Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефон, без зарядно в комплекта

Featured Replies

Ей, Богу!

Една хубава жена ви пита нещо и се изпокарахте 😁

Иначе в една друга тема преди няколко дни е писала:

Stef9910

• Потребител

Здравейте! Харесах си Xiaomi 15pro в Aliexpres или GIZTOP.COM. В характеристиките на телефона пише, че поддържа английски и китайски език. Как да разбера дали има възможност за избор на български език? 

Предполагам за това Шаоми пита.. 🤔

Хубава е жената, да, но съм сигурен, че при всички случаи пак щеше да се стигне до това.

преди 27 минути, Irukandji написа:

Предполагам за това Шаоми пита

Съмнява ме толкова бързо да и пристигне от където и да е, затова и питах за модел. Освен това държеше да е с българско меню.

преди 27 минути, Irukandji написа:

Една хубава жена ви пита нещо и се изпокарахте

Отговорите ми не зависят от някаква си снимка за аватар. Ако авторката се беше появила да даде отговор на първия ми въпрос, нямаше да последват ненужните гърчове на Жоро... или пък греша и пак щеше да цъфне за да изцърка гнойната си пъпка навред...

От тук може да се поръча оригинално зарядно -> Оригинални зарядни 220V за Xiaomi мобилни телефони, цена в София, България | Citytel

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Всички са налични за доставка и са модел 2022, ТОЧКА! 

И ги доставя Дядо Коледа!

Преди няколко дни влязох в магазин от техно-веригите. Рафтове с телефони бяха празни - а говорим за новите модели! Всичко се доставя от централен склад.

Емаг не ги броя за търговци.

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

Защото ако „новият телефон“ се окаже IPhone, са все още с букса друг стандарт...

Последният apple lightning остана с iPhone 14. iPhone 15 дойде с type-C.
lightning-стандартът замина в музея.

преди 4 часа, jhoro написа:

Значи ... ще си купи подходящ АДАПТЕР! В случая - 90 W.
Не-подходящите (с по-малка мощност) също зареждат, но по-бавно!

Кабелите нямат „мощност“!

Това (с по-малка мощност) е подвеждащо. От двата ми Galaxy S7/S9 +/ S10 останаха еднотипни зарядни, които поддържат samsung-овските AFC протоколи. Това е подобие на QC2. Тези зарядни се превръщаха в адски котлони при опит да заредя Samsung Galaxy S23 Ultra.

Moщността при кабелите е класическо дело на маркетолозите. За какво му е на плоскоземеца специфично съпротивление, сечение на кабела, закон на Ом и т.н. Пример:

60W силиконов Type-C кабел

60вт

100W с найлонова оплетка кабел

67вт

Този даже е с вграден ватметър. Но тук гърлото на бутилката е слабото 67W GaN зарядно.
По-важно е вградения E-mark. Един вид кабелът носи с себе си вграден електронен подпис на микрочип и той се разменя между съвременния телефон и умното зарядно. Затова в началото се чувства един дразнещ лаг ( под секунда забавяне ). Устройствата се уговарят между себе си, докато постигнат компромис за преноса на ел енергия.

Предлагат се  дори 120W кабели. И тук пинизът  не е в сечението на проводниците, а в типа протокол. Защото PD PPS вдига нива до 27V.
Електропровода "Дружба" с неговите 200kV.

100W кабел с ватметъра струва $1.80 за 2м дължина.
60W силиконов струва $1.78 за 1м дължина. Повече метри и ватове съответно нагоре, но не фрапиращо. Силиконовият издържа допир на поялник под +420"С. Пред него с презрение гледам на кабели с пластмасова/гумена изолация.

Авторката, ако е друсат шекелите, да се вгледа в 67W/80W GaN зарядно на Ugreen или Anker.
Ako я кара от заплата до заплата, да се огледа в Toocki 67W GaN Charger Digital Display.

YM6rjm2.png

Честни 67W. Независими изходи (без рестарт при поредно устройство).
Вграден ватметър. И най-важното не се пържи отвътре като чукча на екватора. 15.6 цола офисен лаптоп + телефон ги зарежда като спартански пич. 
А с PD-trigger платка за жълти стотинки получавате вариации от стандартни напрежения според нуждите на вашите джаджи.
пд

Благодаря за подробната информация, това ми беше достатъчно.

преди 8 минути, Profruit написа:
преди 5 часа, Димитър 59 написа:

Защото ако „новият телефон“ се окаже IPhone, са все още с букса друг стандарт...

Последният apple lightning остана с iPhone 14. iPhone 15 дойде с type-C.
lightning-стандартът замина в музея.

Пп. Ти говориш за активни зарядни, аз за пасивни - с фабрично засадени параметри.

преди 7 часа, Stef9910 написа:

Здравейте! При закупуване на нов телефон, вече не разполагаме със зарядно в комплекта. На характеристиките на телефона пише 90W кабел. Какво зарядно трябва да закупя, с каква мощност, за да бъде подходящо за този кабел. 

Благодаря! 

За какво ще се използва телефона?

преди 6 минути, В. Велев написа:

За какво ще се използва телефона?

За какво се използва телефон,??

Да чупи орехи.

току-що, jhoro написа:

За какво се използва телефон,??

Да чупи орехи.

Тогава не и трябва зарядно.

Тя да провери дали има батерия. Китайците може и да не са сложили и затова да не пращат и зарядно.

преди 6 минути, jhoro написа:

Благодаря за подробната информация, това ми беше достатъчно.

Пп. Ти говориш за активни зарядни, аз за пасивни - с фабрично засадени параметри.

Ако тази реплика е до мен, то няма да се съглася.
Знам, че си с Samsung, мярнах накъде из мненията ти, но ако погледнеш оригиналното зарядно би следвало да е Travel Adapter бля-бля-бля, произведено в Виетнам.

Сeрията Galaxy S6 въведе бързото зареждане и това вдигна напрежението на 9V, докато при Galaxy S5 изискваше 5V 2A. И точно увеличение силата на тока се "опря в оградата". Micro USB се яви препъни камък. Два пина, малка площ и voila стоп машини. Докато при тип С има дублиране на маса и положителен полюс и това даде размах. А за да не се превръщат кабелите в такива за електрожен се вдигна напрежението. Но нова греда. Ли-Йон акумулаторът се зарежда до 4.2V и ни йота повече. И тогава умните решиха да разделят на две секции акумулаторите и правилно ги наричат батерия. 4.2V + 4.2V = 8.4V зареден. Остатъка до 9V покрива загуби в преходни съпротивления и аналогови стабилизатори на напрежения. И като добавим, че се наложиха литиево полимерни, литиево фосфатни и прочие екзотики и ето ти мегдан за чудене, а те има леки разлики в десети от волта.

Финални думи.
С въпросната платка от предното мнение спокойно ще излъжеш зарядното ти (Travel Adapter бля-бля-бля), да отдава 9V 1.65A. Подобно напрежение е доста разпространено - помним батерия "Крона". Старите ми рутери са на 9V, a наскоро си купих евтин ръчен дремел на 9V. Ето им втори живот на зарядните.

Мисля, че сега е момента да осветля по друг въпрос. Темата за слушалките. Там спомена, че не притежаваш поялник.
Един поялник никога не стига. И това е малка част  от моя арсенал.

поялник

Най-вдясно е Hakko. 65W 230V.
Toва е първият истински поялник и той е удостоен с почетно място. Ползва 900М човки. Калибрация и термостабилизация. Разнообразие от форми на човката. Това бе прераждане и звезден скок напред. Високо напрежение и чакането при замяна на друга човка ме отказа в търсене нагоре.

О! Появи се поялник с човки T12. Вторият вдясно. Форми на човки от пиле мляко. По-лек, на 24V. шоков датчик, датчик за наклон, калибрация, турбо режим, заспиване, самоизключване, часовник, памет с 30 позиции човки. Изобщо главен боен танк с любим профил вълна BC2. Минус - вързан за станция.

Наложи ми се запойка на улицата и навремето цъфна USB-поялник Вторият в ляво. Това е джедайски поялник. Само 8W - 5V - 1.5А. Поялник за запойки под микроскоп. Но, но ... просто поялник и ако го оставиш включен на 20-та секунда вдига 650'С. Не повярвах на очите си, стопи ми термосондата. Това чудо може да се укроти с ШИМ контролер за копейки и става чудо поялник в умели ръце. Цена 3.3 зелени. Като добавиш зарядното от телефона и ето ти вариант.

Най-вляво е комплект на когото не устоях. Срещу 2.66 зелени получаваш акумулаторен поялник с ШИМ контролер на три степени. 65%, 80% и 95%. Ясно, че акума е за присъствие и държи 25мин на втора степен. На макс вдига 440'С. Супер! След 5мин ползване се чувства лек дискомфорт. Началото на дръжката се награвя отвратително и не става за постоянна работа. Иначе ако му ръгнеш апендикса работиш от зарядното и подзареждаш вградения акум. Този поляник е за отмъщение. За 12 сек вдига максимума. Например, капyт спре плътно до твоята кола. Активираш поялника и лепиш човката на датчика за отпечатък на палеца. Броиш до пет и My praz да си отключи колата с палец!

Tретият отляво на дясно се оказа разочарование. 12V 65W - китайска лъжа. 24W реални. 4.6зелени - не препоръчвам. Идеята бе за запойки в колата от акумулатора и да ползва колекцията от Hakko.

Малкият в средата е убиец!
37гр тегло. 97W при 24V. 400'C вдига за седем секунди! С термостабилизация, а без нея си е чист хеморой. Стартира от 9.5V. Цена 4.70 зелени. Нямам думи!
Неговата сила е в късата човка, което е мехлем при минитюаризацията. Човките са по-скъпi от на T12 и изборът е по-беден на варианти. Без силиконов кабел и без повер-банк 67W няма как да запоиш като бял човек светодиодни ленти на открито, особено през зимата. Купуваш силиконов кабел 2м. Прокарваш го през ръкава. На другия край банка от baseus или xiaomi с  PD 80W и твориш чудеса ... или абонираш тузовете за нови дръжки от скука.

Разбира се има по-така на други числови изражения с гъдели и гагалки: сън, автоизклюване, сензорен старт, олед-екран, настройки, памет, таймери и бля-бля, но за едни слушали и предните стават.

Поздрави!

преди 5 минути, Profruit написа:

Ако тази реплика е до мен, то няма да се съглася.
Знам, че си с Samsung, мярнах накъде из мненията ти, но ако погледнеш оригиналното зарядно би следвало да е Travel Adapter бля-бля-бля, произведено в Виетнам.

И да не се съгласиш - все тая! С тези 9 V и 1,65 A - горе-долу ще се получат 15 W. Но говоря за 25 W!

Колкото до поялниците - имам няколко, но много отдавна не съм ги ползвал. Нямам нужда.

Приятна вечер!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.