Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за ресивър Yamaha HTR-3063

Featured Replies

Мой приятел днес си взе въпросния ресивър, и ме помоли за помощ за инсталиране и настройки. Горе-долу се справихме, но не с всичко, и ми трябва малко помощ.

1) Няма дистанционно. Откъде да намеря - оригинално или заместител? По-възможност по-евтино :) . И в тази връзка, съвместими ли са дистанционни за други модели? Намерих за HTR-3065 например.

2) Ако не намеря дистанционно, препоръчайте ми свястно приложение за Android, за управление през телефона. Има наличен Xiaomi Redmi Note 9 Pro, с инфраред порт. 

3) Каква джаджа може да се добави към усилвателя, за да възпроизвежда и от други източници, например флашка, или Bluetooth стрийм? Пак, по възможност - нещо по-евтиничко :shy11: . Оригиналният Yamaha адаптер не ни е по бюджета.

4) Сигурно по-нататък ще питам и за подходящи колони, че сегашните са някакви от типа "колкото да има нещо". Ама това после.

Благодаря предварително.

преди 23 минути, Rudy M. написа:

Xiaomi Redmi Note 9 Pro, с инфраред порт.

Аз ползвам едно китайче (Ocrustar) - до сега не е ме е подвело. Намира си всичко, което съм търсил

https://www.ebay.com/itm/363465882001
https://www.amazon.com/JISOWA-HTR-3063-HTR-4064-HTR-5066-Replacement/dp/B0D3CHZB3P

Упътването чете ли? HTR-3063_manual.pdf

Като искаш да възпроизвеждаш медия през USB, свързваш някакъв подходящ плеър или смартфон/таблет.

MP3/MP4 плеъри на изгодни цени - Технополис

MP3 & MP4 плеъри - eMAG.bg

Да ти отговоря в твой стил - кво прайш с тази 15 годишна бракма ? 

Има дистанционно, ама не е за андроид - за мак. Пак пари, дейва.

Легенда/и...

• Автор
преди 36 минути, цър-вул написа:

Аз ползвам едно китайче (Ocrustar) - до сега не е ме е подвело. 

Ще го пробвам, благодаря. 

преди 32 минути, Raze написа:

Упътването чете ли? HTR-3063_manual.pdf

Разбира се. Винаги с това почвам, преди да пусна тема. Както и с търсене в Гугъл.

преди 33 минути, Raze написа:

Като искаш да възпроизвеждаш медия през USB, свързваш някакъв подходящ плеър или смартфон/таблет.

Вързахме таблета, вързахме лаптопа. Обаче с кабел - стерео жак към камбанки. Човекът иска да може да си пуска каквото реши от телефона, както се е опънал на дивана, и релаксира след тежкия работен ден :) . Така че имах по-скоро предвид някакъв Bluetooth приемник, който да се свърже с усилвателя, евентуално с USB или слот за карта. Нямам опит с такива джаджи, затова питах. Може би нещо такова, ама да не е съвсем китайски боклук.

• Автор
преди 15 минути, nusho73 написа:

Даже китайски боклук е добре ,отколкото това 15 год. кюрпе

Това изкуственият интелект ли ти го каза?... :lol6: 

Така е, като си нямаш свой, и се налага да го питаш за всичко :)

Да много си интелегентен,щом  си купуваш 15 годишни дараци ,освен ако не си колекционер

Гледам че си много горд със себе си и сега търсиш интелигентни решения

Защо изобщо питаш ,бил търсил в интернет интелегентния и не мерил решения, ти май малко търсиш или се правиш на гугушчук ?

• Автор

Не е твоя работа.

Къш от темата, иди да търсиш тъпи вицове в Интернет, и да ги копираш в любимата си тема. Да събираш лайкове от такива като теб, и да се мислиш за голяма работа. Не ставаш за нищо друго. 

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Не е твоя работа.

Къш от темата, иди да търсиш тъпи вицове в Интернет, и да ги копираш в любимата си тема. Да събираш лайкове от такива като теб, и да се мислиш за голяма работа. Не ставаш за нищо друго. 

Да , кисело гроздето.Ало технополис нема какво да кажеш а легена изплиска го

• Автор
преди 34 минути, nusho73 написа:

а легена изплиска го

Да, в устата ти. Да я поизмия малко, че се е ароматизирала от близане на задни части. 

преди 11 часа, Rudy M. написа:

Така че имах по-скоро предвид някакъв Bluetooth приемник, който да се свърже с усилвателя, евентуално с USB или слот за карта. Нямам опит с такива джаджи, затова питах. Може би нещо такова, ама да не е съвсем китайски боклук.

Търси подобен блутут приемник 5.0 с RCA вход.

https://www.emag.bg/adapter-za-audio-priemnik-sodial-bluetooth-5-0-2-v-1-s-nfc-vryzka-bls-bt11/pd/DJ0N22MBM/

Стига да има около теб магазини с намалени стоки, Не, повече от 20лв. Има и подобни джаджи в aliexpess.
Колкото, за дистанционното провери и там за по евтин заместител на оригиналното.
https://www.amazon.com/HTR-3065-HTR-3063-HTR-3063BL-WT926700-HTR-3064BL/dp/B07QNVDHVL

• Автор

Момчета, у дома хващам Google. Мога да си намеря всякакви боклуци от АлиБаба, Амазон, Тему и всякакви други подобни битаци.

Няма ли нещо в България, дето да е пробвано, и да се знае, че върши работа?...

преди 42 минути, цър-вул написа:

или изход?

Аз го разбрах :)

преди 49 минути, Mr. ?? написа:

Ааааа, не.. Такива работи - не.

Търговецът е неизвестна фирма, регистрирана във Франкфурт на майн(ата си), приема само предварително плащане. Такива като него са мошеници. 

Марково има Logitech bluetooth.
Но, цената няма да ти хареса.

Пък, и няма смисъл да се наливат допълнително средства за аксесоари на стария модел AVR

https://www.jarcomputers.com/logitech-bluetooth-audio-receiver-980-000912-prod-audslogitech980000912.html
От китайските марки Ugeen, имат блутут ресийвъри, но и там са наполовина на цената на Logitech-a.

За дистанционно виж тук:
https://distancionno.com/category/yamaha/

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

Това е ОК, благодаря ти. И цената е поносима. 

преди 1 час, Mr. ?? написа:

За дистанционно виж тук:
https://distancionno.com/category/yamaha/

Този сайт и аз си го намерих. Обаче няма точно за моя модел. Затова и питах в началото на темата - дали дистанционно за HTR-3065 е съвместимо с HTR-3063. Защото примерно за Panasonic дистанционните масово ползват едни и същи кодове, и са широко съвместими между различните модели. Даже с мое дистанционно за Panasonic съм командвал и уредба Technics. Но при Yamaha не знам какво е положението. 

преди 1 час, Rudy M. написа:

Това е ОК, благодаря ти. И цената е поносима. 

Този сайт и аз си го намерих. Обаче няма точно за моя модел. Затова и питах в началото на темата - дали дистанционно за HTR-3065 е съвместимо с HTR-3063. Защото примерно за Panasonic дистанционните масово ползват едни и същи кодове, и са широко съвместими между различните модели. Даже с мое дистанционно за Panasonic съм командвал и уредба Technics. Но при Yamaha не знам какво е положението. 

Обади се и попитай стига да  има телефон. Повечето функции, трябва да работят дори и да не е за същия модел.

Погледни и универсалните:

https://www.remotebg.com/HTR-3063-item56-m710-Uni-2.html

https://distancionno.com/product/универсално-дистанционно-за-yamaha/

Това е по-добро от Logitech-a и цената също.

Стига да го намериш в BG (има го в Емаг на двойна цена).

https://www.emag.bg/audio-priemnik-ugreen-cm123-bluetooth-zhak-3-5-mm-2rca-bt-4-1-cheren-6957303834457/pd/DXGWMTMBM/

Щом, не ти се чака доставка от Китай.

преди 21 часа, Rudy M. написа:

Мой приятел днес си взе въпросния ресивър...

Пунк 1.
мохамедекспрес - New Remote Control For Yamaha HTR-3063  за US $4.34
Няма какво да го мислиш, то е! Наскоро разказа за твоя Panasonic мини уредба. Притежавам такава на Sony. Някои бутони се износиха и стана клизматично, да ги ползваш. А'ре на хасанекспрес за няколко презряни зелени и отново в джаза. После пулт на телевайзор Samsung. След няколко падания на теракота загуби девствен вид, а това ми режеше окото на перфекционист. Пак там за 7 бакса. Всичко ток и жици. Кофти момент бе с втория ми ресийвър Onkyo 2013г модел. Забравени долнопробни батерии GT изпуснали електролита, а той се разтекал и скапал тоководещи пътечки. Пак за около 7 бакса от споменатия сайт и вот тебе на. Терзанието бе, че се предлагаше за сходен модел. Моят идва с LAN карта. Работи, че и пластмасата пунтира оригинална. 

Японските фирми ползват кодировка на NEC, a китайците са се научили да ги копират/клонират.

Пунк 2.
Някъде в края на 2017г преминах на SGS 7. Скок от SGS 5. Петицата идваше с вграден IR светодиод и превърна телефона в универсално ДУ. Толкова кефеше, че подкара екзотичните ми климатици, за които в България едва ли са чували. Дoри една малоизвестна южнокорейска фирма за домашно стерео подкара, която подарих и преминах на "малолитражното" Sony. Не го намирам в маркета, вероятно заради текущата ми версия андроид или изоставена от разработчика. Проба-греша и загубено време ще осветли въпроса.

Пункт 3.
Не съм наясно какво точно е "Оригиналният Yamaha адаптер", но към момента нещо евтино е не морета, а океани.
али

За себе си от години се определих, че джаджата не предлага ли  минимум aptX я подминавам. Наскоро aptX HD стана достъпен в рамките на 15$ и за другата стая си купих сапунерка с тази възможност. Предпочитам спартански вид пред паяжина от кабеляци. На аудифилите поздрави в кафявата точка. Тези първо да си купят осцилоскоп и после да си сменят психиатъра.

преди 21 часа, Rudy M. написа:

... Човекът иска да може да си пуска каквото реши от телефона, както се е опънал на дивана, и релаксира след тежкия работен ден :) ...

За тази цел има WiFi обучаеми IR бластери. Аз се спрях на Broadlink RM mini 3. Не го натяквам, не го рекламирам. Това е моя избор и споделям опит.
Тази джаджа под капака си съдържа венец от инфра-червени светодиоди. Има андроид апликация и ако е в една мрежа с телефона се превръща в супер ДУ. Например, апаратът на бюрото ми командва климатик, командва стерео-уредба, MicroLAB ОТ и многоцветно димируемо осветително тяло на тавана. В другата стая командва подобно тяло на тавана, телевизор, вентилатор с овлажнител, и няколко лампиона по периметър на стаята.  Елементарно се интегрира в система за домашна автоматизация от рода на: openHAB, homeassistant и става досегаемо от произволна точка на света с интернет достъп.

За обучението се предлага windows приложение. Сдвояваш с рутера, обучаваш и лягаш на дивана, и всичко което се управллява с ДУ е под твоя контрол.

Интерфейс с обучението и как изглеждат кодовете в удобно за човека представление. Трябва обаче пулт, за да се обучи. Или, ако добър човек е споделил в мрежата кодове за въпросната ямаха, да се изтеглят и ръгнат наготово.
броад

Успех!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.