Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

фалшива новина

Featured Replies

тук има една  фалшива новина

https://www.kaldata.com/it-новини/какво-ще-се-случи-ако-пиете-бира-всеки-554127.html

пп с червения шрифт в скобите аз съм  добавил какво не е наред .

За много хора студената бира( има вариант да се  пие и топла  стайна температура което води до различен ефект) след дългия работен ден или по време на среща с приятели е приятен ритуал. Да, някои проучвания показват, че умерената консумация на бира може да има определени ползи за здравето, като например подобряване на сърдечното състояние и снабдяване на организма с основни хранителни вещества. Твърди се, че пиенето на бира е полезно за бегачите. (бирата е вода и алкохол  добра е за спортистите защото алкохола прави така че да се чувства умора по-малко)Но тя, както и всяка алкохолна напитка, може да окаже значително влияние върху вашия организъм. И както при всяка приятна храна или напитка, умереността е ключът към разумната консумация. От друга страна, ежедневната консумация на бира може да доведе до редица здравословни проблеми. Нека да изясним какво всъщност се случва с тялото ви, когато пиете бира.

030416044724.webp?resize=696%2C541&ssl=1 Проучванията върху ежедневната консумация на бира показват неочевидни ефекти върху човешкия организъм

Дехидратация и умора

030416044832.webp?resize=696%2C366&ssl=1 Бирата извежда телесните течности от организма

Алкохолът е диуретик, което означава, че ви кара да ходите до тоалетната по-често от обичайното. В резултат на това тялото ви губи вода и може да се почувствате като лимон: уморени, летаргични, с главоболие, жадни. И не, бирата не компенсира загубата на течности – тя само я влошава.

„Нивото на хидратация влияе върху резултатите от махмурлука и физическата активност. Затова е важно да си набавяте достатъчно вода от други източници, когато ежедневно пиете алкохол“, казва Майкъл Маси, сертифициран личен треньор.(няма дехидратация и умора  ходенето до тоалетна е защото организма няма нужда от толкова течности   пия от 15 години минимум по 2 литра бира всеки ден максимум 4 литла  ако има главоболие е от препиване удряне  на  захарта с алкохол-ниска кръвна захар   умореността е също от алкола и удара върху въглехидрати защото са скачени съдове  ЗАХАР- АЛКОХОЛ)

Отслабена имунна система

030416045041.webp?resize=696%2C401&ssl=1 Бирата отслабва имунната система: по-лесно се заразявате и по-трудно се справяте с болестта

Забелязвали ли сте, че след шумно парти е по-лесно да се простудите? Това не е случайно. Алкохолът отслабва имунната ви система, което ви прави по-уязвими към вирусите и бактериите. Така че ако пиете бира всеки ден, организмът ви по-зле ще се справя с инфекциите.(  бирата не отслабва имунната  система а студената  бира отслабва имунната система  защото  хората я пият ледена  и   газирна , просто се простудяват   както казах пия от 15 години всеки ден и не  съм ходил на  лекар  от 10 години понеже са шарлатани ! )

Недостиг на витамини и минерали

Бирата не е добър продукт за тялото ви, включително когато става въпрос за хранителните вещества. Алкохолът пречи на усвояването на важните витамини и минерали, особено на витамините и минералите от група В, които отговарят за енергията, настроението и цялостното здраве. Освен това, поради диуретичния ефект на бирата, организмът губи важни минерали като калий, магнезий и калций. Резултатът е умора, слабост и дори проблеми с костите.( бирата няма  диуритечен  ефект може да се прецени по цвета  на урината когато стане безцветен значи се навлиза в  диуретичност и не трябва да се пие повече .  имам 10  пъти над нормата  калии в кръвта  никога не съм си чупил кост и имам здрави зъби на зет ми му изпаднаха зъбите но той пиеше по  8 литра всеки ден веднъж изпи 24 литра а беше 80 кила...

Нарушение на съня

030416045404.webp?resize=696%2C392&ssl=1 В крайна сметка бирата прави съня повърхностен и прекъснат, което пречи на възстановяването

Въпреки че в началото бирата може да предизвика сънливост, проучванията показват, че алкохолът влошава качеството на съня, което води до чести събуждания и липса на възстановителна почивка. Алкохолът нарушава фазите на съня, особено REM съня, който е отговорен за настроението и паметта, това води до по-лек и фрагментиран сън. В крайна сметка може да се събудите разбити и уморени, дори и да сте спали 8 часа.

Кожни проблеми

Алкохолът дехидратира организма, а хроничната дехидратация може да доведе до суха и лющеща се кожа. Алкохолът също така разширява кръвоносните съдове, което може да доведе до зачервяване на лицето и спукани капиляри. Кожата става суха, губи еластичността си, това води до появата на малки и големи бръчки.   (кожата не ми е суха и нямам бръчки а съм на 40 години )

Алкохолът пречи на усвояването на витамин А и на антиоксидантите, които играят ключова роля за здравето на кожата, като влошава способността ѝ да се възстановява и защитава от неблагоприятните фактори на околната среда.

При някои хора алкохолът може също така да изостри възпалителните състояния на кожата, като например розацеята, което води до обостряне и увеличаване на зачервяването.

Риск от чернодробно заболяване

030417050013.webp?resize=696%2C392&ssl=1 Бирата провокира заболяване на черния дроб

Черният дроб е основният ни филтър, който неутрализира всичко вредно, което попада в организма. Но ако го претоварвате с бира всеки ден, той започва да отказва. В началото това може да е просто възпаление на черния дроб, но с течение на времето може да се развие мастна болест на черния дроб, хепатит или цироза – сериозно заболяване, което може да доведе до печални последици. ( това е когато  се пие след ядене въобще бира и алкохол трябва да се пие само на гладно  иначе  храната влиза в черния дроб  обработва я и като се  прибави алкохол става боломач   МЕЗЕНЕТО Е ВРЕДНО!)

Проблеми с кръвната захар

Редовната консумация на бира се отразява на нивата на кръвната захар. От една страна, алкохолът може да я понижи, но от друга страна, съдържанието на захар в някои бири може да предизвика рязко покачване. С течение на времето това може да доведе до инсулинова резистентност и дори до диабет тип 2.

Риск от рак

Ежедневното пиене на бира увеличава риска от развитие на някои видове рак, включително рак на устата, гърлото и хранопровода. Съдържащият се в бирата етанол уврежда клетките в тези области, като увеличава податливостта към развитие на ракови заболявания. (алкохола причинявя  киселинна среда може да започне хлъцане което значи че  сте податлив , раковите клетки се размножават  в киселинна среда  а в основна умират също  рака се храни от въглехидрати захар и анаеробна среда - АЛКОХОЛ И ЗАХАР НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕСВАТ!)

Увеличаване на теглото

030417050253.webp?resize=696%2C464&ssl=1 Бирата допринася за увеличаване на теглото и води до затлъстяване

Бирата е не само вкусна, но и калорична. Калориите от бирата са така наречените „празни“ калории, които не ви дават нищо полезно. Според изследванията тези допълнителни калории, особено заради съдържанието на въглехидрати в бирата, могат да се натрупат бързо (по ханша ви и не само). Ако пиете бира всеки ден, можете да натрупате тегло, а с него и проблеми със сърцето, ставите и самочувствието.

„Бирата може да е висококалорична и да допринася за увеличаване на теглото. Бирите с намалено съдържание на алкохол са особено калорични и пиенето им всеки ден ще затрудни отслабването“, уточнява Майкъл Маси.

Липса на координация

След няколко бири координацията и двигателните ви умения започват да се влошават. Колеблива походка, бавни реакции – всичко това може да доведе до инциденти, наранявания или неловки ситуации.

Kalin Karaboychev

пп   проблема с костите  е от  газираното ....

правилен начин за пиене на бира

обезгазирана   със стайна темперадура  15-20 градуса

внимайвайте с калия

https://www.arsmedica.bg/simptomi/hiperkaliemiya-povishen-kaliy

по магазините продават неква  фалшива  сол   за вегани и психодесни

калиев хлорид

вместо натриев хлорид 

щото била по е ко по-био 

четете етикетите какво пише ... да не си  увредите бъбреците >...

• Автор
преди 13 минути, Greta Simmer написа:

Тези редакции от позицията на медицинско лице ли са направени или само от дългогодишен опит? 😆

какво медицинско лице како всичко е неграмотно и с купени дипломи за докторици

не могат да различат  спукан  капиляр от рак

когато бях на военна комисия ми казаха че имам рак 3 дерматолога се наредили докторицата я страх и ме гледа от  2 метра  да не я заразя

оказа се  че е спукан капиляр...  по наследство

дядо ми има същия

после личната лекарка ми дава ксанакс  за депресия а имах киселини....

на комисията минах през всички лекари и последния очния ме освободи от служба за  късогледство

ако знаех  щах първо  там да мина

имаше едно момче с едно око   го разкарваха  като мечка  през  всички кабинети  вместо да мине при очния

Това, което пием тук не е бира, а химия и боклук. И да, бирата в умерени количества е хранителна и помага на бъбреците, защото те кара да ходиш до тоалетна. Тоест диуретик е.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.