Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

запояване на аудио кабели

Featured Replies

Здравейте,искам да попитам някой който е добре запознат при запояване на кабели,понеже ми трябва кабел от едната страна чинчове или стерео жак а от другата страна да е петица,направих си такъв кабел но съм запоил двата на 4 и 5 пин тоест на последните два в дясно,кабела работи много добре но само дава aut. а като ги разменя на 1 и 2 първите два в ляво само дава IN, та въпроса ми е ако направя по един мост между 1 и 4, 2 и 5 за да работи на IN и  AUT  дали няма да окаси и да прицакам нещо или да си направя два кабела единия да IN  а другия AUT

преди 12 минути, джеки написа:

Здравейте,искам да попитам някой който е добре запознат при запояване на кабели,понеже ми трябва кабел от едната страна чинчове или стерео жак а от другата страна да е петица,направих си такъв кабел но съм запоил двата на 4 и 5 пин тоест на последните два в дясно,кабела работи много добре но само дава aut. а като ги разменя на 1 и 2 първите два в ляво само дава IN, та въпроса ми е ако направя по един мост между 1 и 4, 2 и 5 за да работи на IN и  AUT  дали няма да окаси и да прицакам нещо или да си направя два кабела единия да IN  а другия AUT

Входа (in) и изхода (out) са с различно предназначние ,каква е целта и какво е устройството?

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

Входа (in) и изхода (out) са с различно предназначние ,каква е целта и какво е устройството?

едното е дек с жак чинчове а дгото е касетофон но е стар модел и е само с петица,този с петицата дава при първия случай както съм обяснил и приема след като сменя кабелите на пиновете,целта ми е с един кабел да приема и дава а не да правя два кабела,защото на 1 и 2 пин дава както казах а на 4 и 5 приема,на третия е масата

преди 1 минута, джеки написа:

едното е дек с жак чинчове а дгото е касетофон но е стар модел и е само с петица,този с петицата дава при първия случай както съм обяснил и приема след като сменя кабелите на пиновете,целта ми е с един кабел да приема и дава а не да правя два кабела,защото на 1 и 2 пин дава както казах а на 4 и 5 приема,на третия е масата

не че ми се занимава да правя и за целта съм си купил нови кабели но ги продават само AUT

преди 6 минути, джеки написа:

Дека (касетофона ) свързваш с петица към чинч с входове и изходи към ресивър /усилвател обозначен като  Tape, дака свързваш към ресивър /усилвател към входа CD или AUX, след това ще имаш към дека и входен сигнал и изход.

• Автор
преди 6 минути, AAUUXX написа:

Дека (касетофона ) свързваш с петица към чинч с входове и изходи към ресивър /усилвател обозначен като  Tape, дака свързваш към ресивър /усилвател към входа CD или AUX, след това ще имаш към дека и входен сигнал и изход.

Благодаря ще пробвам

преди 59 минути, джеки написа:

Според мен няма да има проблем да го направиш с мостчета между In и Aut на 5-та.

Напротив има, ако трябва да го направиш кабела както трябва ти трябва отделни два кабела за вход и още два за изход или от DIN 5-ца към 4 RCA жака

https://soundsheavenly.com/bang-olufsen/154-5-pin-din-to-4-x-rca-input-and-output-cable-for-bo-naim-quad.html

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Според мен няма да има проблем да го направиш с мостчета между In и Aut на 5-та.

благодаря,точно това направих тъй като смених кабелите на пиновете започна да приема,дори направих запис от радиото на ресивъра към касетофона и стана перфектно,но станаха два кабела единия за аут а другия за IN но за да не сменям кабелите направих по един мост от първите два и последните два а в средата си остава масата така кабела дава и приема сигнал,между друтото тези кабели ги продават само с троен кабел и са запоени за аут плюс това са капсаловани и не подлежат на промяна за  това го направих от стар кабел на които се разтлобяват буксите,отворих също така една петица от двата края (петица-петица) останала от времето и там са свързани с петорен кабел към всички пинове за да може да се ползва едновременно за AUT и  IN.        Благодаря на всички за съветите които ми дадоха

преди 14 минути, ined написа:

Напротив има, ако трябва да го направиш кабела както трябва ти трябва отделни два кабела за вход и още два за изход или от DIN 5-ца към 4 RCA жака

https://soundsheavenly.com/bang-olufsen/154-5-pin-din-to-4-x-rca-input-and-output-cable-for-bo-naim-quad.html

Този 5 пинов кабел който сте качили е много хубав но на 50 лева не е ли малко множко,защото кабели стерео жак - петица е 3,20 лв а чинчове - петица са 5,69  петица - петица  6 лева,ако на няко му ттрябва има всякакви кабели под 6 лева

на 31.01.2025 г. в 11:22, AAUUXX написа:

По горе в поста си дадох линк към спецификациите на усилвателя тоест  2х20W при 8 ома.

този пет пинов кабел може да се направи,купуваш си 4 чинча и една петица които продават без кабели те са по левче значи за пет лева работа + два метра кабел  и за няма 10 лева си го правиш

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Входните и изходните сигнали са съвсем различни по амплитуда и съпротивление, за да се правят 'мостчета' на Din куплунг - петица. По света няма такава практика, но в България всичко може.

преди 1 час, джеки написа:

благодаря,точно това направих тъй като смених кабелите на пиновете започна да приема,дори направих запис от радиото на ресивъра към касетофона и стана перфектно,но станаха два кабела единия за аут а другия за IN но за да не сменям кабелите направих по един мост от първите два и последните два а в средата си остава масата така кабела дава и приема сигнал,между друтото тези кабели ги продават само с троен кабел и са запоени за аут плюс това са капсаловани и не подлежат на промяна за  това го направих от стар кабел на които се разтлобяват буксите,отворих също така една петица от двата края (петица-петица) останала от времето и там са свързани с петорен кабел към всички пинове за да може да се ползва едновременно за AUT и  IN.        Благодаря на всички за съветите които ми дадоха

Този 5 пинов кабел който сте качили е много хубав но на 50 лева не е ли малко множко,защото кабели стерео жак - петица е 3,20 лв а чинчове - петица са 5,69  петица - петица  6 лева,ако на няко му ттрябва има всякакви кабели под 6 лева

този пет пинов кабел може да се направи,купуваш си 4 чинча и една петица които продават без кабели те са по левче значи за пет лева работа + два метра кабел  и за няма 10 лева си го правиш

Провери в Елимекс. Имаше готови по 5-6 лева.

Кабела дето съм го дал е само примерен, разбира се че ако се потърси ще се намери по-евтин, или може да се направи подобен кабел. 

ще изгърмят кондензаторите

има си   схема

ако си изобретил нещо ново пусни патент 

но по е вероятно да си направил някоя  глупост

преди 16 часа, Andy52 написа:

Входните и изходните сигнали са съвсем различни по амплитуда и съпротивление, за да се правят 'мостчета' на Din куплунг - петица.

В неговия случай няма проблем, защото няма как едновременно да възпроизвежда и да записва на касетофона.

• Автор
на 3.02.2025 г. в 4:41, Banesc написа:

ще изгърмят кондензаторите

има си   схема

ако си изобретил нещо ново пусни патент 

но по е вероятно да си направил някоя  глупост

реших да го направя както трябва за по сигурно,понеже ми трябваха кабели  от едната страна чинчове от другата петица а другия от едната стерео жак от другата петица за това си купих не са скъпи но заводски са направени петицата  само да дава  а на мен ми тряваше петицата да приема,и след като установих каква е работата понеже вътре вървяха само тройка кабели а не петорка отворих буксите  двата кабела бяха запоени на двата пина в дясно аз ги преместих на пиновете в ляво а в средата си остава масата,пробвах ги днес и двата кабела приемат без проблем дори направих запис от компютара на касетофона,станаха страхотни записи с много добро качество на звук

току-що, джеки написа:

реших да го направя както трябва за по сигурно,понеже ми трябваха кабели  от едната страна чинчове от другата петица а другия от едната стерео жак от другата петица за това си купих не са скъпи но заводски са направени петицата  само да дава  а на мен ми тряваше петицата да приема,и след като установих каква е работата понеже вътре вървяха само тройка кабели а не петорка отворих буксите  двата кабела бяха запоени на двата пина в дясно аз ги преместих на пиновете в ляво а в средата си остава масата,пробвах ги днес и двата кабела приемат без проблем дори направих запис от компютара на касетофона,станаха страхотни записи с много добро качество на звук

ако се пуснат още два кабела към петицата говоря за буксата понеже както казах по горе вътре въвят тройка,тогава кабела може да се ползва  за IN и AUT защото с троен кабел е или само IN или само AUT  ако някой не е разбрал какво точно казах да пише ще обясня по подробно и ще можете да си правите записи от където си искате. Поздрави

преди 11 минути, джеки написа:

реших да го направя както трябва за по сигурно,понеже ми трябваха кабели  от едната страна чинчове от другата петица а другия от едната стерео жак от другата петица за това си купих не са скъпи но заводски са направени петицата  само да дава  а на мен ми тряваше петицата да приема,и след като установих каква е работата понеже вътре вървяха само тройка кабели а не петорка отворих буксите  двата кабела бяха запоени на двата пина в дясно аз ги преместих на пиновете в ляво а в средата си остава масата,пробвах ги днес и двата кабела приемат без проблем дори направих запис от компютъра на касетофона,станаха страхотни записи с много добро качество на звук

ако се пуснат още два кабела към петицата говоря за буксата понеже както казах по горе вътре въвят тройка,тогава кабела може да се ползва  за IN и AUT защото с троен кабел е или само IN или само AUT  ако някой не е разбрал какво точно казах да пише ще обясня по подробно и ще можете да си правите записи от където си искате. Поздрави

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.