Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйвери за HP DeskJet 2710e на Windows 7 (Dell Optiplex 755)

Featured Replies

Здравейте,

Имам сериозен проблем с принтера си HP DeskJet 2710e и се надявам някой да може да ми помогне. Опитвам се да инсталирам драйвери за принтера на стар компютър Dell Optiplex 755, който работи с Windows 7. За съжаление не успявам да намеря съвместим драйвер който да работи правилно.  Има и проблем че новите версии на Windows нямат драйвери (звук, видео, чипсет, памет ) за тази компютърна система.

Опитах да изтегля най-новите драйвери от официалния сайт на HP, но изглежда че нещо не успявам да ги инсталирам както трябва. Или е най-добре да имам универсален драйвер. Питах ChatGPT и Gemini AI , но нещо не успявам да направя както трябва. Пробвах тези - Драйвери

Някой има ли идея какво мога да направя? Може ли да препоръчате алтернативен драйвер или начин да настроя принтера да работи на Windows 7? Бих се радвал на всякакви предложения  тъй като принтерът ми е необходим за работа.

Опитах се да го стартирам през телефона тъй като този принтер има опция за Wi-Fi, но просто е много сложна процедурата. Най-добре е с компютър да се работи.

Благодаря предварително за помощта!

Какво точно се случва като се инсталира официалния софтуер - HP Easy Start Printer Setup Software?
HP DeskJet 2710e All-in-One Printer Software and Driver Downloads | HP® Support

• Автор

На мен ми трябват самите драйвери без целият им софтуер. Аз не искам тези големи софтуери. Трябва ми само драйвера.

Ето какво се случва когато изтегля и пробвам да инсталирам  HP Easy Start Printer Setup Software.

Просто не искам тези големи софтуери, които искат много допълнителни пакети и зависимости. Трябва ми самият драйвер!

1.PNG

222.PNG

Долу има и едно друго - HP Easy Start Printer Setup Software – Offline Use Only - това инсталира ли се?

Webview 2 runtime го потърси в гугъл как се инсталира за windows 7, не четеш ли какво пише?

преди 2 часа, Triple M написа:

Може ли да препоръчате алтернативен драйвер или начин да настроя принтера да работи на Windows 7?

По принцип е най-добре да се теглят драйвери от страницата на производителя. Но за в случаи като твоя - DriverMax . Програмата разполага със собствена база драйвери, сканира компютъра, и намира остарели или липсващи драйвери. С безплатната версия може да се инсталират до два на ден. Ще ти е напълно достатъчно.

• Автор
преди 7 минути, Rudy M. написа:

По принцип е най-добре да се теглят драйвери от страницата на производителя. Но за в случаи като твоя - DriverMax . Програмата разполага със собствена база драйвери, сканира компютъра, и намира остарели или липсващи драйвери. С безплатната версия може да се инсталират до два на ден. Ще ти е напълно достатъчно.

DriverMax е  за съвсем други цели. На мен ми трябва драйвера. само драйвера

преди 15 часа, Rudy M. написа:

Програмата разполага със собствена база драйвери, сканира компютъра, и намира

Твоето описание нещо тотално се разминава с това на производителя-става дума за запис на наличните драйвери и използването му при преинсталация.

Екранна снимка 2025-01-29 134401.png

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Твоето описание нещо тотално се разминава с това на производителя-става дума за запис на наличните драйвери и използването му при преинсталация.

Екранна снимка 2025-01-29 134401.png

Описанието е непълно. Аз съм ползвал тази програма точно за това, което казвам, че може да прави. Иначе не бих я препоръчал.

на 28.01.2025 г. в 19:07, Triple M написа:

Здравейте,

...

Hardware ID на принтера, моля.

• Автор

Пробвах да го подкарам под линукс, но нищо. Пробвах да принтирам от мобилен телефон пак нищо въпреки че имаше успешно свързване с Wi Fi.

Ако пиша на HP дали ще ми дадат самият драйвер. Дайте ми съвет каква да правя или направо да го хвърлям на боклука.

Просто не ми се занимава със самият драйвер още купища други софтуери да се инсталират.

преди 2 часа, Triple M написа:

Пробвах да го подкарам под линукс, но нищо. Пробвах да принтирам от мобилен телефон пак нищо въпреки че имаше успешно свързване с Wi Fi.

Ако пиша на HP дали ще ми дадат самият драйвер. Дайте ми съвет каква да правя или направо да го хвърлям на боклука.

Просто не ми се занимава със самият драйвер още купища други софтуери да се инсталират.

В софтуерния пакет HPEasyStart-16.2.4-DJ2700_51_4_4865_Webpack го има драйвъра за W7.

image.jpeg.f26a0a241bf0fa983eea5c3ccfde5f3c.jpeg

Инсталирай си го ръчно, само него

• Автор
на 3.02.2025 г. в 6:06, teo-glavata написа:

В софтуерния пакет HPEasyStart-16.2.4-DJ2700_51_4_4865_Webpack го има драйвъра за W7 .Инсталирай си го ръчно, само него

Проблема е че забравих как става. Имам нужда от помощ. Надявам се че този път ще стане. Съжалявам за покупката на този принтер.

преди 17 минути, Triple M написа:

Проблема е че забравих как става

Или не знаеш!? Разопаковай сваления .exe файл с помощта на 7zip примерно. В диспечера на устройства намери принтера и му актуализира драйвъра от папката, където си разопаковаш. 

• Автор

Направих го, но няма ефект.

В свойствата на самият принтер актуализирах драйвера. Пак нищо.

Пробвах функцията на windows за поправка при грешки, но нищо. Просто принтера е калпав. Кво да се прави. 

преди 3 минути, Triple M написа:

Просто принтера е калпав. Кво да се прави. 

На калпавия водолаз, водораслите му пречат! Хората са ти дали софтуерен пакет, който те води стъпка по стъпка в процеса, ама не..... И какъв толкова допълнителен софт се инсталира? Не ти ли стига до акъла, че има и чисто сервизни пакети, които са необходими за нормална работа на устройството? След инсталацията, просто можеш да деинсталираш софтуера за скенера, ако няма да го ползваш].

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.