Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за възстановяване на изтрити файлове след чиста инсталация на Windows 10

Featured Replies

Здравейте,

Преди няколко дни направих чиста инсталация на Windows 10 и форматирах целия диск (имах само един дял – C:). Всички стари файлове изчезнаха, а сега искам да възстановя документите, които бяха в C:\Users\name\Documents.

Четох, че R-Studio може да помогне, но не съм го използвал досега. Може ли някой да ми обясни как да направя дълбоко сканиране и кои настройки са най-добри за възстановяване ?

Също така, ако някой е имал успех с други програми, ще се радвам на препоръки. Благодаря предварително! 🙏

Ако върху мястото, където са били тези файлове, е записано нещо друго, никоя програма не може да ги възстанови. А е много вероятно това да е станало, след форматиране на диска и инсталиране на нова ОС отгоре. Не е въпрос на програма, настройки, плитко или дълбоко сканиране. Информацията просто е заличена, невъзстановимо.

Но ако файловете не са изтрити, има надежда. Не съм работил с R-Studio, но Recuva много пъти ми е възстановявала файлове, дори и такива, които съм забравил, че са съществували. 

Не разбрах защо не си копирал важните за тебе неща на външен носител, а си форматирал и инсталирал?! Направи си бутваща флашка със Strelec /има линкове в темата за 11/ и от там стартирай някой инструмент за възстановяване. 

• Автор
преди 2 минути, Rudy M. написа:

Ако върху мястото, където са били тези файлове, е записано нещо друго, никоя програма не може да ги възстанови. А е много вероятно това да е станало, след форматиране на диска и инсталиране на нова ОС отгоре. Не е въпрос на програма, настройки, плитко или дълбоко сканиране. Информацията просто е заличена, невъзстановимо.

Но ако файловете не са изтрити, има надежда. Не съм работил с R-Studio, но Recuva много пъти ми е възстановявала фалове, дори и такива, които съм забравил, че са съществували. 

при новата инсталация тайкато самия ми хард-диск е малък затова,нямаше смисла от втори дял,затова си направих формат и чиста инсталация на един дял,въможно ли е да не успея да въстоновя тези файлове който са само документи ?

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Не разбрах защо не си копирал важните за тебе неща на външен носител, а си форматирал и инсталирал?! Направи си бутваща флашка със Strelec /има линкове в темата за 11/ и от там стартирай някой инструмент за възстановяване. 

Защото много късно се сетих... че самите документи ги нямам никъде другате записани освен в лаптопа...

Направи си външен стартиращ носител с "Стрелец". Из него има доволно инструменти за възстановяване на файлове след форматиране на диск. НО, ако си направил форматирането по "бързия начин". 

Успех!

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Направи си външен стартиращ носител с "Стрелец". Из него има доволно инструменти за възстановяване на файлове след форматиране на диск. НО, ако си направил форматирането по "бързия начин". 

Успех!

какво имаш в предвид ако съм направил форматирането по бързия начин ? форматирах го през инсталационната програма на Windows,Форматирах,създадох новия дял форматирах и него и зададох да се инсталира ?

преди 5 минути, Pecataa написа:

самите документи ги нямам никъде другате записани освен в лаптопа...

Затова е най-добре документните папки да се пренасочват на друг дял!!!

преди 22 минути, Pecataa написа:

въможно ли е да не успея да въстоновя тези файлове който са само документи ?

Възможно е някои файлове да не можеш да ги възстановиш. Самият инструмент ще ти възстанови файловете които може, но няма как да знае кои са ти важни! 

преди 19 минути, Pecataa написа:

форматирането по бързия

Е, ти какво избра когато го форматираше? 

image.png.ec1c07c02296904f42adb39edcf58899.png

преди 16 минути, цър-вул написа:

По-добре е документите да ги имаш и на друг диск или "облак"! Грешката му е, че е направил формат + "чиста" инсталация, а не е направи преинсталация.

Разделянето на един диск на дялове кой го прави и защо?!

преди 22 минути, Pecataa написа:

инсталационната програма на Windows

В нея нямаше ли опция "къстъмс"? 

Ако тази информация ти трябва и не можеш да си я набавиш, занеси HDD във фирма, където се занимават с възтановяване. Лошото там, е че е скъпо и не дават гаранция, но всяко едно твое по-нататъшно действие върху диска заличава всичко което е било преди инсталацията.

По принцип според мен и сега всичко е загубено, но хайде да не съм черноглед! 

преди 54 минути, цър-вул написа:

Това го правят умните хора.

преди 30 минути, Емил Костов написа:

Ако тази информация ти трябва и не можеш да си я набавиш, занеси HDD във фирма, където се занимават с възтановяване. Лошото там, е че е скъпо и не дават гаранция, но всяко едно твое по-нататъшно действие върху диска заличава всичко което е било преди инсталацията.

По принцип според мен и сега всичко е загубено, но хайде да не съм черноглед! 

Защо да си черноглед? Казваш му това, което вече е станало. Ако смята , че ще го възтанови, дай боже да стане, но нека напише след операцията до къде е стигнал. Това е само молба.

Щом е нямало архив на важните данни, значи не са били важни. Следващия път, като имаш информация, която ти е важна, я копираш на поне няколко отделни и независими носителя, като редовно обновяваш промените, ако искаш да не си загубиш информацията. Общо-взето в момента шанса за възстановяване е почти 0. Най-добре възможно най-бързо да се извади диска, за да не се записва нищо по него, да се включи към втора машина, да му се направи имидж и да се работи с имиджа.

преди 1 час, Pecataa написа:

Здравейте,

Преди няколко дни направих чиста инсталация на Windows 10 и форматирах целия диск (имах само един дял – C:). Всички стари файлове изчезнаха, а сега искам да възстановя документите, които бяха в C:\Users\name\Documents.

Четох, че R-Studio може да помогне, но не съм го използвал досега. Може ли някой да ми обясни как да направя дълбоко сканиране и кои настройки са най-добри за възстановяване ?

Също така, ако някой е имал успех с други програми, ще се радвам на препоръки. Благодаря предварително! 🙏

Clipboard02.jpg.3c1eeda379a766b091f8f26e2410cf81.jpg

Здравейте,

Трябвало е да се ползва опцията за запазване на файловете.   Форматиране се практикува при инфектирана ОС с неизвестен вредоносен код.   Не е необходимо при липса на подобни констатации.   

преди 36 минути, Raze написа:

Щом е нямало архив на важните данни, значи не са били важни. Следващия път, като имаш информация, която ти е важна, я копираш на поне няколко отделни и независими носителя, като редовно обновяваш промените, ако искаш да не си загубиш информацията. Общо-взето в момента шанса за възстановяване е почти 0. Най-добре възможно най-бързо да се извади диска, за да не се записва нищо по него, да се включи към втора машина, да му се направи имидж и да се работи с имиджа.

Идея си нямаш колко народ не си прави бекъп на важните данни. Няма да казвам 100%, но над 90  не го правят. Сам можеш да видиш в самия форум колко подобни теми има! 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Идея си нямаш колко народ не си прави бекъп на важните данни. Няма да казвам 100%, но над 90  не го правят. Сам можеш да видиш в самия форум колко подобни теми има! 

Какво в случая разбираш под "важни данни"? Въпросните 90% едва ли създават такива! Тук става въпрос за папка с документи, т.е. колко от тях са уникални??? Няма начин да знаем! 

преди 54 минути, (:IdioibI:) написа:

Какво в случая разбираш под "важни данни"? Въпросните 90% едва ли създават такива! Тук става въпрос за папка с документи, т.е. колко от тях са уникални??? Няма начин да знаем! 

Айде да замълчиш и да си пренесеш пиянските глупости в темата за религия. Много добре всеки знае какво значи важни данни! 

...не го отчайвайте тотално...

...пробвай и Mini Tool Power Data Recovery...

...на мен ми е ,,изкопавало" файлове за които бях забравил...

преди 2 часа, Raze написа:

Знам, то и аз много-много не правя :)

Нищо не пречи на външен диск да си държа копия на снимки,  писма и разни документи.  Заради хобито ми с вредоносния код - форматирането на този диск предварително е задължително.    Най-ценните неща са с копия и на различни  устройства -два стационарни компютъра и лаптоп.   Подсигуряването е четворно и ми е многогодишен навик.  Също както и различните методи за преинсталиране.  Съфорумецът също ще се научи.   Възстановяването си е занимавка и не винаги е възможно.

• Автор

Благодаря на всички, които се отзоваха! С вашите съвети, след дълго проучване, четене и тестване на няколко програми, най-накрая успях да си възстановя документите. Голямо облекчение!

Благодаря на всички, които се отзоваха! С вашите съвети, след дълго проучване, четене и тестване на няколко програми, най-накрая успях да си възстановя документите. Голямо облекчение!

сподели как го направи че и ние да знаеме за по-натам

преди 6 часа, Т.Христов написа:

сподели как го направи че и ние да знаеме за по-натам

С упоритост постигаш целите си. По-важно е, че навреме е осъзнал грешката си и е потърсил помощ. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.