Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб сигнал на USB модем!

Featured Replies

Здравейте. Аз съм потребител на Йетел, използвам интернет usb модем от още когато беше Теленор! От скоро имам проблем със сигнала им през модема, защото на телефона си имам силен сигнал до 80-100mbps. 
На USB модема варирва от 10 до 20-25mbps през деня, а вечерта пада до 3-4 mbps download скорост,а плана е за 150 mbps на максимална скорост!
Темата е за това дали има някакъв алтернативен вариант за увеличаване на сигнала на модема. Имам предвид usb удължители или модеми които да усилват сигнала? 

Бях купил един 10 метров удължител, но той не става защото явно е само за обикновенни устройства като клавиатура, мишка и подобни. 
Ще съм ви много благодарен, ако помогнете!

Разрешен от Corvax

тва е от времето

или сте писали  лоши коментари  по  соц  мрежите за държавните чантажии и ви съботират  интернет връзката   с дос атаки 

• Автор
преди 3 минути, Banesc написа:

тва е от времето

или сте писали  лоши коментари  по  соц  мрежите за държавните чантажии и ви съботират  интернет връзката   с дос атаки 

Или давайте някакво решение или изобщо не коментирайте! 
Даже нямаше смисъл да отговоряте! 

• Автор
преди 39 минути, Raze написа:

Занеси модема при оператора за диагностика, може да се наложи да го сменят.

Говорих с оператор. За смяна на модема искат преподписване на договор!

• Решение

Щом е от времето на Теленор, вероятно е 3G модем? Ако е някое старо ZTE, много е възможно да не поддържа някакви честотни бандове.

Достъпът до Интернет през базовите станции е с най-нисък приоритет, с по-висок са гласовите данни. Т.е., по-важно е да можеш да се обадиш на бърза помощ, пожарна, линейка, отколкото да гледаш YouTube. По тази причина, ако клетката е по-натоварена с разговори, напълно е възможно (а то и реално се случва) пролускателната способност за достъп до Интернет на клетката да се свива до нула. Всичко зависи от моментното натоварване на станцията.

Тези модемчета е хубаво да стоят вдигнати вертикално или да лежат хоризонтално. Много зависи от поляризацията на антените на базовата станция. Също така, това са високочестотни сигнали с висока отражаемост. В пространството в стаята има "тъмни" зони, където сигналът се поглъща или самоунищожава. Няколко сантиметра встрани от тази зона, нивото на сигнала може да скочи4-5 пъти. Понеже радиовълните не светят, няма как да видиш с очи къде сигналът е силен. Просто хващаш лаптопа и се разхождаш из стаята. В софтуера за управление на модема, който си инсталирал, обикновено има "мерилка" на сигнала. Отваряш я, гледаш и почваш да обикаляш стаята, докато си намериш поле, в което сигналът рязко скача нагоре.

USB-кабел можеш да удължиш ефективно на не повече от 3 метра, с наистина качествен удължител (с изцяло медни проводници, по 24AWG сечение на проводник, гъста и здраво запоена ширмовка в двата края, позлатени пинове по USB-терминалите, феритен дросел около кабела ... такива в България не се продават, поради изключително слаб интерес към тях). Ако искаш удължител, търсиш метър, метър и петдесет, но не повече.

Виж какъв е модемът ти, потърси му спецификациите в Интернет и ако не отговаря на очакванията ти, в OLX много често се намират операторски модеми, или направо отключени такива, на нормални цени. Щом си плащаш за скорост до 150Mbps, това означава, че ти трябва минимум 6-та категория 4G модем. По спецификация, клас LTE6 носи 150Mbps надолу и 50Mbps нагоре. Доколко вече локалната клетка на оператора ще може да ти ги осигури там, където живееш, зависи от милион фактори.

• Автор
преди 4 минути, Rammkopf написа:

Щом е от времето на Теленор, вероятно е 3G модем? Ако е някое старо ZTE, много е възможно да не поддържа някакви честотни бандове.

Тези модемчета е хубаво да стоят вдигнати вертикално или да лежат хоризонтално. Много зависи от поляризацията на антените на базовата станция. Също така, това са високочестотни сигнали с висока отражаемост. В пространството в стаята има "тъмни" зони, където сигналът се поглъща или самоунищожава. Няколко сантиметра встрани от тази зона, нивото на сигнала може да скочи4-5 пъти.

USB-кабел можеш да удължиш ефективно на не повече от 3 метра, с наистина качествен удължител (с изцяло медни проводници, по 24AWG сечение на проводник, гъста и здраво запоена ширмовка в двата края, позлатени пинове по USB-терминалите, феритен дросел около кабела ... такива в България не се продават, поради изключително слаб интерес към тях). Ако искаш удължител, търсиш метър, метър и петдесет, но не повече.

Виж какъв е модемът ти, потърси му спецификациите в Интернет и ако не отговаря на очакванията ти, в OLX много често се намират операторски модеми, или направо отключени такива, на нормални цени. Щом си плащаш за скорост до 150Mbps, това означава, че ти трябва минимум 6-та категория 4G модем. По спецификация, клас LTE6 носи 150Mbps надолу и 50Mbps нагоре. Доколко вече локалната клетка на оператора ще може да ти ги осигури там, където живееш, зависи от милион фактори.

Благодаря Ви за изчерпателният отговор! 
Като цяло предположих, че този модем  е възможно да не поддържа бърза връзка. 
Ще съм ви благодарен, ако ми предложите линкове към такива удължители!
Другият вариант е да си закупя стандартен 4G Wi-Fi модем, но са ми малко съмнителни!

преди 37 минути, KralskiBG2 написа:

Другият вариант е да си закупя стандартен 4G Wi-Fi модем, но са ми малко съмнителни!

Tp-link TL-MR6400 работи чудесно при мен, в амазон.де ще го намериш и ще ти го пратят до бг.

преди 2 часа, KralskiBG2 написа:

Това е най-добрият вариант, по принцип. Така всички устройства в домакинството ще могат да използват мобилната връзка. Няма нищо съмнително в тях. :)

Иначе, USB-екстендърите ми са на този производител. Макар да не идват с феритен дросел, са читаво изпълнение. Ферити се продават по магазините за електронни компоненти и се подбират по диаметър. Има ги в Елимекс, могат да се поръчват и от AliExpress. Не са задължителни, но са силно желателни, предимно за USB3.0.

• Автор
преди 50 минути, Rammkopf написа:

Това е най-добрият вариант, по принцип. Така всички устройства в домакинството ще могат да използват мобилната връзка. Няма нищо съмнително в тях. :)

Иначе, USB-екстендърите ми са на този производител. Макар да не идват с феритен дросел, са читаво изпълнение. Ферити се продават по магазините за електронни компоненти и се подбират по диаметър. Има ги в Елимекс, могат да се поръчват и от AliExpress. Не са задължителни, но са силно желателни, предимно за USB3.0.

Ясно. Мисля, че взех решение какво да направя! Благодаря за съветите! 😁

И в качеството ти на перфектен егоист използвач, не се прекарвай да го споделиш тука, та да не може никой да се възползва от твоя опит.
Ама те тия фалшиви никове еднодневки са ви за това де, срам ви е да питате от основния ви ник и се криете зад друг.

на 3.01.2025 г. в 17:38, Rammkopf написа:

Леле мале, по сукаците, по върбите ... не става ли по български "USB-екстендърите" на USB-удължители?

kabel

Фантастичен рендер!
Двоен екран! Екран в екрана, че и заземление!? Фотошоперът отработва на 100% купата с ориз, но се е престарал. И поредна издънка, за чий праз изографисал в ядрото 12 проводника? За USB3.0 са нужни 9 отделни проводника, а иконом-класа предлага с 8 проводника. Странен цвят на медта - все едно сребърна баня. Цветовата маркировка някак си я налучкал, но да бе срезал подобен кабел и се вгледа как са усукани чифтовете по цвят и предназначение. Без аутопсия на кабела, това за мен е една шаренийка за плоскоземци.

"феритен дросел" не е в този филм, а е феромагнитен пръстен. И ако кабела е с метална оплетка по цялата дължина, феромагнитния пръстен е безсмислен. Защо? Фарадей го е обяснил. Металната оплетка е свързана в двата края към общия проводник и екранира от външни елекромагнитни прониквания. Феромагнитния пръстен е селска икономия на производителя и го има от кумова срама. По-ефективен е на изхода на токоизправители, отколкото при USB3.0. По спецификация на USB на входа на портовете висят керимики от 90pF, за да гасят паразитни прониквания.

Феритен дросел участва в синхронни преобразуватели на постояннотоково напрежение или на входа на импулсни изправители в ролята на синфазен филтър.

преди 14 часа, Profruit написа:

"феритен дросел" не е в този филм, а е феромагнитен пръстен.

Феромагнитен пръстен имах предвид, точно така. Благодаря за поправката. Разбрал си какво имам предвид.

И поредна издънка, за чий праз изографисал в ядрото 12 проводника? За USB3.0 са нужни 9 отделни проводника, а иконом-класа предлага с 8 проводника.

Имаш 2 SS трансмитера и 2 SS приемника, всяка SS двойка е усукана с един заземителен проводник като инерционна двойка (в случая, по-скоро двойка и половина) и екранирана, за да елиминира crosstalk-а в самия кабел. Същия подход предприеха и при SATA-III, за "изчистване" на сигнала, за да постигнат двойно по-високите скорости. А тези 2 жила, в средата на кабела, вероятно са стоманени жилки за подсилване на самия кабел на опън. В 6-та категория ethernet за тази цел се използва платмасова "кръстачка" за уякчаване на кабела и ограничаване възможността му за усукване.

Без аутопсия на кабела, това за мен е една шаренийка за плоскоземци.

Заповядай да закупиш един кабел и да му направиш аутопсия със снимки + детайлен анализ. Аз ще съм първият ти фен в темата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.