Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за Правко БГ

Featured Replies

Привет!

Като гледам колко бързо напредва ИИ кои знае какви чудесии ще се появят в бъдеще - от автономни автомобили до асистенти във всяка една сфера. Случайно чух за сайта на Правко БГ с url - Правко БГ сайт

Целта ми не е реклама или маркетинг. Имаше доста ревю за него в интернет. От това което четох за бота той няма нищо общо с ChatGPT. Използва Gemini 2 като базов модел и действа постредством API за да се свърже с lex.bg. Вие какво мислите. Смятате ли че това приложение има голям шанс да замени правните съвети на адвокатите. Все пак един съвет от адвокат би струвал около 100 лева, че дори и повече. А този бот черпи данни от lex.bg и след това ги адаптира за въпроса на потребителя. Това нещо знае всички закони и дори конституцията на България. Вие какво мислите. ИМа ли шанс за развитие и смятате ли че е достоен заместител в известна степен на скъпоплатените адвокати.

Няма да се учудя ако скоро се появи Психо БГ бот, макар че всички ползваме вече ChatGPT за психологически консултации

Или пък да се появи бот счетоводител (финансист), въпреки че и ChatGPT е успявал да реши счетоводни задачи до 70 процента точност което си е доста добре. Дори понякога уцелва счетоводните сметки.

Споделете мнението си за Правко БГ. 

преди 11 минути, Triple M написа:

макар че всички ползваме вече ChatGPT за психологически консултации

Чак пък всички...

Да кажем че е някаква насока, но по-добре направо да си зададеш въпроса на въпросния сайт където ще получиш отговор от адвокат отколкото към някакъв бот.

понякога бота дава доста неточно инфо - дори с обратен знак

а го питам за нещо което някой нарушава и какво да правя - той ме разбира че мен са хванали в нарушение

• Автор
преди 42 минути, Bubbles написа:

Да кажем че е някаква насока, но по-добре направо да си зададеш въпроса на въпросния сайт където ще получиш отговор от адвокат отколкото към някакъв бот.

добре, но адвокатите много пари искат за консултация човек. На всяка една врата на адвокат пише Консултациите се заплащат. Пък за воденете на дела и други подобни сумите са изключително големи.

току-що, Triple M написа:

добре, но адвокатите много пари искат за консултация човек. На всяка една врата на адвокат пише Консултациите се заплащат. Пък за воденете на дела и други подобни сумите са изключително големи.

Имах предвид във форума на лекс, там пишат доста адвокати.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Имах предвид във форума на лекс, там пишат доста адвокати.

да ти кажа - броят се на едната ръка

преди 4 минути, Triple M написа:

а най лошото е - че като почнеш да им изпълняваш съвета - в процеса на изпълнение - излизат доста въпросчета

Ами излиза, че ако инвестирам (не във ИИ, а след консултация със ИИ) във много рисково начинание - то вероятността да съм на печалба е (от казаното за познаването) 75%. Амаа аз съм си куцуз (щото си се знам) и ... ш'пасувам за момента.

А иначе - бота (технологията зад него) си се учи и от тебе, питайки го. Кой е по-на кирия... аз мисля - той, ти викаш - аз. Един от двата е правия...

• Автор
преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

а най лошото е - че като почнеш да им изпълняваш съвета - в процеса на изпълнение - излизат доста въпросчета

Какви въпросчета биха излезли в процеса на изпълнение. Има Правко БГ за консултация. Има Lex.bg, има интернет.

В интерес на истината дори е имало случай на адвокати, които лъжат че даден клиент ще спечели дело само и само за да вземат кинти. Може да гадничко, но е реален факт. Кога се е случило чат бот да излъже за нещо. При чат ботовете това се нарича халюцинация. Пък и нали чат ботовете с ИИ  сега са много - ако един не каже правилната информация, то друг ще го направи.

Пък които разбира много от ботовете с ИИ може да си обучи свои собствен с  най-новите закони и прочие. Просто се сканират книгите със законите и се вкарват в обучение на бот. В резултат на което бота ще знае много.

преди 7 минути, Triple M написа:

Какви въпросчета биха излезли в процеса на изпълнение. Има Правко БГ за консултация. Има Lex.bg, има интернет.

В интерес на истината дори е имало случай на адвокати, които лъжат че даден клиент ще спечели дело само и само за да вземат кинти. Може да гадничко, но е реален факт. Кога се е случило чат бот да излъже за нещо. При чат ботовете това се нарича халюцинация. Пък и нали чат ботовете с ИИ  сега са много - ако един не каже правилната информация, то друг ще го направи.

Пък които разбира много от ботовете с ИИ може да си обучи свои собствен с  най-новите закони и прочие. Просто се сканират книгите със законите и се вкарват в обучение на бот. В резултат на което бота ще знае много.

скоро пиша едно писмо - и ми казва какво да пиша - питам го къде е връзката на този член от закона с другия закон - връзката била в друг член, а в този който искам аз била логична - само че съда работи  директни връзки с случая - не кой какво мисли

• Автор

Aдвокатите, политиците, съдиите, финансистите са едни от най корумпираните.  Стига да има пари човек почти всичко става.

Но бота с правна помощ помага. Тествал съм го. 

преди 12 часа, Triple M написа:

Привет!

Като гледам колко бързо напредва ИИ кои знае какви чудесии ще се появят в бъдеще - от автономни автомобили до асистенти във всяка една сфера. Случайно чух за сайта на Правко БГ с url - Правко БГ сайт

Целта ми не е реклама или маркетинг. Имаше доста ревю за него в интернет. От това което четох за бота той няма нищо общо с ChatGPT. Използва Gemini 2 като базов модел и действа постредством API за да се свърже с lex.bg. Вие какво мислите. Смятате ли че това приложение има голям шанс да замени правните съвети на адвокатите. Все пак един съвет от адвокат би струвал около 100 лева, че дори и повече. А този бот черпи данни от lex.bg и след това ги адаптира за въпроса на потребителя. Това нещо знае всички закони и дори конституцията на България. Вие какво мислите. ИМа ли шанс за развитие и смятате ли че е достоен заместител в известна степен на скъпоплатените адвокати.

Няма да се учудя ако скоро се появи Психо БГ бот, макар че всички ползваме вече ChatGPT за психологически консултации

Или пък да се появи бот счетоводител (финансист), въпреки че и ChatGPT е успявал да реши счетоводни задачи до 70 процента точност което си е доста добре. Дори понякога уцелва счетоводните сметки.

Споделете мнението си за Правко БГ. 

Не може една малоумна програма да замени човек. Едно е да прочетеш даден закон, съвсем друго е да си адвокат и да знаеш как работи системата. Стига вече с тия изкуствени интелекти. За счетоводството там даже и дума не може да става. 

преди 11 часа, Емил Костов написа:

Не може една малоумна програма да замени човек.

но мн, добре помага ако имаш идея да е оформиш добре

също като го питам за нещо от закона, като поискам да се обоснове с точния закон и член, и хващам дали ще ми свърши работа - иначе да търсиш в закона нещо подобно, си е доста време

тоя чат не става, нема ръчички да поеме и краченца да отнесе чантичката от била при „Точните хора“ . питайте черния, петйУ рублата и сър афофф......

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.