Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера кой влиза в моя Facebook профил?

Featured Replies

Неотдавна получих имейл от отдела за Сигурност и поддръжка на Facebook, че някой в района между София и Перник е влязъл в моя Facebook профил от ново устройство и ме питат дали това съм аз. Имаше линк който ме препраща към Facebook, за да отбележа, че това не съм аз и да си сменя паролата. Аз последвах линка, влязох във Facebook, отбелязах, че този, който е влизал не съм аз, смених си паролата и всичко беше наред. Но след няколко дни се повтори същото. Някой отново ми е влизал в профила, Facebook отново ми показа карта с приблизителното местоположение на този, който е влизал. Отново си смених паролата. Засега всичко е наред. 

Въпросът ми е - аз мога ли да разбера какво е точното местоположение на този, който ми е влизал в профила?

Няма как да разбереш точно местоположение, по IP адреса евентуално можеш да намериш ориентировъчно къде е, стига да не ползва VPN. Най-добре разлогни всички логнати устройства, сложи си сигурна парола и активирай двуфакторната идентификация.

преди 14 минути, Raze написа:

Няма как да разбереш точно местоположение, по IP адреса евентуално можеш да намериш ориентировъчно къде е, стига да не ползва VPN.

Ако е на мобилно устройство - през мобилната мрежа - ще покаже входната точка на оператора!

В момента пробвам, за влизането ми през телефона - дава ми локация София или там някъде.

• Автор
преди 16 часа, Raze написа:

Няма как да разбереш точно местоположение, по IP адреса евентуално можеш да намериш ориентировъчно къде е, стига да не ползва VPN. Най-добре разлогни всички логнати устройства, сложи си сигурна парола и активирай двуфакторната идентификация.

А как мога да разбера какъв е IP адресът на този, който ми е влизал в профила?

преди 1 час, Lion1 написа:

А как мога да разбера какъв е IP адресът на този, който ми е влизал в профила?

Не казваш какво устройство използваш, каква операционна система и какво приложение - за влизане във Фейсбук.

Общо казано -  в профила ти - Настройки потърси Поверителност - Влизане- Къде съм влязъл.

Трябва да покаже по дати- от какво устройство, с каква ОС и от какво IP е логването.

• Автор

Много странно. Сега си проверих във Facebook профила, отидох на лична информация, кликнах на Logins and logouts и ми показва по дати кога и от кой IP адрес ми е влизано в профила. И виждам, че назад във времето е влизано в моя Facebook профил от различни IP адреси. Влизам в един сайт, който ми показва местоположението на картата на България, според IP адреса. От други градове са ми влизали в профила.

Някой да знае нещо по въпроса? Възможно ли е да има логично обяснение за това защо в моя профил е влизано от различни IP адреси?

Това могат да ти го кажат само тези, които са ти 'влизали' в профила. По-горе съм написал какво да направиш.

• Автор

Както писах в предния си постинг, вчера, като отидох на Logins and logouts в моя профил във Facebook, открих, че поне от октомври досега са ми влизали в профила от различни IP адреси. Тези адреси ги пейстнах в сайтове, които откриват точното местоположение според IP адреса. Показаха ми, че тези адреси са от Хасково, Хаджидимово и Смядово. 

Интересно ми е да разбера дали и при вас също ще покажат, че са ви влизали във Facebook профила от различни IP адреси от различни градове в България. Отидете на Logins and logouts и проверете.

В моя профил влизам само аз, ако някой друг успее да ми налучка паролата, ще трябва да потвърди влизането, понеже имам двуфакторна идентификация. Отстрани на всяко влизане има три точки, като ги натиснеш избери 'log out', след като смениш паролата с по-сигурна и активираш двуфакторната идентификация.

преди 2 часа, Lion1 написа:

Интересно ми е да разбера дали и при вас също ще покажат, че са ви влизали във Facebook профила от различни IP адреси от различни градове в България. Отидете на Logins and logouts и проверете.

Нали вече ти написах?

на 22.12.2024 г. в 16:29, jhoro написа:

Ако е на мобилно устройство - през мобилната мрежа - ще покаже входната точка на оператора!

В момента пробвам, за влизането ми през телефона - дава ми локация София или там някъде.

Първо научи какво физически представлява World Wide Web, а после осмисли:
В зависимост каква локална мрежа ползваш, декларираното публично IP може да е с различна локация. А устройството да е едно и също.
Отделно - тези сайтове дават различни локации, при проверка на IP в един и същ момент.

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Отделно - тези сайтове дават различни локации, при проверка на IP в един и същ момент.

Защо Facebook ще даде различни ID адреси, от които се влиза в моя профил? 

преди 3 часа, Lion1 написа:

Защо Facebook ще даде различни ID адреси, от които се влиза в моя профил? 

Не говорим за ID, а за IP адреси.

И другото - Facebook дава IP адрес, а сайта показва географска локация 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 24.12.2024 г. в 13:33, Белгиеца написа:

Градовете които показва не са реални.
И на мен всякакви сайтове ми показват че съм бил в някакви си други градове.

Защо показва градове, които не са реални? И то все едни и същи градове и IP адреси, където дори не ходя? 

преди 7 часа, Lion1 написа:

Защо показва градове, които не са реални? И то все едни и същи градове и IP адреси, където дори не ходя? 

Ти четеш ли?

на 22.12.2024 г. в 16:29, jhoro написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.