Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Windows 7

Featured Replies

Здравейте,
Имам въпрос относно Windows 7. Знам, че официалната поддръжка на тази операционна система е прекратена, но се интересувам дали все още е подходяща за използване в определени ситуации. Разполагам с лаптоп HP 250 G4 със следните характеристики: 120 GB SSD, 8 GB RAM и двуядрен процесор Intel с честота 1.6 GHz. Целта ми е да го използвам за по-стари игри, като CS 1.6 GTA San Andreas и ще го ползва предимно дете на 6г, но Windows 10 изглежда прекалено тежък за тази машина.Според вас, по-добър избор ли е Windows 7 за тази конфигурация, или Windows 8.1 би бил по-удачен вариант? Ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети.

Поздрави!

преди 5 минути, Pecataa написа:

Здравейте,
Имам въпрос относно Windows 7. Знам, че официалната поддръжка на тази операционна система е прекратена, но се интересувам дали все още е подходяща за използване в определени ситуации. Разполагам с лаптоп HP 250 G4 със следните характеристики: 120 GB SSD, 8 GB RAM и двуядрен процесор Intel с честота 1.6 GHz. Целта ми е да го използвам за по-стари игри, като CS 1.6 GTA San Andreas и ще го ползва предимно дете на 6г, но Windows 10 изглежда прекалено тежък за тази машина.Според вас, по-добър избор ли е Windows 7 за тази конфигурация, или Windows 8.1 би бил по-удачен вариант? Ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети.

Поздрави!

Не е тежка 10ката особенно ако сложете LTSC било то 2019 или 2021.

Няма проблем да се ползва и windows xp, щом е за домашно ползване и за игри само, стига игрите да вървят под съответната ОС.

става  но някои игри в стем  няма да работят  и някои игри имат специални изисквания за уиндолс  10 

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Точен модел на процесора и на видео картата?

Сега с каква OS e? В официалния сайт на производителя, драйвери за коя OS има?

Intel Calereon n3050 1.60 1.60 видеото е вградено в момента е с Win 10 и в сайта на пройзводителя си има драйвери за 10-ка

преди 27 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не е тежка 10ката особенно ако сложете LTSC било то 2019 или 2021.

можели да ме насочиш или с линк от къде да изтегля тази версия ?

преди 1 минута, Pecataa написа:

Intel Calereon n3050 1.60 1.60 видеото е вградено в момента е с Win 10 и в сайта на пройзводителя си има драйвери за 10-ка

можели да ме насочиш или с линк от къде да изтегля тази версия ? сегашната е 10 home ?

преди 27 минути, Pecataa написа:

двуядрен процесор Intel с честота 1.6 GHz

С тоя умрелтяк Celeron N3050 всичко е мъка... 10 LTSC 2019 трябва да върви прилично.

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

С тоя умрелтяк Celeron N3050 всичко е мъка... 10 LTSC 2019 трябва да върви прилично.

тази версия която препоръчващ не е ли на Enterprise ?

преди 3 минути, Pecataa написа:

тази версия която препоръчващ не е ли на Enterprise ?

Да, но е по-оптимизирана от Home. Нищо не ти пречи да пробваш и със 7, след като има драйвери на сайта на НР.

Това освен с windows XP или някой олекотен линукс ще е мъка да се ползва. Дори и за игрите ще е много тегаво - ниски настройки, ниска резолюция и едвам ще има 20-30 кадъра. Защо мъчиш детето така, вземи му нещо по-добро. Втора употреба има много читави конфигурации за по 200-300 лева, дори и с видеокарти.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Да, но е по-оптимизирана от Home. Нищо не ти пречи да пробваш и със 7, след като има драйвери.

Има за 7? Къде го четем това?

Този лаптоп не е много за игри ... търсиш най-олекотения модифициран W10 - слагаш го, слагаш драйвери и пробваш как върви играта - ако не става - лаптопа се ползва само за клипчета в нета и игри които ще тръгнат - има много интересни малки игри които са определено нещо повече от CS и ще вървят дори на вграденото видео и слабия процесор.

• Автор

Ще пробвам тази версия която ми препоръчаха някой от колегите по горе за LTSC и ако е пак така тежак верочтно ще го сменя! 

Благодаря за съветите Бъдете здрави!

Ако имаш възможност, директно го сменяй и не си играй да го инсталираш. Но да не е със Celeron или Pentium B!
И Windows 10 LTSB 2015 да му сложиш, пак ще е мъка.

преди 4 минути, Pecataa написа:

Ще пробвам тази версия която ми препоръчаха някой от колегите по горе за LTSC и ако е пак така тежак верочтно ще го сменя! 

Ако триволтовия не ти е дал линк, свирни на лични.

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Дано теглиш точно каквото трябва...

Win-а който ми предложихте както и колегите по горе,върши прекрасна работа много по лек и по бърз Евала!

• 2 седмици по-късно...
преди 14 часа, b0ss777 написа:

Тури 10ка хоум ще тръгне без проблем 

Той ВЕЧЕ е "турил" каквото трябва. За 17 години регистрация в сайта, това е шестият ти опит да напишеш нещо, Браво!

• 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.