Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wi-Fi

Featured Replies

Здравейте на всички!

Цял ден си цъкам на лаптопа, направих известна почивка, връщам се и нямам интернет. Рекох си на акъла, после ще се занимавам, давай сега да играя... Опънах си кабел от рутера към лаптопа, играх какво играх и приключих. Обаче се откачих отвсякъде, легнах си да гледам нещо и хоп - няма никой. Почнах да ровя из настройките тук и нищо не намирам. Не ми показва бутона за Wi-Fi, Bluetooth също. Сега възприема само кабел... Да не би да съм натиснал някаква комбинация и да ме е вкарал в някакъв режим, никаква идея. Не разбирам и не смея да пипам току-така. Прикачвам снимка:

https://prikachi.net/image/Screenshot-2025-04-11-011318.FkmXs

Име на устройството    HP
Процесор    AMD Ryzen 7 7840HS w/ Radeon 780M Graphics        3.80 GHz
Инсталирана RAM памет    32,0 ГБ (31,3 ГБ използваеми)
ИД на устройството    287A03B4-7D11-4AA6-992C-52D7A81529DB
ИД на продукта    00326-30000-00001-AA828
Тип на системата    64-битова операционна система, процесор, базиран на x64
Перо и докосване    Въвеждането с перо или докосване не е налично за този дисплей

преди 39 минути, nusho73 написа:

Нямате драйвер за уаерлеса,покажете диспечера на устройствата

И къде е този драйвер- пенсионирал ли се е?

Щото до един момент го е имало.

преди 3 минути, jhoro написа:

И къде е този драйвер- пенсионирал ли се е?

Щото до един момент го е имало.

Не знаем какво е бутано,  но по снимка все едно го няма.

На тоя Victus не му ли намираш клавиша за разрешаване/забраняване на WiFi-адаптера? Огледай се около F7 ...

преди 11 минути, Corvax написа:

На тоя Victus не му ли намираш клавиша за разрешаване/забраняване на WiFi-адаптера? Огледай се около F7 ...

Ако това е клавиатурата - не виждам такъв бутон.

916p-lTWU+L._AC_SL1500_.jpg

току-що, Belefor написа:
преди 3 часа, nusho73 написа:

уаерлеса

Безжична връзка....

То убау - „без шнур“, ама к'ва???

Щото понятието Wireless network включва както Wi-Fi / IEEE 802.11, така и Bluetooth, и някои други технологии.

преди 3 часа, jhoro написа:

Ако това е клавиатурата - не виждам такъв бутон.

916p-lTWU+L._AC_SL1500_.jpg

Може и да е хардуерен ключ, или да е изнесен на посветен бутон нейде по корпуса.

преди 12 часа, VICTUS1 написа:

Здравейте на всички!

Цял ден си цъкам на лаптопа, направих известна почивка, връщам се и нямам интернет. Рекох си на акъла, после ще се занимавам, давай сега да играя... Опънах си кабел от рутера към лаптопа, играх какво играх и приключих. Обаче се откачих отвсякъде, легнах си да гледам нещо и хоп - няма никой. Почнах да ровя из настройките тук и нищо не намирам. Не ми показва бутона за Wi-Fi, Bluetooth също. Сега възприема само кабел... Да не би да съм натиснал някаква комбинация и да ме е вкарал в някакъв режим, никаква идея. Не разбирам и не смея да пипам току-така. Прикачвам снимка:

https://prikachi.net/image/Screenshot-2025-04-11-011318.FkmXs

Име на устройството    HP
Процесор    AMD Ryzen 7 7840HS w/ Radeon 780M Graphics        3.80 GHz
Инсталирана RAM памет    32,0 ГБ (31,3 ГБ използваеми)
ИД на устройството    287A03B4-7D11-4AA6-992C-52D7A81529DB
ИД на продукта    00326-30000-00001-AA828
Тип на системата    64-битова операционна система, процесор, базиран на x64
Перо и докосване    Въвеждането с перо или докосване не е налично за този дисплей

Дай точен модел на лаптопа. На дъното има стикер.

преди 1 час, VICTUS1 написа:

Снимка на диспечер на задачите: https://prikachi.net/image/Screenshot-2025-04-11-123006.FkOOq
Клавиатурата е същата, която сте показали.

Покажи в 'мрежови карти' какво има и дали се вижда безжичния адаптер. Можеш да пробваш и с някоя live linux дистрибуция дали ще проработи.

• Автор

https://prikachi.net/image/Екранна-снимка-(2).FkjCP мрежови карти
https://www.hp.com/bg-bg/products/laptops/product-details/product-specifications/2102027509 технически характеристики
Точен модел на лаптопа: Victus Gaming Laptop 16-s0000nu (974Y9EA)

преди 47 минути, Raze написа:

Покажи в 'мрежови карти' какво има и дали се вижда безжичния адаптер. Можеш да пробваш и с някоя live linux дистрибуция дали ще проработи.

Второто не винаги е успешно!

Имам USB адаптер, за които няма драйвери за Линукс.

Нещо липсва адаптера. Може да е умрял, ако не си го деактивирал в BIOS.

току-що, цър-вул написа:

За да се види безжичната карта, трябва да се изключи LAN кабелът или да се забрани LAN картата

Това пък откога?

• Автор

Няма и 1 година лаптопа, възможно да е умряла?

преди 10 минути, Raze написа:

Нещо липсва адаптера. Може да е умрял, ако не си го деактивирал в BIOS.

Това пък откога?

От много време включен LAN изключва безжичната връзка. В някои модели лаптопи има опция в BIOS за управление на активността на LAN/WiFi

преди 23 минути, цър-вул написа:

От много време включен LAN изключва безжичната връзка. В някои модели лаптопи има опция в BIOS за управление на активността на LAN/WiFi

Това конкретно за лаптоп ли важи, понеже тествах на десктопа, с забоден USB WiFi адаптер, без да вадя мрежовия кабел едновременно се свързах и безжично с рутера. Не ми се разнася и лаптопа сега да тествам, но ме съмнява да е по-различно. Но при автора в device manager изобщо липсва wifi адаптера.

преди 29 минути, цър-вул написа:

Никога не съм чувал подобно нещо и никога не ми се е случвало подобно нещо. Единственото, което трябва да се направи е да се забрани на Windows когато лаптопът е на батерия да изключва хардуер.

преди 1 час, VICTUS1 написа:

https://prikachi.net/image/Екранна-снимка-(2).FkjCP мрежови карти
https://www.hp.com/bg-bg/products/laptops/product-details/product-specifications/2102027509 технически характеристики
Точен модел на лаптопа: Victus Gaming Laptop 16-s0000nu (974Y9EA)

Имаш ли някъде ! знак или ? знак в диспечер на устройствата?

преди 43 минути, VICTUS1 написа:

Няма и 1 година лаптопа, възможно да е умряла?

Всичко е възможно, въпросът е да разберем какво точно е станало.

• Автор

Не, нямам никакви знаци. Всичко изглежда нормално. Не знам какво да търся, не знам, кое за какво и тн. Затова съм и тук.

https://prikachi.net/image/Екранна-снимка-(3).FkkgW тук намерих удивителна, но изглежда е външен хардуер. Имам свързана клавиатура, мишка и слушалки като само слушалките са с букса - стандартната. Всичко друго работи.

• Автор

Това е за телефона. Type C, понеже пише и час, когато е ползвано и съвпада със снощи, когато съм си сложил телефона.

Най-вероятно е изгоряла, както казаха по-нагоре, понеже от нищото спря да работи. В биоса влизах преди около месец, понеже една игра искаше да съм с пуснат Secure boot, но и след това си вървеше лаптопа нормално. Не съм имал никакви проблеми. 

• Автор

Здравейте отново!

С изтегляне на HP Support Assistant и проверка на проблеми и драйвъри, се оказа, че имах настоящ ъпдейт на BIOS, инсталирах го и всичко си дойде на мястото. Благодаря на всички отзовали се! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.