Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за по-добър рутер/сигнал в апартамента

Featured Replies

Здравейте,

Първо искам да пожелая спокойни и приятно изкарани предстоящи празници.

Ще се опитам да съм кратък и да обясня точно за какво се чудя и имам дилема и реално дори не съм сигурен какво искам да направя. Живея в стандартен панелен 3-ри стаен апартамент. Ползвам услугите на Виваком вкъщи ТВ и интернет и от скоро си подмениха устройството т.е рутера вкъщи с техен модел на ZTE H3601P. Проблема е че той и а и предното устройство не обхващаше добре апартамента, може би и позиционирането му не е добре защото е в началото на коридора до входната врата, но да кажем,че за сигнал до кухнята да захвани ЕОN TV ми е добре. Но за спалнята и хола е слаб. Като под слаб визирам мисли повече при смяна на каналите, при ползване на лаптопа също зарежда по-бавно, както и не тегли с добра скорост или поне не с тази която както се вика си плащам, а аз плащам за 600МБ интернет. Преди месец си закупих рутер TP Link Archer C64 за хола за да захрани въпросната стая и да дава добър сигнал до спалната на ТВ-то защото реално там е най-зле положението. Всичко беше цветя и рози сигнала навсякъде силен, тегля с уникално висока скорост, която никога не съм я имал.

Но тук дойде и проблема след буквално няколко дни работа. Лампата на рутера на ТП Линка, започна да присвятка в оранжево да губи връзка да идва докато един ден не реши да светне оранжево и повече да не се появи връзка на интернет до там, че дори в мобилното приложение на ТП Линк постоянно ми го даваше офлайн. Часове на телефона с Виваком + не едно, а 2-ве посещения на техен представител проблема не се разбра какъв е.

Сигнала до рутера на ТП Линка стига директно с кабел от техният рутер в коридора, според тях проблема е или в самият рутер или в настройките му. Понеже беше гаранционен го върнах дадоха ми нов, даже избрах още по-силен уж Archer C86, взех го и така до тук добре свързвам работи и след това буквално след 1 ден  същите проблеми, като този на предният. Отново едни телефони направи, това онова. Отново пратиха хора и още от същото. Оранжевата лампа стой а аз или нямам интернет или прекъсва идва, буквално като котка и мишка. Даже имаше в моменти в които стои на оранжева лампа аз сърфирам в интернет тегля с 40МБ филм и всичко е перфектно, но просто предвид, че понякога съм хоум офис и искам спокойно да си гледам ТВ в спалнята или хола не мога да хвърлям боб ще имам ли няма ли да имам предвид, че според Виваком проблема е в рутера или настройките му.

Стана малко дълго ама да довърша все пак. Няколко дни стоях така на играех на идими-дойдими. Рових се в нета пипах какви ли не настройки по ТП Линка, хард ресети на рутера. Докарвам го до максимум няколко часа нонстоп зелена лампа за интернет докато сякаш си взима автоматично някаква настройка или рутера на който му дава интернет с кабел, не реше че ще прекъсне връзката с него или ще пуска и спира когато си поиска.

Преди няколко дни реших да опитам различно купих нещо евтино на друга марка в случая " Tenda - F300 " за да пробвам ами от няколко дни съм с него да и той има прекъсвания понякога, но малки и епизодични и то само на Wi-fi сигнала. Буквално магия с ТП Линк не, с евтината Тенда да. Сега докато чакам отговор от фирмата от която съм закупил ТП Линка да ми върнат парите и да си взема нещо друго видимо ще е на Тенда явно, моят въпрос е следният към вас моля за мнение.

Да рискувам ли със скъпа Тенда RX3 Мисля, че беше модела който загледах или да си платя едни 3 или 4лв на месец на Виваком от тях да ми и 2-ят рутер. Защото буквално тази Тенка без абсолютно никакви настройки си заработи.

Питам това защото аз не разбирам много от тези видове системи, каквото погледна в интернет. Омръзна ми последният 1 месец вкъщи е кофти имаш, нямаш ТВ или имаш нямаш хубав интернет. Жената и децата се дразнят и те мрънкат :D. Ако има техник, който да викна бих си платил да настрой новият рутер ако не от Виваком ама има ли такива хора вече, а и каква гаранция, че всичко няма да за 1-2 дни като при ТП Линка и после всичко на нов глас. Питам ако някой има следният проблем или имал буквално да удари едно рамо. Аз просто искам да си гледам ТВ във всяка стая от 80кв. панелката и да си свалям с хубавата скорост дори да е само в едната стая.

Благодаря, Ви за отделеното време бъдете здрави!

Като гледам и двата рутера, които си купил, са евтини - по около 60 и няколко лева. Въпросния TP-link като загуби връзка можеш ли да влезеш в интерфейса му, примерно с кабел с лаптоп и да видиш какво се случва? Като се появи проблема и безжична връзка ли нямаш с рутера? След нулиране с бутона пак ли нямаше достъп до рутера? Предполагам си сложил парола на мрежата след като си настроил рутера, може някой да е влязъл и да е сменил настройките.

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Като гледам и двата рутера, които си купил, са евтини - по около 60 и няколко лева. Въпросния TP-link като загуби връзка можеш ли да влезеш в интерфейса му, примерно с кабел с лаптоп и да видиш какво се случва? Като се появи проблема и безжична връзка ли нямаш с рутера? След нулиране с бутона пак ли нямаше достъп до рутера? Предполагам си сложил парола на мрежата след като си настроил рутера, може някой да е влязъл и да е сменил настройките.

Здравей, здравей.
Ще опитам с точност да отговоря на въпросите ти:

1. Като гледам и двата рутера, които си купил, са евтини - по около 60 и няколко лева.  - C64 струваше около 65лв / C86 струваше 99лв. , ако това разбира се има значение.

2.  Въпросния TP-link като загуби връзка можеш ли да влезеш в интерфейса му, примерно с кабел с лаптоп и да видиш какво се случва?
Не не ми даваше достъп след като напишех 192.168.0.1 . Постоянно ми казваше няма връзка с интернет. Казвам го наизуст вече нито един от рутерите не е в мен за да пробвам пак.

3. Като се появи проблема и безжична връзка ли нямаш с рутера?
Да нямам връзка с рутера никаква или ако имам ми дава, че той няма интернет( планетката в интерфейса му беше в червено) . Или едното се случваше или другото.

4. След нулиране с бутона пак ли нямаше достъп до рутера?
Тук беше различно един път имаше за няколко часа, друг път директно светваше в оранжево и нямаше. Буквално както му беше кеф.

5. Предполагам си сложил парола на мрежата след като си настроил рутера, може някой да е влязъл и да е сменил настройките.
Разбира се настройвах го.

Дано съм бил изчерпателен, но реално аз вече както написах съм в друга ситуация. Или Тенда или техен.

Благодаря за отговора ти! Насреща съм ако имаш още въпроси или съвети!

преди 2 минути, gospodin0v написа:

C86 струваше 99лв

Да, много дълго писане и това не съм го видял :) Реално е около/под 80 лв в момента, но пак според магазина:
Рутер TP-Link Archer C86 1900 | Цена - JAR Computers

Според мен нещо не си направил правилно, трябвало е да се логнеш в интерфейса на рутера и да видиш настройките. Ако трябва да смениш и паролата с по-добра, както и сигурността.

Нещо ми намирисва на конфликт на мрежи. Устройството на Виваком какви адреси раздава - 192.168.0.x или 192.168.1.x? Да тръгнем от това.

преди 55 минути, gospodin0v написа:

Ще се опитам да съм кратък

Ако това е кратко, не смея да поискам подробно....

• Автор
преди 46 минути, Raze написа:

Да, много дълго писане и това не съм го видял :) Реално е около/под 80 лв в момента, но пак според магазина:
Рутер TP-Link Archer C86 1900 | Цена - JAR Computers

Според мен нещо не си направил правилно, трябвало е да се логнеш в интерфейса на рутера и да видиш настройките. Ако трябва да смениш и паролата с по-добра, както и сигурността.

В случая 10/20лв не знам дали имат чак такова значение, но да дълго писане защото исках да съм подборен с цел ако можете да помогнете.

А иначе вече късно за съжаление да правя каквото и да е относно настройките свързани с ТП Линка, затова и реално исках да попитам за нещо различно и как да постъпя.

преди 33 минути, nickolaycho написа:

Ако това е кратко, не смея да поискам подробно....

Моля, да бъда извинен. Когато не знаеш термини и какво точно трябва да се направи използваш колкото се може най-лесният начин за обяснени, но в случая не е кратък.

преди 36 минути, Corvax написа:

Нещо ми намирисва на конфликт на мрежи. Устройството на Виваком какви адреси раздава - 192.168.0.x или 192.168.1.x? Да тръгнем от това.

Това как мога да го разбера? Може би като се свърза към Wi-fi на виваком? Ако е така това са данните от него:

( От Windows след като съм дал свойства на Wi-fi)
Протокол:    Wi-Fi 4 (802.11n) - Тук е интересно, че уж рутера е wi-fi 6
Тип защита:    WPA2-личен
Производител:    Intel Corporation
Описание:    Intel(R) Wireless-AC 9560 160MHz
Версия на драйвера:    23.120.0.3
Мрежова лента (канал):    2,4 ГХц (9)
Обобщена скорост на връзката (получаване/предаване):    54/150 (Mbps) - веднага след като копирах се смени на това: 300/150 (Mbps)
IPv4 адрес:    192.168.1.6
IPv4 DNS сървъри:    212.39.90.52 (нешифровано)
212.39.90.53 (нешифровано)
192.168.1.1 (нешифровано)
Физически адрес (MAC):    7E-52-62-4C-11-59

А това са данните от Tenda ( От Windows след като съм дал свойства на Wi-fi)

Протокол:    Wi-Fi 4 (802.11n)
Тип защита:    WPA2-личен
Производител:    Intel Corporation
Описание:    Intel(R) Wireless-AC 9560 160MHz
Версия на драйвера:    23.120.0.3
Мрежова лента (канал):    2,4 ГХц (3)
Обобщена скорост на връзката (получаване/предаване):    300/135 (Mbps)
IPv4 адрес:    192.168.0.102
IPv4 шлюз по подразбиране:    192.168.0.1
IPv4 DNS сървъри:    212.39.90.42 (нешифровано)
212.39.90.43 (нешифровано)
Физически адрес (MAC):    5E-B9-BA-7C-91-BA

Тези по-долу данни са след като написах: 192.168.0.1 от Тенда

LAN IP : 192.168.0.1
WAN IP : 192.168.1.2
Default Gateway : 192.168.1.1
Preferred DNS Server : 212.39.90.52
Alternative DNS Server : 212.39.90.53
Subnet Mask : 255.255.255.0
WAN MAC : D8:32:14:D0:DE:58

Правилно си го направил, да. Значи не са застъпващи се мрежи. Нещо друго е било.

Ако ще си купуваш Tenda, вземи си RX9 PRO.

• Автор
преди 22 минути, Corvax написа:

Правилно си го направил, да. Значи не са застъпващи се мрежи. Нещо друго е било.

Ако ще си купуваш Tenda, вземи си RX9 PRO.

Проблема е че парите който очаквам са "заключени" в Озон. Там вече съм им дал 100лв и ако ми ги върнат, ще трябва пак от тях да купувам защото са под формата на ваучер. Този рутер който ти препоръчваш е 150лв там. Не знам 150лв за рутер, който накрая ако не работи не знам дали ми се дават. Като под не работи визирам сценария с предните 2-ва рутера на ТП Линк. Сега при тях на 100лв, която е вече дадената сума от мен има този вариант на Тенда " RX3", предвид, че не разбирам толкова много. Много по-зле ли е от предложеният от теб. Благодаря ти за мнението. И един въпрос страничен има ли в днешно време техници на интернет без да са от оператора ти? Сигурно въпроса е тъп ама да попитам. :D

Аз даже като гледам този сайт за сравнения без да разбирам много RX3 e по-добър май?

https://versus.com/en/tenda-rx3-vs-tenda-rx9-pro

Такива сравнения изобщо не те съветвам да ги гледаш. Много важни неща има, които не ти казват и жестоко те подвеждат. Освен това, изобщо не е ясно как са тесвани и по какъв начин са изведени резултатите. Основателно е по-скъп от RX3. Versus.com може да го ползваш за справочник за процесори, примерно, но не и за мрежово оборудване.

И, да, има външни консултанти за мрежи. Операторските екипи са само кабелджии. От мрежи не разбират, само опъват кабели и ги "щракват" в "кутийките".

• Автор
преди 57 минути, Corvax написа:

Такива сравнения изобщо не те съветвам да ги гледаш. Много важни неща има, които не ти казват и жестоко те подвеждат. Освен това, изобщо не е ясно как са тесвани и по какъв начин са изведени резултатите. Основателно е по-скъп от RX3. Versus.com може да го ползваш за справочник за процесори, примерно, но не и за мрежово оборудване.

И, да, има външни консултанти за мрежи. Операторските екипи са само кабелджии. От мрежи не разбират, само опъват кабели и ги "щракват" в "кутийките".

Благодаря ти, че влязохме в комуникация. Да разбирам, че според теб е по-добре е да опитам да набия още едни 50-60лв за да взема RX9 PRO и все пак да опитам с мой от колко да поръчам 2-ри от Виваком срещу 3-4лв на месец?

И грешка ли е, че си написал това "Основателно е по-скъп от RX3." RX3 аз предположих и по-евтин.

Относно това: "И, да, има външни консултанти за мрежи. "може ли да дажеш примери със сайтове или страници на хора извършващи тази услуга?  Защото си прав за това, което споделяш за техниците от операторите. Последният случай беше леко фрапантен, когато дойде един възрастен човек и звъня 3-4 пъти на някой за съвет.

RX9 PRO е с платформа на intel, докато другият модел е Broadcom или MediaTek. Тендите с intel-ска платформа са по-добрият избор откъм софтуер и поддръжка.

Аз лично избягвам да използвам операторско оборудване, тъй като те са задължени по закон да ти го предоставят, а не по свое желание, съответно предлагат най-евтините боклуци, колкото да се каже, че са ти предоставили услугата. Като търсиш качество, инвестираш в собствен рутер. Изключение правят само 4G/5G плановете за домашен Интернет, там докопаха едни хубави ZTE-та (MC888A, G5B и т.н.) и нещата им се получават много добре.

Като бръкнеш в OLX, ще си намериш хора, които предлагат такива услуги в твоя град. По принцип, кадърни хора за работа, най-сигурно се намират през човек. 

• Автор
преди 9 часа, Corvax написа:

RX9 PRO е с платформа на intel, докато другият модел е Broadcom или MediaTek. Тендите с intel-ска платформа са по-добрият избор откъм софтуер и поддръжка.

Аз лично избягвам да използвам операторско оборудване, тъй като те са задължени по закон да ти го предоставят, а не по свое желание, съответно предлагат най-евтините боклуци, колкото да се каже, че са ти предоставили услугата. Като търсиш качество, инвестираш в собствен рутер. Изключение правят само 4G/5G плановете за домашен Интернет, там докопаха едни хубави ZTE-та (MC888A, G5B и т.н.) и нещата им се получават много добре.

Като бръкнеш в OLX, ще си намериш хора, които предлагат такива услуги в твоя град. По принцип, кадърни хора за работа, най-сигурно се намират през човек. 

Благодаря ти за мненията и съветите. Ако от Ozone одобрят връщането и ми възстановят сумата ще поръчам RX9 Pro, хич не ми се искаше да инвестирам и още ама явно ще се наложи. Аз попитах за хора, които се занимават с това защото ако взема и Тенда и имам същите проблеми с RX9 Pro, да има на кого да се обадя и да дойде да погледне професионално каквото е нужно. Ако имаш такъв познат за всеки случай може на лично да препоръчаш за град София.

Благодаря ти, че ми обърна внимание и весели празници.

преди 13 часа, gospodin0v написа:

Здравейте,

Първо искам да пожелая спокойни и приятно изкарани предстоящи празници.

Ще се опитам да съм кратък и да обясня точно за какво се чудя и имам дилема и реално дори не съм сигурен какво искам да направя. Живея в стандартен панелен 3-ри стаен апартамент. Ползвам услугите на Виваком вкъщи ТВ и интернет и от скоро си подмениха устройството т.е рутера вкъщи с техен модел на ZTE H3601P. Проблема е че той и а и предното устройство не обхващаше добре апартамента, може би и позиционирането му не е добре защото е в началото на коридора до входната врата, но да кажем,че за сигнал до кухнята да захвани ЕОN TV ми е добре. Но за спалнята и хола е слаб. Като под слаб визирам мисли повече при смяна на каналите, при ползване на лаптопа също зарежда по-бавно, както и не тегли с добра скорост или поне не с тази която както се вика си плащам, а аз плащам за 600МБ интернет. Преди месец си закупих рутер TP Link Archer C64 за хола за да захрани въпросната стая и да дава добър сигнал до спалната на ТВ-то защото реално там е най-зле положението. Всичко беше цветя и рози сигнала навсякъде силен, тегля с уникално висока скорост, която никога не съм я имал.

Но тук дойде и проблема след буквално няколко дни работа. Лампата на рутера на ТП Линка, започна да присвятка в оранжево да губи връзка да идва докато един ден не реши да светне оранжево и повече да не се появи връзка на интернет до там, че дори в мобилното приложение на ТП Линк постоянно ми го даваше офлайн. Часове на телефона с Виваком + не едно, а 2-ве посещения на техен представител проблема не се разбра какъв е.

Сигнала до рутера на ТП Линка стига директно с кабел от техният рутер в коридора, според тях проблема е или в самият рутер или в настройките му. Понеже беше гаранционен го върнах дадоха ми нов, даже избрах още по-силен уж Archer C86, взех го и така до тук добре свързвам работи и след това буквално след 1 ден  същите проблеми, като този на предният. Отново едни телефони направи, това онова. Отново пратиха хора и още от същото. Оранжевата лампа стой а аз или нямам интернет или прекъсва идва, буквално като котка и мишка. Даже имаше в моменти в които стои на оранжева лампа аз сърфирам в интернет тегля с 40МБ филм и всичко е перфектно, но просто предвид, че понякога съм хоум офис и искам спокойно да си гледам ТВ в спалнята или хола не мога да хвърлям боб ще имам ли няма ли да имам предвид, че според Виваком проблема е в рутера или настройките му.

Стана малко дълго ама да довърша все пак. Няколко дни стоях така на играех на идими-дойдими. Рових се в нета пипах какви ли не настройки по ТП Линка, хард ресети на рутера. Докарвам го до максимум няколко часа нонстоп зелена лампа за интернет докато сякаш си взима автоматично някаква настройка или рутера на който му дава интернет с кабел, не реше че ще прекъсне връзката с него или ще пуска и спира когато си поиска.

Преди няколко дни реших да опитам различно купих нещо евтино на друга марка в случая " Tenda - F300 " за да пробвам ами от няколко дни съм с него да и той има прекъсвания понякога, но малки и епизодични и то само на Wi-fi сигнала. Буквално магия с ТП Линк не, с евтината Тенда да. Сега докато чакам отговор от фирмата от която съм закупил ТП Линка да ми върнат парите и да си взема нещо друго видимо ще е на Тенда явно, моят въпрос е следният към вас моля за мнение.

Да рискувам ли със скъпа Тенда RX3 Мисля, че беше модела който загледах или да си платя едни 3 или 4лв на месец на Виваком от тях да ми и 2-ят рутер. Защото буквално тази Тенка без абсолютно никакви настройки си заработи.

Питам това защото аз не разбирам много от тези видове системи, каквото погледна в интернет. Омръзна ми последният 1 месец вкъщи е кофти имаш, нямаш ТВ или имаш нямаш хубав интернет. Жената и децата се дразнят и те мрънкат :D. Ако има техник, който да викна бих си платил да настрой новият рутер ако не от Виваком ама има ли такива хора вече, а и каква гаранция, че всичко няма да за 1-2 дни като при ТП Линка и после всичко на нов глас. Питам ако някой има следният проблем или имал буквално да удари едно рамо. Аз просто искам да си гледам ТВ във всяка стая от 80кв. панелката и да си свалям с хубавата скорост дори да е само в едната стая.

Благодаря, Ви за отделеното време бъдете здрави!

Здравей, кабела от ZTE в кой порт на TP linka си го свързал? Трябва да е в някой от Lan портовете. Също така, докато имаш връзка с TP Link, а трябва да направиш някой промени в настройките му. Предполагам, че има някакво меню от което да избереш оперативната му дейност да бъде wired extender или нещо подобно. 

Поздрави

преди 36 минути, jkfskjfsj написа:

Здравей, кабела от ZTE в кой порт на TP linka си го свързал? Трябва да е в някой от Lan портовете.

Това не е много добра идея, да имаш 2 DHCP сървъра, които раздават адреси в 2 различни събнета. Най-бързият ти вариант е да включиш операторския рутер към WAN-порта на твоя, стига да не се окаже, че и двата рутера раздават адреси от една и съща мрежа. 

преди 39 минути, gospodin0v написа:

Благодаря ти за мненията и съветите. Ако от Ozone одобрят връщането и ми възстановят сумата ще поръчам RX9 Pro, хич не ми се искаше да инвестирам и още ама явно ще се наложи. Аз попитах за хора, които се занимават с това защото ако взема и Тенда и имам същите проблеми с RX9 Pro, да има на кого да се обадя и да дойде да погледне професионално каквото е нужно. Ако имаш такъв познат за всеки случай може на лично да препоръчаш за град София.

Благодаря ти, че ми обърна внимание и весели празници.

Няма за какво. Не очаквам да имаш проблеми с RX9 PRO. Питай тук, ако има нещо, ще съдействаме. Има към кого да те насоча в София, по принцип, но ако наемеш услугите на консултант, те чака 3-цифрено число накрая. Проблемът ти е тривиален, по-добре да се опитаме да го решим тук. :)

Затова сме във форума - да си обръщаме внимание. Смятам, че е даденост, не привилегия ...

• Автор
преди 35 минути, Corvax написа:

Това не е много добра идея, да имаш 2 DHCP сървъра, които раздават адреси в 2 различни събнета. Най-бързият ти вариант е да включиш операторския рутер към WAN-порта на твоя, стига да не се окаже, че и двата рутера раздават адреси от една и съща мрежа. 

Няма за какво. Не очаквам да имаш проблеми с RX9 PRO. Питай тук, ако има нещо, ще съдействаме. Има към кого да те насоча в София, по принцип, но ако наемеш услугите на консултант, те чака 3-цифрено число накрая. Проблемът ти е тривиален, по-добре да се опитаме да го решим тук. :)

Затова сме във форума - да си обръщаме внимание. Смятам, че е даденост, не привилегия ...

Благодаря ти! Обещавам да държа в течение какво се е случило, но сега чакам озон както казах първо. След това действам. А иначе да кабела към TP Линка беше влючен към WAN порта му.

Иначе и аз предполагам, че е тривиален т.е беше защото сега нямам рутер, но факта е че 1 месец няколко ТП Линка вкъщи, поне общо 2-3 часа на телефона с Виваком + 2-ве посещения от техник, проблема не се реши. :(

преди 49 минути, Corvax написа:

Това не е много добра идея, да имаш 2 DHCP сървъра, които раздават адреси в 2 различни събнета. Най-бързият ти вариант е да включиш операторския рутер към WAN-порта на твоя, стига да не се окаже, че и двата рутера раздават адреси от една и съща 

Защо да не е добра идея? Точно така се прави Dumb AP. Но не си ми цитирал целия отговор където казвам да смени настройките на extender или там каквото е наименованието на ТП Линк което би трябвало да изключи файъруола,Dhcp, както и да вземе dns от ZTE.

Ако го свърже към wan порта ще има двоен НАТ без да е необходимо.

Не съм го цитирал, защото не съм убеден, че всеки, който задава такъв въпрос във форума, знае какво е extender, AP и т.н. Вкарваш човека във филм. За обикновения домашен потребител, двойният NAT изобщо не е грижа. Ако е чак такъв проблем, операторите (с някои "дребни" изключения) вече се поочовечиха и ти предлагат опция за бридж през тяхното устройство, за да разкараш поне CGNAT-а от главата си.

Замисли се, че това мнение остава във форума и хората могат да си помислят, че това е правилна конфигурация, а тя не не. При двоен нат няма да работи ъплоуда при торентите, ще има проблеми с игрите и тн. Няма нищо общо с CGNAT.

Ето настройката която трябва да се направи в този конкретен модел, след като се включи/ или по добре преди да се включи кабела в Лан порта:

Screenshot_20250416_121226_Chrome.jpg

• Автор
преди 52 минути, jkfskjfsj написа:

Замисли се, че това мнение остава във форума и хората могат да си помислят, че това е правилна конфигурация, а тя не не. При двоен нат няма да работи ъплоуда при торентите, ще има проблеми с игрите и тн. Няма нищо общо с CGNAT.

Ето настройката която трябва да се направи в този конкретен модел, след като се включи/ или по добре преди да се включи кабела в Лан порта:

Здравейте, това съм го виждал. Не съм сигурен, че съм го променял, може би бях един път но това дали не ми спря изцяло всичко. Включително и кабела от рутера към ТВ-то защото така само можех да гледам поне ТВ предвид, че Wi-fi не работеше. Ако ми върнат от Озон ТП Линк също ще пиша за мнения какво трябва да се направи, защото реално няма да имам изход.

П.С. Със сигурност аз бях на Router Mode.

преди 1 час, Corvax написа:

Не съм го цитирал, защото не съм убеден, че всеки, който задава такъв въпрос във форума, знае какво е extender, AP и т.н. Вкарваш човека във филм. За обикновения домашен потребител, двойният NAT изобщо не е грижа. Ако е чак такъв проблем, операторите (с някои "дребни" изключения) вече се поочовечиха и ти предлагат опция за бридж през тяхното устройство, за да разкараш поне CGNAT-а от главата си.

Да определено тук говорите на език различен от разбираемият за мен. :D

преди 4 часа, jkfskjfsj написа:

Явно не си подразбрал, затова ще го изпиша нацяло. Той е просто ползвател на услугата. 99,9% съм сигурен, че няма публичен IP адрес, а частен. Т.е., седнал е зад CGNAT. :) Ся, като добавиш и NAT-а от рутера му, колко стават? Двоен NAT, нали? Е, той от "кота нула" тръгва с двоен NAT и не се оплаква нито от торенти, нито от игри. Като го гледаш как пише, дали ти прилича на 90-и-детски набор, дето седи да играе игри? На мен повече ми звучи като зрял човек, който може да ти е баща. Примерно. И човекът има проблем с връзката по мрежа в една от стаите, а иска да работи от домашен офис. Какво, Teams ли няма да мине през троен NAT? Outlook ли? Сайтовете ли не се отварят?! Понеже бъкел не разбира от тази технология (не е обида, обективна констатация е), човекът любезно моли за помощ. И за да не го хвърлям в излишни филми, както много обичаме да правим в България - да ти се покаже, че си прост, дето задаваш толко прост въпрос - го карам да опита най-простото и сигурно нещо: взЕми тоз рутер, включи му един кабел от операторския рутер към WAN-порта и виж дали връзката е ОК. Ако така работи, оттам насетне почваме да оптимизираме. Да, прекрасно знам, че така минава зад троен NAT по този метод, но няма да му се наложи да преконфигурира рутера, па екстендери, па AP-та, па туй ти, онуй ти, където има 200% шанс нещо да сбърка, после тука ще ни подаде грешен резултат, ще обърка и нас, накрая ще имаме 36 страници тема с глупости и никакво решение.

Прочети темата и вникни в есенцията на проблема. Над 2/3 от живота ми минаха в тази индустрия, не си намерил на кого да обясняваш кое е правилното решение. :)

• Автор
преди 3 часа, Corvax написа:

Явно не си подразбрал, затова ще го изпиша нацяло. Той е просто ползвател на услугата. 99,9% съм сигурен, че няма публичен IP адрес, а частен. Т.е., седнал е зад CGNAT. :) Ся, като добавиш и NAT-а от рутера му, колко стават? Двоен NAT, нали? Е, той от "кота нула" тръгва с двоен NAT и не се оплаква нито от торенти, нито от игри. Като го гледаш как пише, дали ти прилича на 90-и-детски набор, дето седи да играе игри? На мен повече ми звучи като зрял човек, който може да ти е баща. Примерно. И човекът има проблем с връзката по мрежа в една от стаите, а иска да работи от домашен офис. Какво, Teams ли няма да мине през троен NAT? Outlook ли? Сайтовете ли не се отварят?! Понеже бъкел не разбира от тази технология (не е обида, обективна констатация е), човекът любезно моли за помощ. И за да не го хвърлям в излишни филми, както много обичаме да правим в България - да ти се покаже, че си прост, дето задаваш толко прост въпрос - го карам да опита най-простото и сигурно нещо: взЕми тоз рутер, включи му един кабел от операторския рутер към WAN-порта и виж дали връзката е ОК. Ако така работи, оттам насетне почваме да оптимизираме. Да, прекрасно знам, че така минава зад троен NAT по този метод, но няма да му се наложи да преконфигурира рутера, па екстендери, па AP-та, па туй ти, онуй ти, където има 200% шанс нещо да сбърка, после тука ще ни подаде грешен резултат, ще обърка и нас, накрая ще имаме 36 страници тема с глупости и никакво решение.

Прочети темата и вникни в есенцията на проблема. Над 2/3 от живота ми минаха в тази индустрия, не си намерил на кого да обясняваш кое е правилното решение. :)

Аз ще благодаря от името на човека, който те провокира да напишеш всичко това. Надявам се, че това ще го прочете някой който наистина има нужда от това и ще му помогне.

Благодаря и че си вникнал в моят проблем. И да на близо на 35г. не играя игри. Имам нужда в 3-те стаи на хубав интернет да гледам нормално ТВ да превъртам нормално и най-вече от скоро ми подсказаха една програма на ТВ-то която директно сваля от zamunda, Stremio даже ви я препоръчвам. Дори конспиративно да споделя от както я сложих на телевизорите и започнах да я ползвам сякаш се появи проблема. Но едва ли има шанс,че директно като сваля филма и си тръгва на смарт телевизора да прави проблем на рутера. Та отклоних се искам да хубав обхват не казвам силен и поне в едната от стайте да мога да свалям на децата филми и т.н понякога с максималната скорост за която плащам и да не ми прекъсва интернета или директно да го няма.

Поздрави на всички и обещавам да, Ви държа в течение какво се случва! Много Ви благодаря за вниманието!

на 16.04.2025 г. в 16:39, Corvax написа:

С това мнение си измиваш най-бързо ръцете... Точно на някой на който не му се занимава.

Ееее- форумите за мен, не са, да си ги мерим, а да дадем знания и да помогнем. Ти това ли направи?

Пак твърдя, че не е првилно изкуствено да създаваш бъдещи проблеми на човека.

И се надявам хората четящи тук, да не разширяват мрежата си по този начин!

Поздрави

преди 10 минути, jkfskjfsj написа:

С това мнение си измиваш най-бързо ръцете... Точно на някой на който не му се занимава.

Ееее- форумите за мен, не са, да си ги мерим, а да дадем знания и да помогнем. Ти това ли направи?

Пак твърдя, че не е првилно изкуствено да създаваш бъдещи проблеми на човека.

И се надявам хората четящи тук, да не разширяват мрежата си по този начин!

Поздрави

Аз пак ти повтарям, че тотално изпусна нишката на темата. Не ти е за пръв път. Като ми стигнеш квалификацията, заповядай да ме съдиш или да си ги мерим.

Пиздрави и от мен.

Нишката на темата е ясна - ти предложи най-лесното решение. 

Нишката която, аз влагам е, че ако Гугъл индексира темата и някой погледне решението ти, ще е прецакан и това не е стандартно решение, а бързо, лесно и нестандартно решение ( освен за някой на който не му дреме за последствията)

Лесно е да - но губиш значението да домашна мрежа - тоест ще има 2 домашни мрежи и устройствата няма да могат да си говорят.

Според мен не е редно да се дават такива решения в публични форуми, и за това изразявам мнение.

А относно квалификацията ти - незнам, и не ме интересува.

Поздрави

И Христос Воскресе!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.