Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Xiaomi редми 12 5G

Featured Replies

Здравейте, имам следният проблем - често при разговор ми се включва функцията без микрофон. Смартфона е гаранционен, но от сервиза казват, че нищо му няма. При посещение в Технополис да дам телефона за ремонт ми казаха, че ще му върнат фабричните настройки. Аз реших да го направя сама, но резултат нямаше. Този път реших да го дам в техният сервиз, но резултат няма. Вчера ходих отново до Технополис да разговарям с служителката на рекламация, този път ми предложи да го върнем с рекламация в която да пише сензор за движение. Въпросът е, че това не се случва при всеки разговор, точно когато искам да покажа как се включва тази функция без микрофон не се получава. Ако някой е имал същият проблем и как го е решил ще ми бъде от полза.

Проблемът идва от това, че този модел има виртуален, а не физически сензор за близост. Виртуалният е по-неточен, и прави такива номера. Не е дефект, просто такъв е моделът. 

Като гледам е масов проблем в MIUI 11

https://www.qwant.com/?q=MIUI+11+disabled+my+mic+when+making+calls
Тук е и решението за sim#2
https://xdaforums.com/t/miui-11-disabled-my-mic-when-making-calls.3998195/post-81200669

Не знам какво е разположението на бутоните на оригиналният дайлер, но много телефони (включително и модели на Xiaomi) от време на време проявяват проблем със сензора за близост, който може в случая да не е работил коректно и за това без да искате да сте натиснали нещо по време на разговора.

Аз от години на всичките си апарати използвам  true phone заради безбройните възможности за персонализации. На това приложение освен другите функции можете да премахнете ненужните икони, които се показват по време на разговор, а останалите да разместите така че да не се падат точно там където се опира бузата по време на разговор. 

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не знам какво е разположението на бутоните на оригиналният дайлер, но много телефони (включително и модели на Xiaomi) от време на време проявяват проблем със сензора за близост, който може в случая да не е работил коректно и за това без да искате да сте натиснали нещо по време на разговора.

Аз от години на всичките си апарати използвам  true phone заради безбройните възможности за персонализации. На това приложение освен другите функции можете да премахнете ненужните икони, които се показват по време на разговор, а останалите да разместите така че да не се падат точно там където се опира бузата по време на разговор. 

Ще го изпробвам! 

• Автор
на 11.03.2025 г. в 6:57, nusho73 написа:

Вие с някой дествия го включвате,може много да го притискате към ухото .Майка ми и тя така вкл,и изключва функции .

Имам друг телефон, как така с него не включвам тази функция. Имала съм и други телефони, но този проблем никога не е стоял. Дори правя проба търкам си ухото за да пробвам и това не се случва. Проблемът просто се появява, не когато искам да покажа как се включва функцията без микрофон.

на 11.03.2025 г. в 7:10, цър-вул написа:

Преместете sim картата на слот №2

Реших да преместя картата както ме посъветвахте, но единият слот е за SD карта, а другият за сим карта.

• Автор

Реално първият слот е SD, а във вторият ми е сим картата.Чета за тази програма true phone, но виждам, че има оплаквания.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 11.03.2025 г. в 9:30, ivottoshev написа:

Върнаха ми смартфона отново, като казват че му няма причина за рекламация. Инсталирах въпросното приложение, но не откривам такава фукция да премахна без микрофон. Всичко е на английски, и пробвам в настройки, но не откривам. Отделно ме спуква от реклами и то на цял екран, в момента на Тему е много агресивна. Аз инсталирах само  true phone виждам, че има и други програми, но след това име има други разширения в името. Програмата е изтеглена от Гугъл плей.

преди 47 минути, pepa60 написа:

Върнаха ми смартфона отново, като казват че му няма причина за рекламация. Инсталирах въпросното приложение, но не откривам такава фукция да премахна без микрофон. Всичко е на английски, и пробвам в настройки, но не откривам. Отделно ме спуква от реклами и то на цял екран, в момента на Тему е много агресивна. Аз инсталирах само  true phone виждам, че има и други програми, но след това име има други разширения в името. Програмата е изтеглена от Гугъл плей.

При мен приложението е ''True Phone Dialer&Contacts''. Вие него ли инсталирахте?

Ето как съм си го направил при текущо обаждане (може да се се поставят иконите където исксте, както и да добавяте и премахвате икони на функции, които решите)Screenshot_20250331_143349.thumb.jpg.8193c7edca9b3f08d21e68eba96e6387.jpg

Сега съм на работа. Ако има проблем, пишете и довечера ще помагам.

• Автор
на 31.03.2025 г. в 14:29, ivottoshev написа:

При мен приложението е ''True Phone Dialer&Contacts''. Вие него ли инсталирахте?

Ето как съм си го направил при текущо обаждане (може да се се поставят иконите където исксте, както и да добавяте и премахвате икони на функции, които решите)Screenshot_20250331_143349.thumb.jpg.8193c7edca9b3f08d21e68eba96e6387.jpg

Сега съм на работа. Ако има проблем, пишете и довечера ще помагам.

Инсталирах програмата, виждам че е на български, само че откъде да премахна иконата без звук, влязох в настройки но не открих нищо за иконите, които виждам, че сте махнали. Къде точно да вляза, пробвах със задържане не се движат.

преди 1 час, pepa60 написа:

Инсталирах програмата, виждам че е на български, само че откъде да премахна иконата без звук, влязох в настройки но не открих нищо за иконите, които виждам, че сте махнали. Къде точно да вляза, пробвах със задържане не се движат.

Настройки --> Входящи/текущи обаждания --> Екран при текущо обаждане --> Бутони

Ето го при мен:

Screenshot_20250402_191204.thumb.jpg.5195a93a647480030c700785748d6ca5.jpg

Освен всичко друго, можете да изберете и как да вдигате. Мен примерно плъзгането ме дразни и съм го направил със зелена и червена слушалка които да натискам:

Настройки --> Входящи/текущи обаждания --> Екран при входящо обаждане --> Стил на отговора 

Там имате избор м/ду седем опции, а също така избор как да изглежда снимката на обаждащият се.

Ако има още нещо - пишете.

• Автор

Благодаря Ви, направих го махнах този микрофон. Да видим сега как ще се държи програмата.

• 4 месеца по-късно...
на 2.04.2025 г. в 19:41, pepa60 написа:

Благодаря Ви, направих го махнах този микрофон. Да видим сега как ще се държи програмата.

Интересно ми е има ли развитие? Реши ли се проблема, или апаратът се оказа дефектен?

• Автор

Здравейте, одисеята с моят телефон Редми 12 продължава. Да изключих  всички функции съгласно приложението, което ми предложиха тук във форума. Така поне стана поносимо да го използвам. После телефонът се развали, черен екран, доколкото знам са го сменили. Но когато ме търсят екрана не се активира, налага се да натискам копче, но така прекъсвам понякога разговора. Което си е голям проблем. След двете изпращания в сервиз се свързах с тях, казаха ми, че там минава тестовете успешно, но може да не се активира екрана, това били възможностите на телефона. С една дума ми казаха оттърви се от него. Търся съпорт на Шауми, ако може някой да помогне.

току-що, pepa60 написа:

Здравейте, одисеята с моят телефон Редми 12 продължава. Да изключих  всички функции съгласно приложението, което ми предложиха тук във форума. Така поне стана поносимо да го използвам. После телефонът се развали, черен екран, доколкото знам са го сменили. Но когато ме търсят екрана не се активира, налага се да натискам копче, но така прекъсвам понякога разговора. Което си е голям проблем. След двете изпращания в сервиз се свързах с тях, казаха ми, че там минава тестовете успешно, но може да не се активира екрана, това били възможностите на телефона. С една дума ми казаха оттърви се от него. Търся съпорт на Шауми, ако може някой да помогне.

А ъпдейтвахте ли телефона?

• Автор
преди 21 минути, nusho73 написа:

А ъпдейтвахте ли телефона?

Аз с приложението нямам проблем, вече не се включват тези функции без микрофон и задържане, сега имам проблем с това, че се засили проблема при звънене не се активира екрана. Вече няколко пъти му връщаха фабричните настройки, когато ми иска софтуерен да го обновя обновявам и пише, че съм с последна версия.

Оторизиран сервизен център в София

Име: „Сръчко Сервиз“ ЕООД

Работно време: Понеделник – Петък, 09:00 – 19:00

Телефони: 02 9635716; 02 8848927

Заявка за ремонт: sservice.bg/remonti

🛠️ Алтернативен сервиз :https://gsm-service.bg/serviz-xiaomi/

GSM Сервиз за Xiaomi предлага помощ при различни неизправности

https://mi-bulgaria.com/

България
[email protected]

• Автор

Точно в този сервиз го изпращат от Технополис, и ми казват минава теста, това са възможностите на машината. Когато стана тъмен екрана смениха го. Но другите проблеми си остават. С приложението, което ми препоръчаха от темата реших част от проблемите. Толкова ли много искам екрана да светва когато ме търсят и да мога да им отговоря. А не да натискам копчето за да видя и понякога да прекъсвам разговора и всеки път да се обяснявам, че не съм затворила ами ми е скапан телефона.

преди 19 минути, pepa60 написа:

Точно в този сервиз го изпращат от Технополис, и ми казват минава теста, това са възможностите на машината. Когато стана тъмен екрана смениха го. Но другите проблеми си остават. С приложението, което ми препоръчаха от темата реших част от проблемите. Толкова ли много искам екрана да светва когато ме търсят и да мога да им отговоря. А не да натискам копчето за да видя и понякога да прекъсвам разговора и всеки път да се обяснявам, че не съм затворила ами ми е скапан телефона.

Те не могат да се оправят.Ние как да помогнем 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.