Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дилема между два процесора!

Featured Replies

преди 7 часа, МониМо написа:

Здравейте!

Имам комп с Intel Core i3 2100 работи перфектно за браузване,видео и не играя,чудя се дали да мина на AMD Ryzen 3 3200G  за сьщите цели!?

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-2100-vs-AMD-Ryzen-3-3200G/m41vsm824486

https://versus.com/en/amd-ryzen-3-3200g-vs-intel-core-i3-2100

Благодаря на отзовалите се да ми помогнат в дилемата!

Ти кажи какви пари си приготвил, като бюджет? Инак то дилема няма никаква тук, всичко е ясно из начало :newspaper:

преди 1 минута, jhoro написа:

Пак добре, че разбират за проблем и те викат.

А когато кажат - „Този модел са така, работи си перфектно и няма да го бараме!“ - ко праим?

Тъпото е, че хората разбират за проблема много рано, всъщност, но го игнорират (вероятно с говеждата надежда да се самопоправи?) и реагират вече прекалено късно. Навремето, един IT директор в една компания ми беше казал, че IT-тата ги търся като водопроводчиците. В смисъл, че се обаждат за помощ, чак когато вече се е спукала тръбата. Много готино и точно сравнение, колкото и да е тъжно. Не само българите сме така, на много места по света ми прави впечатление, че хората са еднакви.

"Този модел са така" са "майсторски мъдрости", на които буквално не знам как да реагирам, откровено казано. За мен това е изказ на човек, който не дълбае и няма ищах и компетентност да реши проблема. Не ти пожелавам такива хора в екипа. И на мен колеги са ми смигвали: "Аре, ве, нали и тъй работи?", като мърморя, че нещо не се прави така. За радост, вече не работим заедно.

преди 15 минути, The Lone Star написа:

Звяр, не разбрах кое му е смешното на коментара ми.

И аз това се канех да го питам вчера, но като го зная колко е гламав се отказах. Щото, може би знае, че не е добре дошъл в техническите раздели.

Тясна се оказа, волята му за изяви в целият форум и иска да остави ярка следа след себе си.

преди 18 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Ти кажи какви пари си приготвил, като бюджет? Инак то дилема няма никаква тук, всичко е ясно из начало :newspaper:

Колко пъти?

на 1.04.2025 г. в 13:28, МониМо написа:

300-350лв.

на 1.04.2025 г. в 13:40, МониМо написа:

Взима по-добър за 300 и продава своя за 150. 

преди 57 минути, The Lone Star написа:

Звяр, не разбрах кое му е смешното на коментара ми.

Много странен въпрос - при положение, че вариантите за избор на реакция са ограничени до 7 image.png.02fa3100488e76788ab7a0546751efb2.png

Така става, когато приемате нещата първосигнално!  :angry:

преди 18 часа, Corvax написа:

Навремето, един IT директор в една компания ми беше казал, че IT-тата ги търся като водопроводчиците. В смисъл, че се обаждат за помощ, чак когато вече се е спукала тръбата.

Цитат

Според служителя:
"Компа не ще да включи - викам оня шаман админа. Дойде, ’дигна ръце към небето, промърмори нещо неясно, завъртя ми стола 10 пъти около оста му, ритна компютъра, наведе се под бюрото, и пак промърмори нещо, включи компа и той тръгна! Пак дигна ръце към небето, каза "боже, боже" и излезе."

По думите на админа:
"Отивам при юзъра - тоя глупак така се е въртял на стола, че намотал около него захранващия кабел. Викам си "е нема такъв олигофрен", ама тихо да не чуе, развъртам стола и разплитам кабела, ритам компа по-далече под бюрото, включвам го, викам си "боже, пази ни от тая простота" и си излизам.

преди 18 часа, Corvax написа:

И на мен колеги са ми смигвали: "Аре, ве, нали и тъй работи?", като мърморя, че нещо не се прави така. За радост, вече не работим заедно.

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.