Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цифровата няма сигнал след прекъсване на тока

Featured Replies

С жена ми се прибираме от работа и виждаме че тока е спирал по-рано през деня. В коридора един предпазител беше паднал там където е кутията. Вдигнахме предпазителя и в хола всичко светна. Телевизора си работи, но нямаме сигнал на цифровия приемник. Не само някои канали - а всички. Само това No signal изписва. Приемника е на булсатком (или може би вече трябва да ги наричам Виваком - понеже ги купиха). Пробвах да рестартирам приемника - да седи 10 секунди изключен и после да го включа, но няма промяна. Влизам в менютата на цифровата - никъде няма сигнал, пък не сме местили сателитната чиния. Там си стои силата на сигнала между 1 и 4 процента. Приемника няма мирис на изгоряло, нито има видими следи. Има ли начин да си го оправим сами проблема или трябва да викаме техници?

Зависи как е дошъл тока дали със силен режим или слаб ако с силен явно е станало по линията някъде късо съединение.Кажете на виваком да ви изпратят техници да подменят приемника 

преди 1 час, Relic_hunter написа:

...

Сменете варистора с еднотипен, 471 (S14K300) например.  Залагам, че е задействал.
Задействан предпазите/автомат в ел. таблото подсказва, че вградения предпазител е бавнодействащ или комбиниран, или икономисан, и китаеца е заложил на автомата в домашното табло.

преди 28 минути, Емил Костов написа:

123 набирате да се види какво и как! 

Там на Виваком са абсолютни аматьори!Имах такъв проблем с Виваком след спиране на тока.Звънях им и нищо.Изпратиха ми техник и той с един таблет, за няма и 5 минути реши проблема.Коментара на техника беше, че тези от 123 са омазали пейзажа.

преди 12 часа, Relic_hunter написа:

Има ли начин да си го оправим сами проблема или трябва да викаме техници?

Не! - Практически, а иначе: Ново в сателитната телевизия

Свържете се с Bulsatcom | Vivacom, защото ми се струва, че сателитната чиния трябва да се преориентира. 

Услугата е безплатна. 

Успех!

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

Свържете се с Bulsatcom | Vivacom, защото ми се струва, че сателитната чиния трябва да се преориентира. 

Услугата е безплатна. 

Успех!

То това неговото не е услуга, а задължение на техниците от фирмата-доставчик, който е трябвало да се направи вече. В случая, той не уточнява преди "повредата" дали е гледал телевизия от приемника или не.

"След като приключи процесът по преминаване към новия сателит, услугата на стария ще бъде спряна и антената няма да може да приема сигнал. За да продължите да използвате сателитна телевизия е необходимо преминаване към новия сателит."

преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

Услугата е безплатна. 

Успех!

На Булсатком чинийте не се въртят още, така че проблемът не е в това.

преди 21 часа, ivan_pop написа:

Там на Виваком са абсолютни аматьори!Имах такъв проблем с Виваком след спиране на тока.Звънях им и нищо.Изпратиха ми техник и той с един таблет, за няма и 5 минути реши проблема.Коментара на техника беше, че тези от 123 са омазали пейзажа.

За съжаление си прав. Много от старите професионалисти вече ги няма, но все още се намират! 

преди 10 часа, Емил Костов написа:

На Булсатком чинийте не се въртят още, така че проблемът не е в това.

Може антената да е ориентирана към "по-стария" сателит на Булсат или е повредено "окото" (Така го нарече една баба, на която се опитах да помогна). Въпроса е, че тогава намерих телефон за техници на Булсат, а сега не можех. (Това обаче бе миналата година). {Партидата се водеше на сина ѝ и при позвъняване на "ваши" техници излезе, че такъв абонат (ползвах ЕГН-то му) при "вас" не е отбелязан.}

Имам два приемника: Един на "вас" и друг на Булсат. При "вас" аз се водя титуляр, но не и към Булсат. Звъннах, дойдоха и я пренасочиха, но така и не попитах техниците дали могат да погледнат и другата на Булсат (където от близо 6 години) все "няма сигнал", а съм убеден, че партидата се плаща.

Защо не мога да намеря вече сайта на Булсат? -> Ако не е фирмена тайна.  

преди 27 минути, (:IdioibI:) написа:

Може антената да е ориентирана към "по-стария" сателит на Булсат или е повредено "окото" (Така го нарече една баба, на която се опитах да помогна). Въпроса е, че тогава намерих телефон за техници на Булсат, а сега не можех. (Това обаче бе миналата година). {Партидата се водеше на сина ѝ и при позвъняване на "ваши" техници излезе, че такъв абонат (ползвах ЕГН-то му) при "вас" не е отбелязан.}

Имам два приемника: Един на "вас" и друг на Булсат. При "вас" аз се водя титуляр, но не и към Булсат. Звъннах, дойдоха и я пренасочиха, но така и не попитах техниците дали могат да погледнат и другата на Булсат (където от близо 6 години) все "няма сигнал", а съм убеден, че партидата се плаща.

Защо не мога да намеря вече сайта на Булсат? -> Ако не е фирмена тайна.  

Няма стар или нов сателит на Булсатком. Антената си е наред. Друг е проблемът.

преди 50 минути, Емил Костов написа:

Няма стар или нов сателит на Булсатком. Антената си е наред. Друг е проблемът.

Ади бе, що тогава като прехвърля кабела от настроената антена от "ваши" техници към другата чиния на Булсат няма сигнал на "вашия" приемник!?

То, верно в космоса са много сателити, но "вие" си знаете какви приемници и Конвертори LNB слагате. 

п.п. Може да имам някакви познания, но за някои неща си "викам" техник!!! ;) 

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

Ади бе, що тогава като прехвърля кабела от настроената антена от "ваши" техници към другата чиния на Булсат няма сигнал на "вашия" приемник!?

То, верно в космоса са много сателити, но "вие" си знаете какви приемници и Конвертори LNB слагате. 

п.п. Може да имам някакви познания, но за някои неща си "викам" техник!!! ;) 

Нашия няма, защото е настроен към друг транспондер и сателит. Булсаткомския също няма да тръгне ако го насочиш в момента към нашия сателит. 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Нашия няма, защото е настроен към друг транспондер и сателит. Булсаткомския също няма да тръгне ако го насочиш в момента към нашия сателит. 

А към предишния "ви"? = На другия "ви" останаха няколко канала до "последно" (бе някъде след 27.12.2024.)

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Сега ли го разбра ... :lol6: 

Като гледам е навътре с телевизиите, ще го вземат веднага за оператор във Вивата.

преди 41 минути, Емил Костов написа:

Като гледам е навътре с телевизиите, ще го вземат веднага за оператор във Вивата.

:offtopic_s:Я, бът щом на А1 онзи ден отказах ъдин анонс, то къ тъ знам тебе = Не, благодаря! -> Не желая да ти ставам "колега"! -> С тези лопати мъ стресднъ!!! :)  

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

:offtopic_s:Я, бът щом на А1 онзи ден отказах ъдин анонс, то къ тъ знам тебе = Не, благодаря! -> Не желая да ти ставам "колега"! -> С тези лопати мъ стресднъ!!! :)  

Лопатите си ги правиш ти сам! Но да не спамим темата. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.