Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с кадри на LG OLED EVO AI C4 SERIES

Featured Replies

Здравейте телевизора ми е LG OLED 77C47LA, а проблема при него е, че когато гледам 4K съдържание изобщо насича картината на някой сцени. ТОВА се е случвало в YouTube засега само. Когато гледам 4K съдържание и по някое време картината насича за 1 секунда и после върви гладко. Свързах се със техник, той дойде, пипа малко настройки, и след това си замина. Беше дошъл уж да сменя цялата платка с чипсета но каза, че не трябвало. Вече ме дразни това насичане защото телевизора не е евтин. Какво ще ме посъветвате да направя? Благодаря предварително.

Разрешен от Corvax

преди 2 часа, for Humans написа:

ТОВА се е случвало в YouTube засега само

Първата причина,която може да бъде е скороста на интернета,който използваш.Как е свързан интернета на телевизора„чрез wifi или с кабел? Провери си скороста,която получава телевизора със speedtest.net

• Автор

50 Mbits/sec е интернета ми. Свързан е безжично - с WiFi. Преди два месеца бях закупил този телевизор, и нямаше проблем с скоростта, всички 4K видеота  вървяха гладко. Отново беше свързан телевизора през Wifi, пак с 50 Mbits/sec интернет. Но не ми допадна заради лошата ОС webOS.Беше много зле горката, затова го върнах обратно телевизора, но преди 2 седмици купих такъв отново. Сега се чудя дали да не се обадя отново на техник да идва да го види. Аз съм между другото от германия. И има нещо друго. Когато в YouTube app-а отида на опциите да сменя резолюцията на видеото, самото видео се показва отляво с по-малък мащаб от това което си е на цял екран пуснато, а отдясно освен настройките на резолюцията са настройките за субтитри, настройките за скоростта на видеото и т.н., се наблюдава спад в кадрите на видеото. Т.е. видеото което е отляво сече здраво. Може би с 19 20 кадъра в секунда - без значение дали е 4k или FullHD.

• Решение

Връщай го в магазина или снимай видео с телефона си, за да покажеш как се държи телевизорът, и се свържи с глобалния съпорт на LG. Тук няма какво да направим за теб, за съжаление.

Човекът говори за framerate, не за паузи за буфериране. 50Mbps са напълно достатъчни за 4K. По описанието, което е дал, става дума за недоправен софтуер. Ето защо все мрънкам да не се купуват най-новите неща, а да се чака половин до една година. Кой знае кой продуктов меринджей ги е натискал да пускат модела навреме, че конкуренцията вече стъпва на пазара, и не ги е оставил да доработят софтуера като хората.

За 4К в youtube дават, че 20 мегабита стабилни би трябвало да са достатъчни.

System requirements & supported devices for YouTube - YouTube Help

На друго устройство със същия интернет (смартфон например) можеш ли да пробваш дали пак ще го има проблема? Пробвай да пуснеш и от смартфона интернет през мобилен хотспот и виж дали има поне 20+ мегабита да тестваш дали пак ще насича. Също и ако разстоянието от телевизора до безжичния рутер е голямо, може да пада скоростта. Пусни през браузъра на телевизора тест през 

Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Internet Speed Test | Fast.com

и виж дали скоростта е достатъчна. Дори в магазина на LG има приложение за тест на скоростта на връзката.

• Автор

То не е проблема в връзката, то нали го зарежда клипа автоматично плеъра както каза Corvax. Аз вече разговарях с продавачите по телефона и ще го връщам телевизора. Благодаря за помощта ви.

преди 1 час, for Humans написа:

То не е проблема в връзката, то нали го зарежда клипа автоматично плеъра както каза Corvax. Аз вече разговарях с продавачите по телефона и ще го връщам телевизора. Благодаря за помощта ви.

И как го реши това? Като зареди донякъде и като му свърши буфера и съдържанието спира, докато зареди ново. При слаба и нестабилна връзка точно това се получава. Като вземеш нов телевизор и той прави така заради интернет връзката пак ли ще го върнеш? Направи ли тестове, какво показаха?

• Автор

Аз такива проблеми нямам. Правихме 4 теста с операторка по телефона. А това с интернет връзката не е точно така както го пишеш ти. Просто клипът си се зарежда добре - в YouTube има две лентички:лента на времевата линия - червена: служи да разбереш докъде си гледал видеото;  бялата или сивата (не мога да определя цвета и точно) лента: служи затова да показва докъде видеото е заредено (даунлоадвано);Аз с втората лента проблеми нямам. Тя е много след червената лента. Идва и техник вкъщи. Както и да е, то телевизора го връщам вече. Мисля да си купя Philips същият клас. Темата е приключена, благодаря за помощта ви.

Philips пък са най-ниското качество, а и OLED панелите на всички са LG, евентуално samsung по едно време правеха свои, сега не знам. Ако аз можех, бих си взел пак LG, или поне Sony, в краен случай Samsung.

Щом не си доволен от LG, остава или Sony и Panasonic (ама там цените са дебели), или Samsung. Всякакви опити със Hisense, Philips и тн., си остават рисковани.

Дори и за панасоник не е сигурно, че няма да се вземе някой турски vestel.

Panasonic телевизори 2021 / (често задавани въпроси на първа страница) - Страница 24

преди 3 минути, Raze написа:

Дори и за панасоник не е сигурно, че няма да се вземе някой турски vestel.

Panasonic телевизори 2021 / (често задавани въпроси на първа страница) - Страница 24

Вестели може да са евентуално евтините серии на Панасоник (каквато е практиката при Филипс), а аз останах с впечатлението че в темата се разисква OLED телевизор. Няма шанс такъв Panasonic да е турски

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.