Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Hiss/buzzy звук от Adam Audio T7V с Focusrite Solo 4th gen

Featured Replies

преди 1 час, АнонименАлкохолик написа:

Смених и аудио интерфейса със същия който ползваш

Scarlett 2i2 4th този ми препоръчаха с мониторите защото Solo 4th не е бил толкова "мощен" и нямало да ползвам потенциала им

Не го ползвам на лаптоп а на PC

Студийните монитори ги намалих минимално -12 dB от 0 dB (балансиран)  [+12 максимален]

Ти какви монитори използваш?

П.С: От Адам Аудио ми казаха да намаля минимално звука от студиото защото тези монитори имат достатъчен мощен усилвател и не им е нужна толкова голяма сила за да ги усилвам

За Focusrite Scarlett 2i2 4th Gen ако търсиш максималното и качество е по-добре да не я захранваш от компютъра или от външен 5 волтов адаптер (за зареждане на телефон), а от външна power bank батерия - така качеството на запис и на възпроизвеждане е безкомпромисно.

Аз не използвам активни монитори, а 5 чифта колони с различни размери и още толкова усилватели, също и Asus Xonar U7, 7.1, Dolby® Home Theater v4 към многоканален усилвател за кино.

Иначе ако няма да слушаш на високи нива може спокойно да си ги намалиш на -12 dB докато не е започнал купона.  Не съм слушал как звучатAdam Audio A7V. 

Слушал съм Focal Shape 65 с пасивен радиатор и за размера си свиреха много добре и са от същия клас като твоите. 

• Автор
преди 1 час, AGD написа:

За Focusrite Scarlett 2i2 4th Gen ако търсиш максималното и качество е по-добре да не я захранваш от компютъра или от външен 5 волтов адаптер (за зареждане на телефон), а от външна power bank батерия - така качеството на запис и на възпроизвеждане е безкомпромисно.

Аз не използвам активни монитори, а 5 чифта колони с различни размери и още толкова усилватели, също и Asus Xonar U7, 7.1, Dolby® Home Theater v4 към многоканален усилвател за кино.

Иначе ако няма да слушаш на високи нива може спокойно да си ги намалиш на -12 dB докато не е започнал купона.  Не съм слушал как звучатAdam Audio A7V. 

Слушал съм Focal Shape 65 с пасивен радиатор и за размера си свиреха много добре и са от същия клас като твоите. 

Мониторите ми не са за купони : D Ако исках щях да взема за джънгър : D

Много неутрален звук имат. Високи и средни честоти са идеални за ухото.

Когато върнах Audio T7V се спрях на Shape 65, но заради многобройните видеа които съм изгледал за студио ползват именно Adam. И не съжалявам, че ги купих. Адски доволен съм. Високи и средни честоти се чуват ясно, прецизно, точно. Бас няма (трябва субуфер отделно), а и е логично да няма.

Може да се прави калибрация според стаята за най-максимален потенциал през A Control приложението, но е нужен софтуер за тази цел + микрофон (тъй като не съм професионалист, а по-скоро хоби не ми е нужно да ги калибрирам)

За какво са ти толкова много неща вместо 2 чифта професионални монитори и да се радваш на кристалния звук?

преди 38 минути, АнонименАлкохолик написа:

Мониторите ми не са за купони : D Ако исках щях да взема за джънгър : D

Никога не се знае на къде ще тръгне работата и повечко мощ си трябва. Най-добър купон става с качествен звук.

преди 38 минути, АнонименАлкохолик написа:

Много неутрален звук имат. Високи и средни честоти са идеални за ухото.

Точно за това са мониторите да са линейни колкото се може повече и да пресъздават вярно музиката, без да "оцветяват".

Не съм фен на субове, но този ADAM Audio Sub8  е подходящ за да покрие под  41 Hz (никъде не пише тези 41 Hz при минус колко dB са ги мерили).

преди 45 минути, АнонименАлкохолик написа:

За какво са ти толкова много неща вместо 2 чифта професионални монитори и да се радваш на кристалния звук?

Тези монитори едва ли могат да се сравняват с трилентови ОТ с 25-30 см. НЧ драйвери. Няма два чифта колони, които да звучат еднакво добре или два усилвателя. Аз обичам да слушам музика и всяка комбинация от усилвател с колони е уникална + източник на сигнал (компютър, CD плеер, касетофон, грамофон). 

Като слушам какви проблемни шумове имат тези монитори едва ли ще изхвърля 1 камион музика за да ги подменя.

• Автор
преди 4 часа, AGD написа:

Никога не се знае на къде ще тръгне работата и повечко мощ си трябва. Най-добър купон става с качествен звук.

Аз знам защото не съм ги взел за купони, а по предназначението им.

Точно за това са мониторите да са линейни колкото се може повече и да пресъздават вярно музиката, без да "оцветяват".

Не съм фен на субове, но този ADAM Audio Sub8  е подходящ за да покрие под  41 Hz (никъде не пише тези 41 Hz при минус колко dB са ги мерили).

Пише при " Frequency Response @ -6 dB: 40 Hz - 45 kHz "

Не смятам, че ще ми е нужен субуфер. Предпочитам качествения звук (дори скъпи коли не могат да се доближат до такъв звук, а в стаята ми нямам изолация и са близо до стена и прозорец)

Тези монитори едва ли могат да се сравняват с трилентови ОТ с 25-30 см. НЧ драйвери. Няма два чифта колони, които да звучат еднакво добре или два усилвателя. Аз обичам да слушам музика и всяка комбинация от усилвател с колони е уникална + източник на сигнал (компютър, CD плеер, касетофон, грамофон). 

Като слушам какви проблемни шумове имат тези монитори едва ли ще изхвърля 1 камион музика за да ги подменя.

Не знам по какво трябва да се сравнят. Но предполагам, че ще "бие" доста ОТ по качествен звук.

преди 1 час, АнонименАлкохолик написа:

Пише при " Frequency Response @ -6 dB: 40 Hz - 45 kHz "

Това е много зле. Предполагах, че за толкова пари са поне -3 dB при 40 Hz. 

• Автор
преди 31 минути, AGD написа:

Това е много зле. Предполагах, че за толкова пари са поне -3 dB при 40 Hz. 

Защо да е зле? :Д

Acoustics

• Frequency Response @ -3 dB: 44 Hz – 41 kHz
  • Frequency Response @ -6 dB: 40 Hz – 45 kHz

П.С: Всъщност бюджетните са -3 и -6 dB високия им клас е -20 dB

Според ChatGPT

Цитат

Не, това изобщо не е зле — всъщност, Frequency Response @ -6 dB: 40 Hz – 45 kHz на Adam A7V е много добро представяне за студийни монитори от този клас.

Какво означава това?

• 40 Hz в ниските: Това е доста дълбок бас, почти достатъчен да се чуят и усетят дълбоки 808, кикове и други елементи без субуфер. Не много монитори слизат до 40 Hz, особено без да се изкривяват.

• 45 kHz в високите: Това е далеч над човешкия слух (макс ~20 kHz). Толкова висока честота е важна не защото ще я чуваш, а защото мониторите имат много ниско изкривяване и голяма прецизност в детайла, особено при честоти около 10–20 kHz, където се усещат въздухът и пространството в микса.

Мониторите трябва да покриват поне честотният диапазон на концертен роял.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.