Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на PC

Featured Replies

Добър вечер,

Обмислям още един ъпгрейд на моето пс, бих искал да премина към АМ5, което означава нов освен процесор и дъно, и нова рам памет. Интересно ми е дали ще мога да ползвам и сегашният си охладител за процесора, както и бих искал 4 тб ссд.... Дали ще ми трябва и ново захранване? Нямам определен бюджет, но като цяло за процесор съм се спрял на 7800x3d от ардес, понеже видях по-бюджетна оферта.

Дъно: Asrock B550M;

Охладителя на процесора: be quiet! Pure Rock 2 FX;

Захранване: PSU SEASONIC G12 GM-750 GOLD;

РАМ: Kingston FURY BEAST White 2x16 GB 3600Mhz

ССД: Kingston FURY BEAST White 2x16 GB 3600Mhz

преди 1 час, Mord3Kai написа:

Добър вечер,

Обмислям още един ъпгрейд на моето пс, бих искал да премина към АМ5, което означава нов освен процесор и дъно, и нова рам памет. Интересно ми е дали ще мога да ползвам и сегашният си охладител за процесора, както и бих искал 4 тб ссд.... Дали ще ми трябва и ново захранване? Нямам определен бюджет, но като цяло за процесор съм се спрял на 7800x3d от ардес, понеже видях по-бюджетна оферта.

Дъно: Asrock B550M;

Охладителя на процесора: be quiet! Pure Rock 2 FX;

Захранване: PSU SEASONIC G12 GM-750 GOLD;

РАМ: Kingston FURY BEAST White 2x16 GB 3600Mhz

ССД: Kingston FURY BEAST White 2x16 GB 3600Mhz

Напиши и останалите компоненти. Също за какво ще се използва машината. Ако е предимно за игри, ААА заглавия ли играеш или online игри.

• Автор
преди 49 минути, Belefor написа:

Crucial 2TB P3 Plus Gen4 PCIe NVMe . Моя грешка...

преди 10 часа, Velcho Andreev написа:

Напиши и останалите компоненти. Също за какво ще се използва машината. Ако е предимно за игри, ААА заглавия ли играеш или online игри.

Това което ми е в подписа, всичко е актуално. С 7800 хт и ryzen 5 5600 съм, ААА игри, основната ми идея е да сложа хубав процесор, който наистина е за игри.

преди 20 минути, Mord3Kai написа:

Това което ми е в подписа, всичко е актуално. С 7800 хт и ryzen 5 5600 съм, ААА игри, основната ми идея е да сложа хубав процесор, който наистина е за игри.

Добре си се ориентирал, за ААА заглавия ще усетиш огромна разлика при преминаването от АМ4 на АМ5, особено пък и с 7800X3D.

По принцип охладителя ще стане на новия процесор, но аз лично бих сложил някоя двойна кула ако ще е въздушно. И твоя ще се справи, но с по-добро охлаждане ще бууства повече.

Захранването няма нужда от смяна

• Автор
преди 20 минути, Gaming_Solutions написа:

Добре си се ориентирал, за ААА заглавия ще усетиш огромна разлика при преминаването от АМ4 на АМ5, особено пък и с 7800X3D.

По принцип охладителя ще стане на новия процесор, но аз лично бих сложил някоя двойна кула ако ще е въздушно. И твоя ще се справи, но с по-добро охлаждане ще бууства повече.

Захранването няма нужда от смяна

И аз така мисля, то и всеки знае че 7800, 9800 са си най-топ :D Благодаря за съвета за охладителя, ще го взема впредвид

преди 18 минути, Mord3Kai написа:

И аз така мисля, то и всеки знае че 7800, 9800 са си най-топ :D Благодаря за съвета за охладителя, ще го взема впредвид

Говорим за X3D, нали?

Че това си писал в първия пост

RYZEN 7 7800X3D 8-Core 4.2 GHz (5.0 GHz Turbo) 96MB/120W/AM5/ TRAY

В момента е 765лв при нас

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 30 минути, Mord3Kai написа:

Ако вземаш 7800x3D или 9800x3D - силно ти препоръчвам водно охлаждане с 3 вентилатора 120мм.

преди 2 минути, Belefor написа:

Ако вземаш 7800x3D или 9800x3D - силно ти препоръчвам водно охлаждане с 3 вентилатора 120мм.

Противно на всеобщото мнение, 7800X3D не са толкова горещи процесори, двойна кула е повече от достатъчна. Разбира се, хубаво AIO никога не е излишно

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Говорим за X3D, нали?

Че това си писал в първия пост

RYZEN 7 7800X3D 8-Core 4.2 GHz (5.0 GHz Turbo) 96MB/120W/AM5/ TRAY

В момента е 765лв при нас

Същия да, доста добре, вземам го впредвид веднага :D

ASRock B650M Pro RS като платка как ви се струва?

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Противно на всеобщото мнение, 7800X3D не са толкова горещи процесори, двойна кула е повече от достатъчна. Разбира се, хубаво AIO никога не е излишно

Не е баш така... Снощи рендирах 8 минути видео и ми даваше видео картата на 100% и процесора на 100%. Към края на рендирането вентилаторите на водното бяха на макс обороти , при средна температура на процесора около 72-73 градуса. Преди имах DeepCool AK500 и вдигаше към 90 градуса при подобно натоварване.... 

преди 12 минути, Belefor написа:

Не е баш така... Снощи рендирах 8 минути видео и ми даваше видео картата на 100% и процесора на 100%. Към края на рендирането вентилаторите на водното бяха на макс обороти , при средна температура на процесора около 72-73 градуса. Преди имах DeepCool AK500 и вдигаше към 90 градуса при подобно натоварване.... 

Архитектурата на Ryzen още от АМ4 e по-различна, не е като едно време да гледаш температури и да сравняваш спрямо тях охладителите. Тук колко градуса ще ти вдигне процесора под товар зависи най-вече какви температурни лимити са зададени в БИОС. Ако му зададеш 90С лимит, ще ти стига тези градуси каквото и охлаждане да слагаш, но ще бууства по-дълго време, от там пък имаш повече производителност.  

• Автор

Само за дъното не разбрах, да ме посъветвате, B650M на какво ниво е?

преди 37 минути, Mord3Kai написа:

Само за дъното не разбрах, да ме посъветвате, B650M на какво ниво е?

Вземи си пълноразмерно дъно, ако кутията позволява.

https://cougargaming.com/products/cases/duoface-rgb/

Да, има опцията даже и E-ATX дъно.

При него обикновенно, има слот и за +1 nvme и др. допълнителни екстри.

• Автор
преди 8 минути, Mr. ?? написа:

Вземи си пълноразмерно дъно, ако кутията позволява.

https://cougargaming.com/products/cases/duoface-rgb/

Да, има опцията даже и E-ATX дъно.

При него обикновенно, има слот и за +1 nvme и др. допълнителни екстри.

Да, това за още един слот nvme звучи добре, да си взема направо още 2 тб...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.