Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Климатик Finlux 12HI85DEUS

Featured Replies

Здравейте имам проблем с Климатика нов е на 4месеца Finlux 12HI85DEUS , 12000 охл/отопление BTU, A+++ , Инверторни системи. 

Та като работе примерно 2,3,4часа и спира лампичката дето пише градусите почва да премигва и се чува един много силен звук като пукане и съскане след2,3,4 минути се оправя и почва да работе добре и примерно след 3,4,5 часа пак същото това нормално ли е?? 

• Автор

Ама за силно пукане говоря щом в дълбок сън съм заспал и като чух се оплаших и се сабудих 

Моя също пука и съска при мъгла. Сега, не знам за теб какво означава силно пукане, но е нормално да пука и съска. Климатиците не понасят мъглата.

преди 6 минути, Сашко Сашев написа:

Ама за силно пукане говоря щом в дълбок сън съм заспал и като чух се оплаших и се сабудих 

Нали е гаранционен, обърнете към сервиза за диагностика и ремонт.

https://www.midea.bg/bg/blog/zassho-klimatikt-izdava-stranen-shum

Правят си някакви сервизни цикли, нормално е. Аз съм с Mitsubishi и Fujitsu, така правят. Един по-силно, друг по-слабо - конструктивно е, според модела. Като стане по-студено навън и се почва.

преди 7 минути, Corvax написа:

Като стане по-студено навън и се почва

Не е от студеното, от мъглата е. Mitsubishi и Fujitsu работят на много ниски температури, каквито в България вече няма. Аз съм с Panasonic, който е на светлинни години от Mitsubishi и Fujitsu, но съскането и пукането го прави само при мъгла, не при студ.

При работа на режим отопление, климатичната система в зависимост от влажността на въздуха, през определени периоди влиза в режим размразяванепрез този период вътрешният вентилатор върти стайния въздух и процеса продължава няколко минути. Процеса е свързан с допълнителен шум, предвид топлинните разширения и свивания на материалите. Като се има предвид, че пластмасовите детайли се произвеждат от рециклирани материали, подобни паразитни шумове са напълно нормални.

• Автор

Аз не мисля, че е от пластмасите може би както казват по горе е от мъглата дето размразява 

преди 8 часа, Сашко Сашев написа:

Здравейте имам проблем с Климатика нов е на 4месеца Finlux 12HI85DEUS , 12000 охл/отопление BTU, A+++ , Инверторни системи. 

Та като работе примерно 2,3,4часа и спира лампичката дето пише градусите почва да премигва и се чува един много силен звук като пукане и съскане след2,3,4 минути се оправя и почва да работе добре и примерно след 3,4,5 часа пак същото това нормално ли е?? 

Климатика влиза в режим на дефрост ,като при този процес се обръща процеса от затопляне на охлаждане ,вътрешния топлообменник се охлажда ,а този на външното твло се загрява за да се размрази (мъглити засилват процеса по обледяване и това води до по чести дефрости. Не прекъсвайте размразяването.

• Автор

Това беше мн полезно щото аз го гася и пак го пускам като стане така мисля, че е някъв проблем и като пука така силно мисля, че ще изгори нещо

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.