Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся един стар детски филм

Featured Replies

Здравейте! От доста време безуспешно опитвам само да издиря един стар детски филм, май руски. Смесица от детски игрален филм и пластилинова анимация. В него се разказваше за едно момиче ученичка, което, като заспеше, и училищните му принадлежности - моливи, писалки, гуми и подобни оживяваха. И пишеха сами по тетрадките. Или май правеха бели, а после почистваха след себе си и се прибираха обратно на мястото си. На сутринта бюрото беше в ред. Била съм малка, като съм го гледала по Първа програма, но име не помня. Помня само, че главната героиня носеше униформа с бяла престилка и коса на две опашки с панделки. Май живееше с баба си.

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

сега е 2025г. живей в нея не в миналия век

В миналото хилядолетие

• Автор

Търся филм, а вие се гаврите!:angry:

преди 2 часа, Anneliese написа:

Търся филм, а вие се гаврите!:angry:

Те тези друго не умеят.

Относно търсеното : Звучи ми познато, но ще ми трябва жокер.

• Автор

Ами това е, друго не помня. Гледала съм го като малка, но не помня колко годишна съм била. Сигурно са го излъчвали в периода 1988 - 1989 , когато съм била на 4 - 5 годинки. По - ранни спомени от телевизията нямам. Май по същото време излъчваха любимия на баба сериал "Завръщане в Рая", даваха го рано вечер и съвсем случайно гледах точно сцената, в която Джили бутна Стефани към крокодилите. Тъкмо заспивах в ръцете на баба, нещо се събудих и попаднах на въпросната сцена. Не се изплаших, защото знаех, че е само филм, в България крокодили няма, а Австралия е далече.

По това време като всички деца и аз си гледах детски филмчета. Помня, че май в този период даваха любимите ми детски "Патето Уил" и "Пчеличката Мая", предполагам и "Алф", "Бенджи, Закс и звездния принц", "Плодчетата", "Смърфовете", "Грижовните мечета", "Ну, погоди" и "Пиф и Еркюл", а на видеокасети на гости съм гледала "Том и Джери". Даваха също и "Семейство Флинстоун".

Филмът трябва да е руски, социалистически, но име наистина не знам. Пробвах да търся в руската "Уикипедия" - нъц. :(

преди 34 минути, nusho73 написа:

Нещо подобно ли е? 

Едва ли, търси някакво момиче. ;) Аз лично се отказах да диря, т.е. към тогавашния момент '88 '89 не ми е било до детски филми! :) 

:) 

• Автор
преди 8 часа, nusho73 написа:

https://bg.fartice.com/руски-детски-филми/

Нещо подобно ли е? 

Да, нещо подобно беше. Смесица от игрален филм и пластилинова анимация. Щом момичето заспа, писалките, моливите и всичко останало се събудиха, започнаха да си играят, да рисуват и да се карат, но после разчистиха при себе си и въведоха бюрото в ред, преди момичето да се събуди.

Тогава бях на 4 - 5 годинки и ме вълнуваше всичко, свързано с училището, защото много ми се ходеше на училище и ми се искаше да се науча да чета.

Бях гледала и друг подобен филм, пак вълшебен, в който куклите оживяваха и си играеха. Харесвах вълшебни филми и ми се искаше да вярвам, че и моите кукли правят така, когато заспя.

• Автор

Нещо подобно на това беше. Май е било част от руското "Лека нощ, деца", обаче не помня тогава да сме имали руската програма на село. Пфу, жалко, много ми се искаше пак да го видя.

• Автор
преди 19 часа, Bubbles написа:

Те тези друго не умеят.

Относно търсеното : Звучи ми познато, но ще ми трябва жокер.

Бубълс, намери ли го? Че аз цял ден търся и вече ме болят очите. Търсих, търсих, но.............. Не е нито ""Похитители на боички", нито "Морф", нито "Луси, страшилището на улицата", нито с момиченцата и играчките.

преди 45 минути, Anneliese написа:

Бубълс, намери ли го? Че аз цял ден търся и вече ме болят очите. Търсих, търсих, но.............. Не е нито ""Похитители на боички", нито "Морф", нито "Луси, страшилището на улицата", нито с момиченцата и играчките.

поразпитай търсачката

https://chatgpt.com/

• Автор

И тъпият чат не знае.

• Автор

Ами това е, което помня. Мисля, че бабата и внучката живееха в апартамент. Учебните пособия мисля че бяха в чекмеджето и някак се измъкнаха, помня, че писалката сама взе да пише в тетрадката.

Момичето беше в началните класове и с онази руска униформа с черна рокля и бяла престилка, мисля, че носеше и червена връзка. На бюрото мисля, че имаше настолен часовник.

Филмът беше смесица от игрален и куклена или пластилинова анимация.

Момичето си учеше уроците, после си легна да спи и нещата оживяха. Май и боички рисуваха по един лист в блока, после май рисунката си изчезна.  Момичето като се събуди и всичко си беше подредено, както го беше оставила.

Яяяяяяяяяяяяяяяяяяя, мисля, че е този, но не съм сигурна. "Дневник Платуся" , полска анимация.

plastusiowy_pamietnik_rez._zofia_oldak_f

Може и да не е де, сега ще го погледна.

Да, този е, но го няма никъде на видео.:( С тия тъпи авторски права няма да видим нищо. Даже руснаците го нямат, жалко.

• Автор

Само това намерих, за съжаление. Почти правилно помня - русото момиче, дървената кутия и оживелите пособия. Само дето филма не е руски, както мислех, а полски, и малко съм объркала униформата на момичето.

Ако някоя добра душа ми намери всичките серии, ще му бъда благодарна до гроб!:wors::wors::wors:

https://www.aparat.com/v/b26mesv

преди 1 час, Anneliese написа:

Само това намерих, за съжаление. Почти правилно помня - русото момиче, дървената кутия и оживелите пособия. Само дето филма не е руски, както мислех, а полски, и малко съм объркала униформата на момичето.

Ако някоя добра душа ми намери всичките серии, ще му бъда благодарна до гроб!:wors::wors::wors:

https://www.aparat.com/v/b26mesv

Изтеглих ги от линковете на @nusho73. Сериите са само 8. Ето линк към инфото - https://pl.wikipedia.org/wiki/Plastusiowy_pamiętnik_(serial_telewizyjny)

Направих ти архив, изтегли го от тук в рамките на следващите 24часа.

https://dox.abv.bg/download?id=b5fd270de1# - Линк за сваляне

Поздрави

• Автор

Много мило от Ваша страна. Обожавах го това филмче, като бях малка. Още не ходех на училище, а ме вълнуваше всичко, свързано с училището. Майка ми е бивша начална учителка, възпитавана съм в любов към училището и ученето от баби и дядовци.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Много мило от Ваша страна. Обожавах го това филмче, като бях малка. Още не ходех на училище, а ме вълнуваше всичко, свързано с училището. Майка ми е бивша начална учителка, възпитавана съм в любов към училището и ученето от баби и дядовци.

Хубу, а изтегли ли филмчето ?

преди 4 часа, Anneliese написа:

изтегли ли филмчето?

• Автор

ДААААААААААААААААААА!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.