Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Алтернатива на adblock - съществува ли и моля за помощ

Featured Replies

Агресивно, нагло, безпардонно - само така мога да опиша изскачащите навсякъде реклами където и да кликна, да пусна видео в тубата или където и да е. Имам инсталиран адблок, разбира се, но напоследък сайтовете са се изхитрили и не ме "пускат" вътре докато не го изключа. Та, има ли някаква алтернатива, която да ме спаси буквално от тая лавина реклами, която освен агресия, не буди нищо друго у мен? Да си блокира рекламите, но без това да се засича от сайтовете. Благодаря и моля без спам! 

Разрешен от Raze

преди 34 минути, ined написа:

ublock върши много хубава работа стига да не си с chrome, че почнаха да го блокират гадовете

За Chrome: uBlock Origin lite.

При Firefox,  работи uBlock Origin

Opera + AdGuard + uBlock Origin. Работят добре, не си пречат един на друг. В YouTube нямам реклами.

Ако някой сайт е толкова нагъл, че не ме пуска да вляза с включен адблокър - просто не влизам в него. Досега не чувствам да съм загубил нещо.

преди 4 часа, Rudy M. написа:

Opera + AdGuard + uBlock Origin. Работят добре, не си пречат един на друг. В YouTube нямам реклами.

Това е интересно решение. Да разбирам, че ако се логна в YouTube с този комплект клиповете ще течат гладко без грам реклама, а то всеки един е трътка и парцали от всякаква шитня, която за да изтърпя/разкарам ускорявам на скорост 4х?

преди 4 минути, Profruit написа:

Да разбирам, че ако се логна в YouTube с този комплект клиповете ще течат гладко без грам реклама

Не мога да гарантирам за теб. Не знам в коя държава си, какъв ти е интернетът, какви правила прилагаш за връзка с мрежата (прокси, VPN и др.) ... Може просто да пробваш. 

Това, което казвам е, че при мен тази комбинация работи. Никакви реклами няма в клиповете, или в страницата. Единствено понякога между тъмбнейлите се появява един ред, който учтиво ме приканва да си купя премиум :) . Цъквам му на Х-чето в горния десен ъгъл, и си продължавам. 

Oпто-влакно, екзотичен рутер (подарък), PPPoE routed mode, username: alabala / password: 12345, NAT On.
Според Speedtest:

Цитат

Latency:     3.47 ms   (0.52 ms jitter)
 Download:    93.89 Mbps (data used: 42.3 MB)                               
 Upload:    93.69 Mbps (data used: 42.1 MB)                               
Packet Loss:     0.0%

Proxy, VPN, Tor или други не ползвам. Захранването на рутера минава през 12000mAh Li-Ion UPS и не съм сигурен какво ми е IP, но предполагам динамично.
Жалвам се, че под Android (samsung browser) или iPhone на mobile data YouTube също ме залива безмилостно и нагло с реклама. Сече клиповете по няколко пъти с всевъзможна гавра.

Живея на три континента, като много ме кефи, че не плащам 7€ такса турист в ЕС и още 200€ здравни осигуровки.
Платих глоба 350лв за изтекъл BG паспорт и като се прибирам в любимото Поморие гордо го показвам на контролните органи в Сарафово, но карам 4-ра година с небългарски лиценз за управление на МПС отговорно и пенсионерската, за да си спестя провокативни въпроси от родните куки.

Благодаря за съдействието и приятни мигове в форума!

• Автор
преди 19 часа, Raze написа:

За кой браузър и ОС?

Chrome - Windows 10

преди 16 часа, Mr. ?? написа:

За Chrome: uBlock Origin lite.

При Firefox,  работи uBlock Origin

Пробвах, благодаря! Ще го видим. Тубата сега излиза без реклами, но докато тръгне клипа, цикли 10-тина секунди. image.png.a07026171e1f0b69ce2e28e4f87c4529.png

При мен с гореописаната комбинация не ми излиза такова предупреждение на Nova play. Директно си тръгва всичко.

ПП. "Шербет от боровинки" - верно ли?!?... :doh:

• Решение

На chrome ползвам тези разширения, нито в youtube имам реклами или засичания, в nova play също всичко върви без предупреждения.

https://chromewebstore.google.com/detail/adguard-adblocker/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg

https://chromewebstore.google.com/detail/sponsorblock-for-youtube/mnjggcdmjocbbbhaepdhchncahnbgone

• Автор
на 16.03.2025 г. в 10:16, Raze написа:

На chrome ползвам тези разширения, нито в youtube имам реклами или засичания, в nova play също всичко върви без предупреждения.

https://chromewebstore.google.com/detail/adguard-adblocker/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg

https://chromewebstore.google.com/detail/sponsorblock-for-youtube/mnjggcdmjocbbbhaepdhchncahnbgone

Мисля че стана! Хиляди благодарности! Инсталирах ги и двете и тубата и нова тръгнаха без. Пу-пу, да не му е уроки :D 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.