Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е разликата между Windows 11 Pro и Windows 11 Pro for Workstation

Featured Replies

Здравейте каква е разликата между двете издания ? Ползвам лаптопа си само за работа с Cad\Cam. Лаптопа ми е  Lenovo Legion 5 Pro, 32gb ram i5 cpu 2x 1Tb ssd . Имам ли необходимост и изобщо ще има ли разлика за мене да съм с Win 11 Pro for Workstation?

Разрешен от Гост

• Автор

Добре ще задам така въпроса: Необходим ли ми е Win 11 Pro for Workastation за тези нужди с този хардуер?

• Автор

Ползвах я ,но сега реших да сложа Уиндоус направен с туул на Майкрософт и там не ми дава да избирам Pro For Workshop

преди 6 минути, nusho73 написа:

Не ще с Rufus:

преди 22 минути, Versace82 написа:

Ползвах я ,но сега реших да сложа Уиндоус направен с туул на Майкрософт и там не ми дава да избирам Pro For Workshop

• Автор

Идета на въпроса ми беше всъщност като потребител , които ползва лаптопа за работа , ще имам ли полза и ще я усетя ли от Windows 11 Pro for Workstation.

преди 2 минути, Versace82 написа:

Идета на въпроса ми беше всъщност като потребител , които ползва лаптопа за работа , ще имам ли полза и ще я усетя ли от Windows 11 Pro for Workstation.

Ако работиш с 3D рендериране, CAD софтуер, научни изчисления, видео обработка или виртуализация ще усетиш разлика!

преди 2 минути, Versace82 написа:

CAD/CAM Software ползвам

Windows 11 Pro for Workstations е по-тежък и заема повече ресурси от  Windows 11 Pro! Имай го и това предвид, все пак става въпрос за лаптоп!

преди 1 минута, Staff. написа:

Windows 11 Pro for Workstations е по-тежък и заема повече ресурси от  Windows 11 Pro!

Това къде го прочете?!

IoT Enterprise ползвам на 4770 с вградено видео.

CAD/CAM Software може да се ползва и на Windows 11 Pro!

Тъй като използваш Lenovo Legion 5 Pro с i5 и 32GB RAM за CAD/CAM, разликата ще е минимална.
Windows 11 Pro вече поддържа всичко, от което имаш нужда, и няма да усетиш подобрение в работата си.

Ако работиш с много тежки симулации или рендериране (като ANSYS, SolidWorks с големи сборки), тогава Pro for Workstations може да има минимални предимства, но в твоя случай стандартният Windows 11 Pro е напълно достатъчен.

преди 2 часа, Versace82 написа:

Добре ще задам така въпроса: Необходим ли ми е Win 11 Pro for Workastation за тези нужди с този хардуер?

Не! 🙂

Най-вероятно хардуера ти вече е слаб за нещата, които правиш, пробвай с ъпгрейд, каквато и ОС да сложиш няма да има разлика.

• Автор

Къде съм казал че имам проблем с хардуеъра? Просто питам за разликите +- ако си с Workstation

• Решение
преди 10 часа, Versace82 написа:

Къде съм казал че имам проблем с хардуеъра? Просто питам за разликите +- ако си с Workstation

Чети:

Цитат

The value of Windows 10 Pro for Workstations is directly aligned to increase the performance and reliability of high-end PCs, with the following features:

• ReFS (Resilient file system): ReFS provides cloud-grade resiliency for data on fault-tolerant storage spaces and manages very large volumes with ease. ReFS is designed to be resilient to data corruption, optimized for handling large data volumes, auto-correcting and more. It protects your data with integrity streams on your mirrored storage spaces. Using its integrity streams, ReFS detects when data becomes corrupt on one of the mirrored drives and uses a healthy copy of your data on the other drive to correct and protect your precious data.
  • Persistent memory: Windows 10 Pro for Workstations provides the most demanding apps and data with the performance they require with non-volatile memory modules (NVDIMM-N) hardware. NVDIMM-N enables you to read and write your files with the fastest speed possible, the speed of the computer’s main memory. Because NVDIMM-N is non-volatile memory, your files will still be there, even when you switch your workstation off.
  • Faster file sharing: Windows 10 Pro for Workstations includes a feature called SMB Direct, which supports the use of network adapters that have Remote Direct Memory Access (RDMA) capability. Network adapters that have RDMA can function at full speed with very low latency, while using very little CPU. For applications that access large datasets on remote SMB file shares, this feature enables:
    • Increased throughput: Leverages the full throughput of high speed networks where the network adapters coordinate the transfer of large amounts of data at line speed.
    • Low latency: Provides extremely fast responses to network requests, and, as a result, makes remote file storage feel as if it is directly attached storage.
    • Low CPU utilization: Uses fewer CPU cycles when transferring data over the network, which leaves more power available to other applications running on the system.
  • Expanded hardware support: One of the top pain points expressed by our Windows Insiders was the limits on taking advantage of the raw power of their machine. Hence, we are expanding hardware support in Windows 10 Pro for Workstations. Users will now be able to run Windows 10 Pro for Workstations on devices with high-performance configurations including server-grade Intel Xeon or AMD Opteron processors, with up to 4 CPUs (today limited to 2 CPUs) and add massive memory up to 6TB (today limited to 2TB).

преди 8 минути, Маншон и Полу-обувка написа:

Чети:

Това е все едно сървърна ОС (с малки разлики), която няма да му помогне с нищо.

Windows Server 2012 - Wikipedia

току-що, Raze написа:

Това е все едно сървърна ОС (с малки разлики), която няма да му помогне с нищо.

Windows Server 2012 - Wikipedia

Такова е,сам да си избира кое му върши работа 🤷‍♂️

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.