Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Външен хард за снимки

Featured Replies

Здравейте. Извинявам се ако има подобна тема, но не можах да намеря.

Та... имам около 1ТБ снимки на компютъра, който вече малко по малко започва да се ползва и от дъщеря ми :) . Идеята ми е да ги прехвърля на външен хард. Но до там - идея си нямам какъв трябва да купя. Искам да го ползвам 1-2 пъти в годината и да си добавям само нови снимки. Може ли съвет какъв трябва да е ССД,ХДД, марка и т.н.

Благодаря предварително

Каквото и да вземеш, нищо не е 100% сигурно. Задължително бекъп на минимум още 1 място, ако са ти важни.

Два, с обем от по 2TB минимум (зависи тези снимки колко време им трябва за да стигнат до 1 TB), HDD. Може да е 2,5", може и да е 3,5", а може и смесено.

Каква е целта на прехвърлянето? Т.е. задължително ще се махат от компютъра (а той настолен ли е?) - за да няма достъп до тях? за да се освободи място или само превенция да не се загубят?

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Два, с обем от по 2TB минимум (зависи тези снимки колко време им трябва за да стигнат до 1 TB), HDD. Може да е 2,5", може и да е 3,5", а може и смесено.

Каква е целта на прехвърлянето? Т.е. задължително ще се махат от компютъра (а той настолен ли е?) - за да няма достъп до тях? за да се освободи място или само превенция да не се загубят?

Само питаш ,с нищо не помагаш,питанка такава.

Купува това и му закачате какъвто диск искате.https://www.emag.bg/dok-stancija-za-dva-hard-diska-fideco-usb-3-0-syvmestima-sys-sata-hdd-ssd-2-5-3-5-oflajn-klonirane-chetec-na-karti-sd-tf-adapter-s-dva-porta-za-klonirane-cherna-v-0077/pd/DSDB8WMBM/

преди 5 минути, nusho73 написа:

Само питаш ,с нищо не помагаш,питанка такава.

Купува това и му закачате какъвто диск искате.https://www.emag.bg/dok-stancija-za-dva-hard-diska-fideco-usb-3-0-syvmestima-sys-sata-hdd-ssd-2-5-3-5-oflajn-klonirane-chetec-na-karti-sd-tf-adapter-s-dva-porta-za-klonirane-cherna-v-0077/pd/DSDB8WMBM/

Интересно .. ама ако не иска да се занимава с адаптери?

Два 2,5" диска идват по-добре, нали?

Питам за да знам какво иска той, а не какво искам аз ... аз може да искам NAS, може да искам и много други неща, но това няма значение.

• Автор

Ще си остават на компютъра, но на жената телефона е пълен на 200ГБ .. и моят също. Идеята ми е да ги прехвърля някъде за постоянно, където да си стоят и примерно да оставя по-малко на компютъра и телефоните. За това питам за диск, който примерно няма да се бара 6-7-8 че и повече месеци. Може и 2 ама ми казват различни да са.

Аз бих помислил за един вътрешен диск на настолния компютър - примерно 4TB/5400 оборотен в комбинация с един външен 4TB - 2,5" - ако искаш мобилност или друг 3,5" 4ТБ/5400, но различна марка и модел от предходния + външна кутия с адаптер. В даден момент може да ги разменям - така ще се амортизират по-равномерно - примерно една година единия се върти постоянно вътре, другата другия.

Свалям от телефона на настолния, копирам на външния и тогава трия от телефона.

Мога да взема още някакви софтуерни предпазни мерки за информацията на диска който постоянно е в системата.

• Автор

А външните ако не се закачат примерно 1 година,  проблем ли е? Четох че някои SSD триели информацията, като не се ползвали.

Питам за външен, защото не държа да са закачени към компютъра постоянно, а примерно като и скимне на жената да гледа снимки, да ги има някъде :)

• Автор

Да да :)  Значи HDD нямат проблем, ако не се закачат 1 година.

Я дайте някой определен модел, който ще си пази информацията години наред. Имам 4 DVRа и всичките са с дискове Seagate. Вървят си вече 6-7 години без проблем. Та само от тази марка имам наблюдения. 

SEAGATE Expansion Desktop External Drive 6TB USB3.0 3.5inch STKP6000400

Този добре ли е? Чета доста положителни мнения.

Последно 2,5" или 3,5" трябва да са, ще вземаш готов диск или диск и кутия по отделно?

И за да избегна последващия въпрос -  при готовата сглобка - диска вътре е ... какъвто сложат - дори да гледаш ревю на даден външен диск - няма гаранция какъв е вътре физически диска, при отделното купуване - ясно виждаш модела на самия диск, което пак си е до .. в коя фабрика го правят, но поне знаеш спецификацията му, на хартия и страната на производство - аз лично бягам от тези с Made in China.

Seagate .... бяха добри преди години, доста години. Сега всичко си е на късмет, а и те много се смесиха производителите.

• Автор

Идея си нямам и аз ... За това питах за пример какво да си взема.

Издръжливостта на цифровите носители зависи от типа носител, условията на съхранение и честотата на използване. Ето някои приблизителни срокове:

• Твърди дискове (HDD) – Обикновено издържат между 3–5 години, но могат да работят по-дълго при добра поддръжка.

• Твърдотелни дискове (SSD) – Те нямат движещи се части, което ги прави по-дълготрайни – между 5–10 години, но зависи от броя на записите.

• USB флаш памети – Средно 10 години, но качеството на чипа и честотата на записване са решаващи.

• CD/DVD/Blu-ray – Стандартните дискове (CD/DVD) могат да издържат между 5–10 години, но архивните (златни или M-DISC) могат да съхраняват данни повече от 100 години.

• Магнитни ленти – Все още се използват за архиви и могат да издържат 15–30 години.

Най-важното е редовното архивиране и съхранение в подходящи условия – без влага, топлина и физически удари.

преди 12 часа, Клонинга написа:

Издръжливостта на цифровите носители зависи от типа носител, условията на съхранение и честотата на използване. Ето някои приблизителни срокове:

• Твърди дискове (HDD) – Обикновено издържат между 3–5 години, но могат да работят по-дълго при добра поддръжка.

• Твърдотелни дискове (SSD) – Те нямат движещи се части, което ги прави по-дълготрайни – между 5–10 години, но зависи от броя на записите.

• USB флаш памети – Средно 10 години, но качеството на чипа и честотата на записване са решаващи.

• CD/DVD/Blu-ray – Стандартните дискове (CD/DVD) могат да издържат между 5–10 години, но архивните (златни или M-DISC) могат да съхраняват данни повече от 100 години.

• Магнитни ленти – Все още се използват за архиви и могат да издържат 15–30 години.

Най-важното е редовното архивиране и съхранение в подходящи условия – без влага, топлина и физически удари.

Имам външен хард ADATA купен 2010 година не е мръднал.

https://www.memoryc.com/11238-500gb-a-data-classic-ch94-2-5-portable-hard-drive-black.html

преди 13 часа, Клонинга написа:

Изобщо не съм съгласен. Моя опит показва съвсем други неща.

Какво мислите за този външен диск с визията на флаш памет? Да няма скрити пороци?  :lock:

Transcend ESD310C 2TB USB 3.2 (TS2TESD310C) от 310,94 лв. Външен SSD хард диск - Pazaruvaj.com

преди 1 час, Клонинга написа:

Какво мислите за този външен диск с визията на флаш памет? Да няма скрити пороци?  :lock:

Transcend ESD310C 2TB USB 3.2 (TS2TESD310C) от 310,94 лв. Външен SSD хард диск - Pazaruvaj.com

https://www.pazaruvaj.com/p/sxs2000-2tb-usb-3-2-sxs2000-2000g-pP709415154/#overviews/

https://www.pazaruvaj.com/p/2tb-sxs1000r-2000g-pP1111216777/#specification/

https://www.pazaruvaj.com/p/xs1000-2tb-usb-3-2-sxs1000-2000g-pP987582052/#overviews/

харесай си един от трите и си гледай кефа.

Аз бих взел белия най бърз е няма аналог на пазара.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.