загрява много (над 40-45 C).

"Прослушай го" дали е много шумен (вие, трака и тн.) и най-важното да нямя лоши сектори, ако е така значи е хубава бройка.

Редактирано от macrobe (преглед на промените)

Сьщо и цената каква е,и на колко години/месеци е харда.

• Автор

харда е на 2 месеца и чисто нов струва 90лв колко да му дам ако сичко е наред с харда?

Ако ти определяш цената му дай 12лв и 75 стотинки,но в случай той трябва да каже какво иска. cool.gif

Maxtor 80GB/7200/SATA2/8MB -Моля ви кажете струва ли си да се купи този хард втора ръка ? Цена още незнам,как и с какво мога да пробвам харда да не би да му има нещо-за да не ме преметнат,моля помагайте.

С уважение Стелио! :clap:

Хубавият диск трябва да е достатъчно голям и бърз. 80 GB вече е твърде малък и вероятно след време и скоростта му няма да ти стига. Ако навържеш 3-4 малки диска втора ръка в един комп, спестените при покупката пари ще са нищожни в сравнение с похарчените след това за ток. Освен това пресметни колко Блу рей филма можеш да запишеш на такъв диск. От тази гледна точка и 500 GB диск е малък. До година 80-гигабайтовите дискове ще излязат от масова употреба. Човекът, който ти продава диска, явно го е усетил.

Съветвам те първо да прецениш за какво ще използваш компютъра си и да пресметнеш дали този диск ще ти върши работа през следващите година-две. Тогава и вземи решение. Реалната цена на читав диск на два месеца е около 20-30 % под стойността на нов такъв в момента. Провери и какво е положението с гаранцията.

Ако ти определяш цената му дай 12лв и 75 стотинки,но в случай той трябва да каже какво иска. cool.gif

:) Хайде да не бъдем скръндзи и да предложим 13 лв., но обвързани с нотариално заверена десетгодишна ohmy.gif гаранция на диска, която включва клаузата:

При дефект, възникнал по заводски причини, дискът ще бъде заменен с друг съвършено нов и двойно по-голям за сметка на продавача. В този случай продавачът ще трябва още да обезщети купувача за възникналите ядове. Като минимум може да се изиска едномесечна почивка за двама в някой по-скъп карибски курорт... laugh.gif

Е,той едва ли ще прави колекция от Блурей филми.Компресирани филми винаги ще има недей така.Докато пък Блурей стане масова технология ще мине някоя годинка.Зависи кой за какво ползва,на мен ми стигат например.Като се запълни разчиствам гледаното което държа заради хъба и освобождавам 40 гб,при това филмите при мен са само в ДВД формат.

Правило е, че щом стоката излезе от магазина, вече олеква с 20% от цената. За хард диск 2 месеца може да са нищо, но може и да са фатален срок - зависи от съхранението и експлоатацията. Пробвай на 40 - 45 лв, при условие, че ти даде да го тестваш известно време, пък и си припомни старата мъдрост, че евтиното излиза скъпо. Успех!

MAXTOR е най-лошият избир от всички,по принцип,много некачествена техника!Те почти фалираха и SEAGATE ги купи.Ако дисkът е наред,дай му 55 лв на онзи.Тествай го с PoWerMax,тя е специално за тези дискове.Свали я оттук.Учудвам се колко малко потребители се сещат да посъвтват новаците да ползват сервизната програма,предвидена от производителя на твърдия диск.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Е,той едва ли ще прави колекция от Блурей филми.Компресирани филми винаги ще има недей така.Докато пък Блурей стане масова технология ще мине някоя годинка.Зависи кой за какво ползва,на мен ми стигат например.Като се запълни разчиствам гледаното което държа заради хъба и освобождавам 40 гб,при това филмите при мен са само в ДВД формат.

:) Прав си, но все пак не е лошо едното око да гледа в близкото бъдеще.

MAXTOR е най-лошият избир от всички,по принцип,много некачествена техника!Те почти фалираха и SEAGATE ги купи.Ако дисkът е наред,дай му 55 лв на онзи.Тествай го с PoWerMax,тя е специално за тези дискове.Свали я оттук.Учудвам се колко малко потребители се сещат да посъвтват новаците да ползват сервизната програма,предвидена от производителя на твърдия диск.

:) Добро предложение, но никоя тестова програма не може да гарантира, че току-що издържал тестовете диск утре няма да се скапе. Слава богу, че вероятността е доста малка. Е, статистиката показва, че при Maxtor е малко по-голяма, отколкото при други, но ако не се пържат яйца върху диска, е възможно и да не възникнат проблеми. biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.