Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крийте си лекарствата, има ново опасно "предизвикателство"

Featured Replies

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19846445

Хора, крийте си лекарствата, особено парацетамола нависоко и на сигурно място, далеч от деца. Вижте каква нова простотия идва от САЩ. Говорете с децата си, обяснете им колко опасно и смъртоносно е това "предизвикателство". Обяснете им колко глупави, прости и неуки са американските им връстници, да не ги следват и подражават.

Какви още доказателства Ви трябват за това, колко са малоумни американските деца и тийнейджъри?:angry: Пазете си децата, защото друг няма кой да ги пази!!!!

Крийте си лекарствата???

Не - пийте си лекарствата. Особено транквилантите.

• Автор

Деца или племенници имаш ли? Да те питам аз как ще се почувстваш, като се натровят с парацетамол, увредят си черния дроб и стигнат до диализа и да се молите да се намери здрав черен дроб за трансплантация, тоест някой да умре!:angry:

Аз имам племенник третокласник. Точно както им знам акъла, понеже и аз съм била в трети клас някога, затова съм чувствителна на такива теми. За кака му си бях спокойна, момичетата са умни и внимателни по принцип, но на момчетата не знаеш каква щуротия може да им роди мозъкът!:angry:

Прочете ли заглавието в линка?

image.png.c25fb75e175c9a3efa2afbec57690dd8.png

Тази глупост вкъщи не се ползва - само БОНБОНИ ТИК-ТАК МЕНТА/ CANDIES TIC-TAC MINT

Колкото до лекарствата - те си стоят където трябва. Не чакам ти или медиите да ме  подсещате.

преди 57 минути, Anneliese написа:

Хора, крийте си лекарствата, особено парацетамола нависоко и на сигурно място, далеч от деца. Вижте каква нова простотия идва от САЩ. Говорете с децата си, обяснете им колко опасно и смъртоносно е това "предизвикателство". Обяснете им колко глупави, прости и неуки са американските им връстници, да не ги следват и подражават.

Какви още доказателства Ви трябват за това, колко са малоумни американските деца и тийнейджъри?:angry: Пазете си децата, защото друг няма кой да ги пази!!!!

Само простите хора могат да се радикализират до такава степен от някакви глупави статии, че да слагат под общ знаменател цяла група деца и тийнейджъри. В твоя случай ти хейтиш американците отново, въпреки че ТикТок е китайска платформа. Знаеш ли, че на китайчетата не им пускат такива глупости алгоритмите, не им показват голотии и т.н., а на европейските, американските, както и на руските деца им показват помията. И въпреки всичко ти не скачаш срещу китайците, но скачаш срещу американците. Защо? Защото просто имаш нужда да мразиш нещо и да канализираш лошотията си в някакъв център на омраза. Представи си целият този кортизол и други там гадни хормони на омразата как ти минават през червените очи и зачервените вени на врата, и със жлъч и омраза като някоя баба яга сееш ли сееш език на омразата във форума. Освести се малко, излез навън, подишай въздух, пий една студена вода и си изпий днешните лекарства. Животът може да си го живееш без омраза и ще се чувстваш много по-добре. В момента си жертва на пропагандата и то най-гнусната. Самата ти си жертва на тикток заглавия и новини, нищо че са писани в уважаваните от теб соц всекидневни вестници "Труд" и "24 ч.".

преди 53 минути, Anneliese написа:

децата не трябва да правят нищо без разрешение от родител и ако  не знаят 

но са им дали едни телефони в ръцете 

задължение на всеки родиел е да каже на дето си  на вярва само на него и ако някой му каже нещо нещо и  не е сигурно дали трябва да го прави да го пита за разрешение 

• Автор

Ква пропаганда, бе? Пише си ясно, че простотията с парацетамола идва точно от простите американски ученици. Точно на тях им хрумват такива простотии и нелепи предизвикателства. Онова предизвикателство с гълтането на капсули за пране пак идваше от САЩ.

Не съм като вас да си затварям очите, само защото нещо идва от любимата ми страна. Много откачени моди и глупости идват от САЩ, ФАКТ!

А китайската държава с право налага цензура на простотиите и си пази своите младежи. Мога да им кажа само едно голямо БРАВО!!!:yanim::yanim::yanim:

И у нас имаше нещо такова. Забраната не емо "модата" след серията безсмислени самоубийства на тийнейджъри.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ква пропаганда, бе? Пише си ясно, че простотията с парацетамола идва точно от простите американски ученици. Точно на тях им хрумват такива простотии и нелепи предизвикателства. Онова предизвикателство с гълтането на капсули за пране пак идваше от САЩ.

Не съм като вас да си затварям очите, само защото нещо идва от любимата ми страна. Много откачени моди и глупости идват от САЩ, ФАКТ!

А китайската държава с право налага цензура на простотиите и си пази своите младежи. Мога да им кажа само едно голямо БРАВО!!!:yanim::yanim::yanim:

И у нас имаше нещо такова. Забраната не емо "модата" след серията безсмислени самоубийства на тийнейджъри.

Вие изобщо прочетохте ли ми поста бе, другарке?

Каква мода като алгоритмите на тикток са специално модифицирани да задвижват точно такава "мода" сред едни общества, а сред други като сред своите такива неща да бъдат спирани в зародиш?

Ти си прекалено зле с фактите, не можеш да боравиш с тях и да анализираш.

Кой е собственика на ТикТок? Знаеш ли? И защо в САЩ се опитват да забранят ТикТок? Щяха ли да го забраняват, ако можеха да го контролират и това както казваш по думите ти, било тяхна пропаганда?

Утре ако ти пратя фейк нюз, че извънземните ще кацнат в Русе, ти ще си сред ето тези хора:

• Автор

Слабо, слабо другарю, аз не вярвам в извънземни. Разбира се, че знам кой е собственикът на "Тик - Ток". Но предизвикателствата са заснети от бели американчета с нормална форма на очите. Не са им опрели китайците пистолет в гърба, за да правят тия щуротии. Сами си ги измислят тези неща американчетата.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Слабо, слабо другарю, аз не вярвам в извънземни. Разбира се, че знам кой е собственикът на "Тик - Ток". Но предизвикателствата са заснети от бели американчета с нормална форма на очите. Не са им опрели китайците пистолет в гърба, за да правят тия щуротии. Сами си ги измислят тези неща американчетата.

А за този руски тренд какво ще кажеш? Предизвикателство с клошари руско производство. Какво мислиш за Лапа Хапа?

И защо не вярваш в извънземни?

• Автор

Има и руски простаци, но са по - малко. Това са главно изпуснати от родителите си хора, възпитавани по американски и влияещи се от всичко американско. Точно такива не са хич за пример. :getout: Пропаднали и деградирали младежи.

Няма доказателства за извънземни, затова не вярвам. На психически болни псевдоучени грам не им вярвам.

преди 54 минути, Banesc написа:

децата не трябва да правят нищо без разрешение от родител и ако  не знаят 

но са им дали едни телефони в ръцете 

задължение на всеки родиел е да каже на дето си  на вярва само на него и ако някой му каже нещо нещо и  не е сигурно дали трябва да го прави да го пита за разрешение 

За съжаление, днешните родители не обичат да учат и възпитават. Гледат само работата си и личния си живот. Добре, че бяхме ние с родителите ми да възпитаме правилно племенницата ни. Сега е едно интелигентно и разумно младо момиче. Пък нека да е скучно, според разни идиоти.  Братчето и обаче доста го мисля. На тая възраст момчетата започнат да стават лека - полека независими от родителите си и и мнението им и правят какво си знаят. Личен опит от училище.

Днешните деца са оставени на телевизорите и таблетите. Моят племенник е така. Не ще да излиза на разходка, не е общителен. Като дойде у нас - и право на фотьойла на дядо и големия телевизор, зяпа тъпи майнкрафт клипчета от тубата. Нито на разходка иска, нито можеш да го съблазниш да излезе навън за сладолед, тортичка или подобно. Не, вкъщи, пред телевизора. Иначе в София си ходи на карате, плуване и футбол. Но у нас - мега затворен. Нито по детските площадки иска, нито на сладкарница, нищо! Книги не иска да чете................Имаме хубава природа наоколо............ Не можеш и с кран да го измъкнеш от тъпия фотьойл.................... И за пръв път срещам дете, което не обича шоколад, сладолед, тортичка, дори количка не иска да пие...............Вече се отчайвам. :doh: А с кака му беше лесно - види ни, че излизаме и айде с нас! И кака му си имаше таблет, но не беше чак зарибена.

Голям труд кипи в берковгамския дворец за 2 дена 3 та тема за шаржове :)

А това за племениика ме събори от хилеж, лесно бих му намерил цаката ама това не включва тортички  и шоколади........

преди 4 часа, Anneliese написа:

Деца или племенници имаш ли? Да те питам аз как ще се почувстваш, като се натровят с парацетамол, увредят си черния дроб и стигнат до диализа и да се молите да се намери здрав черен дроб за трансплантация, тоест някой да умре!:angry:

Аз имам племенник третокласник. Точно както им знам акъла, понеже и аз съм била в трети клас някога, затова съм чувствителна на такива теми. За кака му си бях спокойна, момичетата са умни и внимателни по принцип, но на момчетата не знаеш каква щуротия може да им роди мозъкът!:angry:

Тази твоя племенница колко години е в 3 ти клас?

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Голям труд кипи в берковгамския дворец за 2 дена 3 та тема за шаржове :)

А това за племениика ме събори от хилеж, лесно бих му намерил цаката ама това не включва тортички  и шоколади........

Така, и как ще го накараш да излезе? Имай предвид, че сме малък град, не сме София и тук няма много забавления. Не е по културните програми, макар че лятото тук нямаме много неща за децата. Имаме център за работа с деца, там основно рисуват, но и четат книги, филмите, които им пускат понякога, са от мега малоумните. Нямаме истински игрища за футбол.  Преди имаше много деца, които играеха на близкия площад - караха колелета и ролери,  скейтборди, но май пораснаха вече, сега виждам малко деца там, и то по - мънички от него.

преди 9 минути, andrianivanov написа:

Тази твоя племенница колко години е в 3 ти клас?

Липсва ти четене с разбиране. Братчето и е в трети клас, тя е студентка. А ти си прост и прост ще си останеш!

преди 3 часа, Anneliese написа:

... Моят племенник е така. Не ще да излиза на разходка, не е общителен. Като дойде у нас - и право на фотьойла на дядо и големия телевизор, зяпа тъпи майнкрафт клипчета от тубата. Нито на разходка иска, нито можеш да го съблазниш да излезе навън за сладолед, тортичка или подобно. Не, вкъщи, пред телевизора. Иначе в София си ходи на карате, плуване и футбол. Но у нас - мега затворен. ...

Изглежда нещо (или някой) у вас го депресира.

• Автор
преди 2 минути, lebel написа:

Изглежда нещо (или някой) у вас го депресира.

Не иска и да говори, може и това да е. Може да го притеснява това, че тук всички сме болни..............Съдба, какво да се прави.............Как да обясниш на дете в трети клас болестите.............:(

преди 29 минути, Anneliese написа:

Не иска и да говори, може и това да е. Може да го притеснява това, че тук всички сме болни..............Съдба, какво да се прави.............Как да обясниш на дете в трети клас болестите.............:(

Ще се учудиш, ако успееш да осъзнаеш, колко неща разбират децата на 9-10 години. И не само разбират, но и умеят да ги изразят. Във всеки случай разговорите с тях са по-смислени и съдържателни от разговорите с повечето възрастни.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Така, и как ще го накараш да излезе? Имай предвид, че сме малък град, не сме София и тук няма много забавления. Не е по културните програми, макар че лятото тук нямаме много неща за децата. Имаме център за работа с деца, там основно рисуват, но и четат книги, филмите, които им пускат понякога, са от мега малоумните. Нямаме истински игрища за футбол.  Преди имаше много деца, които играеха на близкия площад - караха колелета и ролери,  скейтборди, но май пораснаха вече, сега виждам малко деца там, и то по - мънички от него.

Ами засега не знам  не го познавам ама съм сигурен че ще измисля нещо да се сближим първо :)

• Автор
преди 3 часа, lebel написа:

Ще се учудиш, ако успееш да осъзнаеш, колко неща разбират децата на 9-10 години. И не само разбират, но и умеят да ги изразят. Във всеки случай разговорите с тях са по-смислени и съдържателни от разговорите с повечето възрастни.

Бях на неговата възраст, когато за пръв път видях дядо ми по майчина линия, след дългия му престой в болница, когато му бяха ампутирали единия крак заради диабет. Не ми казаха нищо, не знаех нищо, но и гледката беше ужасна и, грях ми на душата, ама не исках да съм близо до него. Така че не винаги децата разбират. И да ми бяха казали, думата "диабет" нищо нямаше да ми говори.

На племенника ми му казах, че съм добре, но че имам автоимунно заболяване, заради което не мога да ходя и навън вече ще съм с количка. Но иначе съм си същият човек. Не знам дали ме разбра. Какво още да му кажа?

Започнах да разбирам добре сериозните болести чак на 14 години, когато с майка ми, а после и с баба ми бяхме в санаториума в Банкя, заедно с познат на нашите. Той беше там с брат си, беше преживял мозъчна операция. С мама му бяхме ходили на свиждане във ВМА. Добре си беше човекът онова лято. Есента после почина. Беше ми толкова странно..............В един момент го има, в следващия - не. И беше много вярващ, имаше разни книги на християнска тематика. На мен пък ми е трудно да съм оптимистично настроена и вярваща. Опитвам, ама все се случва нещо..................

преди 12 часа, Anneliese написа:

...

На племенника ми му казах, че съм добре, но че имам автоимунно заболяване, заради което не мога да ходя и навън вече ще съм с количка. Но иначе съм си същият човек. Не знам дали ме разбра. Какво още да му кажа?

...

Разбрал те е. Не се съмнявай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.