Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг система около 2000 лв

Featured Replies

Привет! 

Търся помощ за система около 2к. Може да надхвърлим бюджета, но не прекалено. Предпочитанието ми е да е с повечко рам и без амд компоненти.

Харддиск и ссд имам, но бих сложил още едно ссд.

Захранването може и да е над нужното ако реша да ъпгрейдвам в бъдеще.

Благодаря предварително! 

преди 23 минути, slow! написа:

Привет! 

Търся помощ за система около 2к. Може да надхвърлим бюджета, но не прекалено. Предпочитанието ми е да е с повечко рам и без амд компоненти.

Благодаря предварително! 

За какво ще се използва конфигурацията?

преди 2 минути, Velcho Andreev написа:

За какво ще се използва конфигурацията?

Цитат

Гейминг система около 2000 лв

преди 39 минути, slow! написа:

без амд компоненти

?!? В момента това е най-доброто, интересно защо не го искаш?

Поне откъм процесори. За видеокарта с този бюджет може и Nvidia.

• Автор
преди 59 минути, Raze написа:

?!? В момента това е най-доброто, интересно защо не го искаш?

Поне откъм процесори. За видеокарта с този бюджет може и Nvidia.

Текущата ми система е с амд, но брах много и разнообразни ядове с нея. Не че интелите преди това не са ми правили номера, но машината в момента ми докарва депресия. Не бих дал пари за амд отново освен ако не са единствения възможен избор.

Не знам каква ти е конфигурацията и какви са ти 'ядовете', но ако е от преди Zen поколението, в момента нещата са коренно различни.

преди 1 час, Raze написа:

Не знам каква ти е конфигурацията и какви са ти 'ядовете', но ако е от преди Zen поколението, в момента нещата са коренно различни.

Много малки познания имаш

преди 13 часа, slow! написа:

Привет! 

Благодаря предварително! 

Здравей,

Моите лични предпочитания са за АМД, но щом си решил да е Интел не бих се наел да те разубеждавам. Удоволствието да имаш нова конфигурация, съобразена с личните предпочитания понякога е несравнимо удоволствие, пък било подплатено ако щете дори и от плацебо ефекта.

1. Intel Raptor Lake Core i5-14400F

2. MSI B760 GAMING PLUS WIFI

3. Kingston 32GB 6000MT/s DDR5 CL30 DIMM (Kit of 2) FURY Beast

4. Lexar® 500GB High Speed PCIe Gen 4X4 M.2 NVMe

5. Монтажна рамка Thermalright LGA1700-BCF

6. Palit RTX 4060 Infinity 2 8GB GDDR6

7. Захранващ блок FSP Group Hydro K PRO 750

8. Thermalright охладител CPU Cooler Assassin Spirit 120 EVO A-RGB

9. DeepCool Кутия Case ATX - MATREXX 55 MESH V4 C

Общо: 2085.86лв.

Директен линк към количката

Към цената е включено безплатно сглобяване, обновяване на БИОС с последна версия, основни настройки в БИОС, инсталиране на операционна система и драйвъри, тестсване за стабилност и доставка.

Мамайко, инджинеро стана и доктор... Къде е @adersa  да те похвали ?

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

6. Palit RTX 4060 Infinity 2 8GB GDDR6

Тая видео карта няма да се справи с повечето нови игри, а тия 8 ГБ съвсем няма да му стигнат. Нещо по-сериозно му трябва и тук вече ще трябва да се обърне към AMD видео карта, защото за тия пари Nvidia няма да се намери.

преди 2 минути, plmen88 написа:

Тая видео карта няма да се справи с повечето нови игри, а тия 8 ГБ съвсем няма да му стигнат. Нещо по-сериозно му трябва и тук вече ще трябва да се обърне към AMD видео карта, защото за тия пари Nvidia няма да се намери.

Дай пример с коя игра няма да се справи?

преди 8 минути, Raze написа:

Дай пример с коя игра няма да се справи?

Елементарни игри като Forza Horizon 5 и Forza Motorsport, при които ако иска стабилни 60 кадъра, с тази карта няма да ги получи. Паметта също няма да му стигне. И двете игри дърпат по 10-11 ГБ видео рам.

Говорим за максимални настройки.

Дай да видим как пък няма с тази карта на FH5 да изкара 60+ кадъра на максимални настройки? И защо се обърна от 'няма да се справи с повечето нови игри' на 'стабилни 60 кадъра'? Картата е предостатъчна за всяка игра, дори за 2К и 4К резолюция, като се понамалят настройките на някои игри и се ползва DLSS/FSR. Реално има игри, в които дори и най-мощната за момента RTX 5090 не може да докара стабилни 60 кадъра на 4К и максимални настройки. според теб и тя ли не е достатъчна?

NVIDIA GeForce RTX 5090 Founders Edition Review & Benchmarks: Gaming, Thermals, & Power | GamersNexus

Ето тук дори не са максимални настройките:

GN%20GPU%20Benchmark%20_%20Cyberpunk_%20Phantom%20Liberty%20%284K_RT%20Medium%29%20_%20GamersNexus-4x_foolhardy_Remacri_0.png.webp

А и RTX 4060 няма проблем с подкарване на FH5 на максимални настройки на 1080p и 2K, вече на 4K се затруднява с 60 кадъра, но като се намалят настройките и това ще стане:

@Raze Не можеш да ме убедиш, че тези 8 ГБ видео рам ще му стигнат. Точно след няколко месеца вече ще съжалява, че не е взел нещо с повече памет. 

преди 8 минути, NovakJ написа:

Моето предложение. 

Захранването е доста старо и не е модулно, това в горната връзка е по-добро на @Gaming_Solutions. Също и охладителя бих го сменил с този: Thermalright Thermalright охладител CPU Cooler Phantom Spirit 120 SE - Dual-Tower - LGA1851/LGA1700/AM5 - няма конкуренция за цената си, даже мисля другата седмица да си поръчам един, тук е на по-добра цена:
Охлаждане Thermalright Phantom Spirit 120 SE от Vario.bg

или със светещи вентилатори за +4 лв: Охлаждане Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB от Vario.bg

преди 1 минута, plmen88 написа:

@Raze Не можеш да ме убедиш, че тези 8 ГБ видео рам ще му стигнат. Точно след няколко месеца вече ще съжалява, че не е взел нещо с повече памет. 

Единствено с това мога да се съглася. И аз много се ядосвам, че моята RTX 3070 е само с 8 ГБ VRAM, но това е за момента. Само че аз я мъча на 4K на OLED-а, на монитора с 2560x1080 нямам проблеми дори и на високи настройки.

преди 6 минути, NovakJ написа:

Интелските видео карти са добро решение. Обаче имат все още какво да изпипват по драйверите си, което някъде може да е проблем.

току-що, plmen88 написа:

Интелските видео карти са добро решение. Обаче имат все още какво да изпипват по драйверите си, където някъде може да е проблем.

Аз малко съм песимист за тези видеокарти. Преди имаха доста проблеми със стари игри, не знам колко са ги оправили. А и все още са ми съмнителни.

Намерих тест между двете видео карти на Intel B580 и RTX 4060 с процесор Intel и тестват на различни резолюции при максимални настройки.

Все пак RTX 4060 поддържа по-доброто за момента DLSS, както и Nvidia frame generation. Дори dlss 4.0 ще е достъпно и за по-старите от 5xxx RTX серии видеокарти.

DLSS 4 just came to your old GPU: here's what you can use | Digital Trends

Ако ще е Intel, 12-та генерация i5 за към 230 пари е за предпочитане според мен. Така ще може да се вземе 4060 Ti. Има и втора ръка I7 - 12700KF на цената на 14400F.

Въпросната игра Forza Horizon 5 при extreme настройки на графиката поддържа с 14400 + 4060 стабилни над 100 кадара в секунда при FullHD резолюция. Интел свършиха страхотна работа с Arc B580, но това за мен си е все още карта за ентусиасти, които не ги е страх да експериментират. Може би ще мине още доста време за да препоръчам интелска карта на casual потребител. Аз лично като излезе доста се двоумях дали да не си я взема за да си поиграя малко с нея, но за жалост съм притиснат с времето. Иначе шапка свалям на Интел, пуснаха страхотен продукт на добра цена, просто имат още работа за доизчистване.

на 25.01.2025 г. в 21:56, slow! написа:

Текущата ми система е с амд, но брах много и разнообразни ядове с нея. Не че интелите преди това не са ми правили номера, но машината в момента ми докарва депресия. Не бих дал пари за амд отново освен ако не са единствения възможен избор.

Амд сега не е като амд преди! Всичко се мени година за година. Аз съм с АМД от 3 години и пак бих купил АМД ако трябваше днес!

преди 18 часа, Gaming_Solutions написа:

Интел свършиха страхотна работа с Arc B580, но това за мен си е все още карта за ентусиасти, които не ги е страх да експериментират. 

За декември е най-продаваната видео карта от ниския клас в Амазон. Явно има много ентусиасти които не ги е страх да експериментират. По-евтина е от 4060, с повече РАМ, 192 бит. шина, модел декември 2024г. и в повечето игри по-добра. Аз ако трябва да направя избор за тези пари .... ще я взема!

НВидиа да си оправят цените, като нямат конкуренция се оливат. За една платка десет на двадесет сантиметра искат 5000 лева....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.