Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталиран лаптоп

Featured Replies

Добър ден на всички!
Чудя се дали темата ми е за тук или са раздел windows.
През седмицата ми изчистиха лаптопа от прах, защото няколко години не беше носен.
Казаха, че е бавен, но всичко е наред и нямало никакви проблеми с него. Реших да го преинсталирам, за да го освежда.
Преинсталирах си лаптопа, използвайки windows 10 Enterprise от Дигитална раница, защото исках да използвам лиценза.
Преинсталацията мина безпроблемно, обаче стигнах до слагането на драйвърите, където срещнах странен и ужасен проблем, с който не мога да се справя.
Тегля драйвър от сайта на hp, защото лаптопът ми е HP PROBOOK 450 G5. Изтеглих го, инстралирах го и след известно време лаптопът заби, докато седи в едно положение и нищо не се сллучва, а вентилаторът работи на пълни обороти. Нищо не се случва ужасно много време. Рестартирам лапотпа и не иска да зареди windows, а вентилаторът продължава все така силно да работи.
Имам чувство, че и с часове може така да седи.
Пробвах с windows repair и recover - стартирах windows, започнах отново да тегля драйвъри и пак така - забива и вентилаторът не спира да работи на високи обороти.
Този път без да бъде инсталиран какъвто и да е драйвър. Реших, че има проблем с инсталационния файл на windows-a.
Направих си дисково изображение от сайта на Майкрософт. Сложих го отново на флашка и пак отначало.
Преинсталирах го отново безпроблемно и реших, че няма да слагам драйвъри днес, за да видя дали ще работи нормално.
Е, след 10 мин работа, отново вентилаторът започна да работи на максимум и лапотпът заби.
Първоначално мислех, че е от драйвъра за видеото, но лаптопът забива и без инсталирано каквото и да е - само браузер.
Ще се радвам, ако имате идеи и предложения за случващото се.

Предположение - тези, дето са ти почиствали лаптопа, не са си свършили добре работата, и са го повредили. Не мога да гадая какво точно, но е за сервиз. И то - по-кадърен.

Ако имаш уменията, направи си бутваща флашка с инструментите на Sergey Strelec, Зареди от нея и стартирай тест за стабилност от Aida64. Следи температурите и дали тротва процесора по време на теста. Тествай поне 10-15 мин. и пиши за резултата.

• Автор
преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Ако имаш уменията, направи си бутваща флашка с инструментите на Sergey Strelec, Зареди от нея и стартирай тест за стабилност от Aida64. Следи температурите и дали тротва процесора по време на теста. Тествай поне 10-15 мин. и пиши за резултата.

Не мисля, че ще се справя. Уменията ми достигат до преинсталиране на windows, инсталиране на драйвъри и програми за ежедневна работа.
Но след тези два дни... Започвам да се съмнявам във всичко.
Сега за да включа лаптопа, трябва отново да направя system recover и да се моля определено време да не забие.

Ако това ти е машината, тая Nvidia грее като печка. Със сигурност е съсипала или себе си или някой елемент по дъното.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Ако това ти е машината, тая Nvidia грее като печка. Със сигурност е съсипала или себе си или някой елемент по дъното.

Ако не е, може и да се дължи на некачественото "почистване",  щом преди да го пипат е работил нормално.

• Автор
преди 42 минути, Емил Костов написа:

Не, не е това моята машина.
HP ProBook 450  H0V.... Мисля, че е ТОЗИ .
Нямам сили вече да го включвам и възстановявам, затова не мога да отговоря със сигурност.

преди 33 минути, Joss Bomon написа:

Ако не е, може и да се дължи на некачественото "почистване",  щом преди да го пипат е работил нормално.

Ако не е почистен правилно трябва да вдига температури. Но това няма как да се провери.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, zlat0t0_90 написа:

HP ProBook 450  H0V.... Мисля, че е ТОЗИ .
Нямам сили вече да го включвам и възстановявам, затова не мога да отговоря със сигурност.

Определено не е и този модела.

Това е вашия модел но без пълните спецификации няма как да знаем с кой процесор и видеокарта е.

https://support.hp.com/hr-en/drivers/hp-probook-450-g5-notebook-pc/17047142

А за високите обороти са от висока температура и затова вентилатора върти в несвяст. В сервиза може и да не са му сменили термопаста на процесора и видеото и затова да върти на високи обороти.

преди 8 часа, zlat0t0_90 написа:

В cmd as admin постави командата и покажи какво връща:

wmic csproduct get name

В същата конзола покажи и какво връща след завършване командата:

sfc /scannow

• Автор

Днес посетих друг сервиз и споделих какво се е случило с лаптопа.
Момчетата пуснаха някакви тестове и казаха, че хардуерно всичко е наред.
Чудиха се, чудиха се и едното момче стигна до извода, че така се получава, защото форматирам само един дял при преинсталацията.
Той използва други думи и термини, но не запомних и не разбрах.
Обясни, че пресинталирам само C и на негово място правя нов дял. 
D и Е не ги трия, защото там имам информация.
Което всъщност и правя.
Попитах защо преди време не е имало такъв проблем. Отговори ми, че се е преинсталирало с доста стар windows 10.

преди 18 минути, zlat0t0_90 написа:

така се получава, защото форматирам само един дял при преинсталацията.

Тия да си сменят професията
Коя е версията на Windows 10?

преди 11 минути, zlat0t0_90 написа:

Чудиха се, чудиха се и едното момче стигна до извода, че така се получава, защото форматирам само един дял при преинсталацията.
Което всъщност и правя.
Попитах защо преди време не е имало такъв проблем. Отговори ми, че се е преинсталирало с доста стар windows 10.

А операционната система на ssd ли е или на hdd. Дори и да е на hdd ос какъв е смисала да си затриваш и другите дялове най вече d в който си съхраняваш важните неща.

Тези в сервиза в който сте ходили днес или не са много в час или са ви гледали че неразбирате и са се мъчили да ви накарат да клъвнете да им оставите машината и те да намажат мързеливата с предлога че са правили нещо и след това ък мък лаптопа е за коша трябва да си вземете нов.

• Автор

Днес взех лаптопа  и се оказа, че проблемът бил от външната видео карта.
Понеже машината  скоро мина 10 години и точките, с които е захваната външната карта, 
вече не правят добър контакт. Обясниха ми нещо подобно, опитвам се да го преразкажа.
Изключиха през биос-а външната карта и засега всичко върви.

преди 9 минути, zlat0t0_90 написа:

Понеже машината  скоро мина 10 години и точките, с които е захваната външната карта, 
вече не правят добър контакт. Обясниха ми нещо подобно, опитвам се да го преразкажа.

Можете ли да дадете точния модел на лаптопа да го разгледаме защото за този модел невиждам да има външна видеокарта бута си с вграденото видео в процесора.

https://hp.it-shop.bg/product5430/3GH47ES-HP-ProBook-450-G5-3GH47ES-Prenosim-kompyutar-laptop-HP.html

на 17.02.2025 г. в 17:26, zlat0t0_90 написа:

Което всъщност и правя.

Чудиха се, чудиха се и едното момче стигна до извода, че така се получава, защото форматирам само един дял при преинсталацията - :lol6:Докато ми го е казал това и 3 траурни агенции ще се борят за него в последствие. 

Това че се инсталира стар Windows 10 също няма никакво значение. А как по-точно го провериха хардуерно?! Казаха ли ти?

преди 19 часа, zlat0t0_90 написа:

Както и предположих! Външната карта грее и съсипва всичко. Когато караш с вътрешната проблем няма. Същият проблем имам с подобен лаптоп, само че не съм изключвал нищо. Просто със сложил всичко да минава през вградената видеокарта. Иначе при тест на Nvidia картата температурата стига до 98 градуса. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Чудиха се, чудиха се и едното момче стигна до извода, че така се получава, защото форматирам само един дял при преинсталацията - :lol6:Докато ми го е казал това и 3 траурни агенции ще се борят за него в последствие. 

Това че се инсталира стар Windows 10 също няма никакво значение. А как по-точно го провериха хардуерно?! Казаха ли ти?

Абе щом и външното видео са и забранили а такова няма този модел смятай на какъв сервиз е попаднала авторката. И като ги посети пак че не работи както трябва машината веднага ще и предложат друг лаптоп някое дърто магаре което тепърва ще прерита.

преди 16 минути, vlado1985 написа:

Абе щом и външното видео са и забранили а такова няма този модел смятай на какъв сервиз е попаднала авторката. И като ги посети пак че не работи както трябва машината веднага ще и предложат друг лаптоп някое дърто магаре което тепърва ще прерита.

Не знам дали има, но е без значение. 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Не знам дали има, но е без значение. 

Ами за този модел 450G аз като гледам няма външно видео кара си с вградената графика в процесора. А този модел който ти предположи че е с него авторката пак е същия но е с ddr3 памет и двата модела са различни разновидности аз и затова попитах да даде точния модел да се види какъв е.

преди 13 минути, vlado1985 написа:

Ами за този модел 450G аз като гледам няма външно видео кара си с вградената графика в процесора. А този модел който ти предположи че е с него авторката пак е същия но е с ddr3 памет и двата модела са различни разновидности аз и затова попитах да даде точния модел да се види какъв е.

Не споря. Този дето си го дал ти е с външна. Лаптопът трябва да се занесе в сервиз, да се разглоби, почисти и да се сложи термопаста на процесор и видео ( ако се налага). След това да се сложи едно SSD и една читава десятка. Това трябва да реши проблема.

• Автор
на 19.02.2025 г. в 11:57, Емил Костов написа:

Не споря. Този дето си го дал ти е с външна. Лаптопът трябва да се занесе в сервиз, да се разглоби, почисти и да се сложи термопаста на процесор и видео ( ако се налага). След това да се сложи едно SSD и една читава десятка. Това трябва да реши проблема.

Това и направиха. Тест за хардуер направиха с програмата, която някой посочи по-горе -  Sergey Strelec
Лаптопът е HP ProBook 450 H0V97EA.

преди 4 минути, zlat0t0_90 написа:

Това и направиха. Тест за хардуер направиха с програмата, която някой посочи по-горе -  Sergey Strelec
Лаптопът е HP ProBook 450 H0V97EA.

Имаш външна видеокарта! Нея са спрели! :) Тест на хардуер не е гаранция, ако мине успешно. Машината трябва да се провери, още повече, че е пипана от някой дето не знае къде се намира! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.