Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква камера за видеонаблюдение да си купя?

Featured Replies

преди 3 часа, jhoro написа:

Я се разходи из голям град и виж - къде са монтирани много камери.

Това не е упрек, а констатация.

Аз никога не съм твърдял, че всичките монтажници на камери са грамотни. Това е една друга тема. Аз казвам как се прави по принцип, не как го правят Пешо и Гошо де факто. :) Това е за камери за видеонаблюдение, за тях говоря за височината, че над 2,70 е безсмислено. А за системите за автоматичен пропуск и контрол на трафик, ъгълът е максиму 30 градуса и е съобразен с оптиката, както и с географията. Ако вдигнеш камерата прекалено нависоко, за да спазиш ъгъла ще трябва да снимаш по-отдалече. Ако районът е мъглив и нямаш съответната видимост, се налага да снимаш по-отблизо, което автоматично ти сваля и камерата по-ниско. Всичко това се мери, смята и тества.

преди 1 час, Corvax написа:

Аз никога не съм твърдял, че всичките монтажници на камери са грамотни. Това е една друга тема. Аз казвам как се прави по принцип, не как го правят Пешо и Гошо де факто. :) Това е за камери за видеонаблюдение, за тях говоря за височината, че над 2,70 е безсмислено. А за системите за автоматичен пропуск и контрол на трафик, ъгълът е максиму 30 градуса и е съобразен с оптиката, както и с географията. Ако вдигнеш камерата прекалено нависоко, за да спазиш ъгъла ще трябва да снимаш по-отдалече. Ако районът е мъглив и нямаш съответната видимост, се налага да снимаш по-отблизо, което автоматично ти сваля и камерата по-ниско. Всичко това се мери, смята и тества.

Благодаря за обяснението и добрия тон!

преди 1 час, jhoro написа:

Благодаря за обяснението и добрия тон!

Радвам се, ако съм бил полезен.

• 1 месец по-късно...

Камерите от алиекспрес на цени до около 100лв са пълна трагедия. Има някакви обявени 8 мегапиксела, но с кофти оптики, което прецаква всичко. Отделно с тези приложения от рода на iCsee си е жива мъка с реклами и простотии. Заложи на нещо от доказан производител на камери за видеонаблюдение. Имам две китайски по 8 мегапиксела и с учудване установих, че 2 мегапиксела камера на dahua вади по-добро качество на картината. Всичко над 10 метра си иска и обектив 3.6мм, масово са с 2.8мм което не ти е оферта. 

Насочи се към бюджетните варианти на dahua picoo или imou cruiser.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! Какви са варианти за поставяне на камера за видеонаблюдение на място където няма Интернет? 

преди 5 минути, Galina Gileva написа:

Здравейте! Какви са варианти за поставяне на камера за видеонаблюдение на място където няма Интернет? 

Достъпа до интернет ти осигурява възможност за дистанционно наблюдение на обекта, когато не си там. Всичко останало е стандартно - когато устройството за мониторинг /телефон, таблет, РС/ е в мрежата в която е камерата, имаш пълен достъп

преди 11 минути, Galina Gileva написа:

Ако изобщо няма Интернет достъп  - ще имате off line камера, която може са записва на карта памет, DVR а други.

А става ли, ако взема рутер със слот за сим карта и поставя карта с предплатени нтернет....?

преди 14 минути, Galina Gileva написа:

А става ли, ако взема рутер със слот за сим карта и поставя карта с предплатени нтернет....?

По принцип е възможна схема. Стига избраната камера да имат облачна услуга. Вече за колко време ще стигне трафика и дали скоростите ще са достатъчни за нормално "гледане" е друг въпрос

преди 37 минути, teo-glavata написа:

По принцип е възможна схема. Стига избраната камера да имат облачна услуга. Вече за колко време ще стигне трафика и дали скоростите ще са достатъчни за нормално "гледане" е друг въпрос

Стана малко като вица

Spoiler

Студент, не знаещ нищо се явява на изпит и професора му казва:
- Ще ти задам един въпрос.Отговориш ли ми тройка. Колко стъпала има пред входа на университета?
Студентът се замислил и отговорил.
- Много.
- Колко много?
- Ааа, това е втори въпрос.

преди 8 минути, jhoro написа:

Стана малко като вица

Затвори скритото съдържание

Студент, не знаещ нищо се явява на изпит и професора му казва:
- Ще ти задам един въпрос.Отговориш ли ми тройка. Колко стъпала има пред входа на университета?
Студентът се замислил и отговорил.
- Много.
- Колко много?
- Ааа, това е втори въпрос.

Студента е абсолютно прав! Какъвто въпроса, такъв и отговора

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.